Siirry pääsisältöön

Ohut neulepaita kesän viileisiin päiviin

Innostuin edellisen paidan neulomisesta niin paljon, että aloitin uuden paidan neulomisen melkein heti edellisen valmistuttua. Kuitenkaan työ ei edennyt huippuvauhtia, eikä siis valmistunut vielä viime talveksi. Mutta nyt paita on valmis ja koekäytetty. Juhannuksen viileissä keleissä neule oli erittäin toimiva. 

Halusin siis valkoisen, ohuen, mutta lämmittävän neulepaidan arkikäyttöön. Löysin Kotilieden Käsityöt-lehdestä (5/2017) kivan mallin, jossa oli kainaloiden alla pitsikuviot muuten sileäneuleisessa paidassa. Neule oli aloitettu ylhäältä. Paidan olisi voinut tehdä omilla silmukkamäärilläkin ja katsoa ohjeesta vain pitsikuviot, mutta löysin Titityystä juuri tähän ohjeeseen sopivan Hols Garnin Coast puuvilla-villalangan ja siksi tein paidan kokonaan ohjeen mukaan. Tosin tein yhtä kokoa suuremman kuin yleensä olisin neulonut.Lankaa oli kiva neuloa. Se oli melko ohutta, mutta miellyttävän tuntuista. Langassa oli siis puolet villaa ja puolet puuvillaa ja sen vuoksi sopii hyvin myös kesäneuleeseen. Paita edistyi ohuesta langasta huolimatta ihan kiitettävää vauhtia. Kainaloiden alla olevat sivupitsit toivat vaihtelua sileän neuleen neulomiseen ja hieman haastetta neulomiseen. Tuli usein sellainen olo, ettei malttanut lopettaa neulomista kesken kivaa pitsineuleen kuviota.Paita tuntui valmistumisen jälkeen melko tiukalta ja ajattelinkin tehneeni tiukan kesäneuleen, jonka alle mahtuu vain ohut toppi. Pingottamisen jälkeen paita onneksi hieman leveni ja se on ollut käytössä loistava. Se on melko ohut, mutta villan ansiosta ihanan lämmin. Alle mahtuu myös pitkähihainen trikoopaita. Lopputuloksena ihan täydellinen ohut neulepaita, joka oikeasti pitää lämpimänä. Paita sopii varsinkin Suomen vaihtelevissa keleissä käyttöön ihan ympäri vuoden.


Aurinkoisia kesäpäiviä ja mukavia neulontahetkiä sinulle!

Kommentit

  1. Tuo sivupitsi näyttää tosiaan ihastuttavalta ja valkoinen paita on juuri ihana kesällä käytettäväksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin on. Paidasta tuli juuri sellainen kuin toivoinkin.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…