perjantai 15. kesäkuuta 2018

Ohje kirppispaidan liian tiukkojen hihojen korjaukseen

Tykkään kierrellä kirpputoreilla, varsinkin silloin, kun en etsi mitään erityistä eikä ole mihinkään kiire. Pyrin mahdollisissa ostoksissani olemaan järkevä ja maltillinen, enkä osta vain siksi, että saan edullisesti. Ostan monesti vaatteita itselleni ja sovittaessa syynään vaatteen erityisen tarkasti. Laadun pitää olla hyvä ja mallin minulle sopiva. Sellainen vaate päätyy usein kassalle, jonka voisin kuvitella laittavani päälleni vaikka seuraavana aamuna tai joka on sopiva johonkin tulevaan tilaisuuteen tai juhlaan.


ohje paidan hihojen leventämiseen

Toukokuussa käväisin kirpparilla pienenä toiveena löytää kesäinen, pitkähihainen, kevyt paita. Löysinkin sellaisen muutamalla eurolla, mutta paidassa oli yksi pulma. Puuvillaisena se ei joustanut yhtään ja hihat olivat minulle tiukat. Paita mahtui kyllä päälle ja sain sen ihan hyvin myös pois päältä, mutta hauisten kohdalta hihat kiristivät. Valitettavasti en voi kehuskella ahkeralla kuntoilulla, mutta paita oli vain tehty kapeammille käsivarsille. Päätin kuitenkin ostaa paidan, koska kangas oli todella kiva ja paita vastasi tarpeitani, eikä hintakaan tosiaan ollut päätä huimaava. 


paidan korjaus

Tällä viikolla päätin tarttua korjattavien vaatteiden kimppuun, ettei kesä kulu ihan kokonaan ilman uutta paitaa. Paidan helma oli takaa hieman pidempi ja päätin leikata ylimääräisen helman hihojen korjaukseen. Jos sinulla ei ole mahdollista saada samaa kangasta oman paidan hihojen leventämiseen, voit käyttää myös jotain muuta samanlaatuista kangasta, joka on lähellä paidan väriä. Lisäpalat jäävät sopivasti kainaloiden alle, joten eivät ole koko ajan näkyvillä. Leikkasin siis paidan helman tasaiseksi ja purin hiha- ja sivusaumoja jonkun verran. Leikkasin helmasta saadun kappaleen kahteen osaan ja muotoilin siitä vähän pidennettyä salmiakkia muistuttavat osat. Ne ompelin kainaloiden kohdalle avattuihin saumoihin. Lopuksi ompelin helmaan käänteen.

paidan liian tiukat hihat

hihojen leventäminen

hihan korjaus

korjausvinkki

Paidan korjauksessa vierähti tovi, mutta vaikeaa se ei onneksi ollut. Työ kuitenkin kannatti, koska nyt minulla on sopivan väljä, kevyt ja erittäin kaunis paita, joka menee kyllä ahkeraan käyttöön. Ehkä jo viikonloppuna puen uuden paidan päälleni, koska aurinkoa on ainakin luvattu.

Aurinkoista viikonloppua myös sinulle!

8 kommenttia:

 1. Oot sä kyllä kätevä!
  Tällaiselle tumpelommalle käsityöihmiselle ei olisi tullut tuollainen ratkaisu mieleenkään. Mahtava tuunaus ja kaunis paita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Olen oppinut tämän äidiltäni. Monet konstit on yksinkertaisia, mutta erittäin tarpeellisia.

   Poista
 2. Sulta käy korjaukset vaikka ovat vähän vaikeita. Sinä osaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti! Ei ne korjaukset minullakaan ihan helposti sujuneet, purkamista ja säätämistä riitti, mutta lopputulos on onnistunut.

   Poista
 3. Paljon kiitoksia ohjeesta! Häätyypä pitää tämä keino mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan ja kiva, kun vinkki oli hyödyllinen ja menee käytäntöön.

   Poista
 4. Näppärästi korjattu, ja tosi hyvännäköinen lopputulos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna, lopputulos miellytti itseänikin. Aina kaikki suunnittelemani muutokset vaatteiden korjauksessa ei mene putkeen, mutta tämä onneksi onnistui hyvin. Mukavaa päivää sulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!