keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Kesäneuleita- kirja

Kirjavinkki                                                                                                         Blogiyhteistyö: Moreeni


Sain kustantajalta arvioitavaksi Saara Toikan Kesäneuleita- kirjan. Olin tutustunut Toikan edelliseen Neuleita- kirjaan aikaisemmin ja todennut siinä olevan paljon käyttökelpoisia ohjeita peruneuleisiin. Siksi Kesäneuleita- kirja ilahduttikin kovasti. Sain kirjan jo huhtikuussa, kun lunta oli vielä maassa ja kesä tuntui olevan saavuttamattoman kaukana. Kirjan selailu toi vahvan kesän odotuksen ja ajatuksia lämpimistä päivistä. Kirjan kuvat ovat ihanan valoisia ja aurinko tuntuu paistavan aina. Sileät, lämpimät kalliot lämmittävät kuvissakin.


Kirjassa on parikymmentä mallia kesään sopivista neuleista. Suurin osa ohjeista on neuleohjeita, mutta löytyy kirjasta myös muutama virkattu malli. Lisäksi on todella ihana toppi/mekko, jossa on on käytetty molempia tekniikoita. Saara Toikan suunnittelemat neuleet ovat jotenkin ajattomia ja yksinkertaisen tyylikkäitä. Neuleissa on kuitenkin jokin kiva yksityiskohta tai muu mielenkiintoinen juttu, joka saa innostumaan. Kirjassa on paljon puuvillaneuleita, ne kun sopivat hyvin kesään. Malleissa on useampi perusneule, kuten neuletakki, toppi, t-paita, joilla voi täydentää omia kesävaatteitaan. Kirjan neuleiden värimaailma on jotenkin hillitty, vaikka muutama kirkkaampikin väri malleissa näkyy. 


Kirjassa on tekstiä juuri sopivasti. Alusta löytyy juttua kirjan kirjoittamisesta ja ohjeita ja vinkkejä kesäneuleiden neulomiseen. Aina en edes jaksa lukea kirjan alun ohjesivuja, mutta tässä kirjassa ohjeet olivat ihan hyödyllisiä ja niitä oli sopivasti. Pidän kirjailijan asenteesta vaatteita kohtaan, ne tehdään pitkää käyttöä varten ja niiden huolto ja hoito pitäisi olla vaivatonta. Jokaisesta mallista on lyhyt esittelyteksti ja sen jälkeen ohjeet. Ohjeista löytyy neuleen vaikeusaste (1-4), valmiin neuleen mitat, lanka ja tarvikkeet ja muuta huomioitavaa. Lisäksi on piirretty, selkeä kuva vaatteesta. Vaatteiden kokoja löytyy S-XXL. Pidän erityisesti siitä, että jokaisen mallin kohdalla on useita lankavaihtoehtoja ja myös valmiiksi kuvattuna kolme erilaista värivaihtoehtoa, jotka helpottavat neuleen aloituspuuhia. 


Suurin osa kirjan ohjeista on naisten vaatteita, mukana myös muutama laukku tai muu kesäjuttu. Kuvat ovat ihanan kesäisiä ja niitä on tarpeeksi. Yhdestä vaatteesta on usein parikin kuvaa. Mielestäni tämä on tärkeää, että näkee vaatteen vähän useammasta kulmasta ja osaa sen perusteella arvioida kokonaisuuden. 

Kirja on loistava, nimensä mukainen kesäneulekirja. Eniten pidän yllä olevan kuvan neuleesta, jossa on yhdistetty ohuempaa ja paksumpaa puuvillalankaa. Myös virkattua ja neulottua pintaa yhdistävä toppi vaikutti innostavalta. Kaapissani lojuukin muutama puuvillalankakerä, joista neuleita voisi vaikka kokeilla. Saara Toikka on neulesuunnitteluun erikoistunut käsityötieteen maisteri, jonka suunnittelemia malleja löytyy myös Ravelrystä ja joistakin Novitan lehdistä. Suosittelen tutustumaan Kesäneuleita- kirjaan ja Saaran suunnittelemiin ajattoman kauniisiin neulemalleihin. 

Kesäneuleet eivät ehkä riitä lämmittämään Suomen juhannuksessa (olen ehkä hieman pessimistinen), mutta toivotan siitä huolimatta ihanaa keskikesän juhlaa teille jokaiselle! 


4 kommenttia:

 1. Kesäneuleet kuuluvat ehdottomasti Suomen juhannukseen! :D
  Ei vaan... Ihanan näköinen kirja ja kiva, jos kirjassa on myös laukun ja muiden kesäjuttujen ohjeita. Itse olen vielä niin tumpelo neuloja, etten uskaltaisi puseroa alkaa neulomaan, mutta pienempiä juttuja olisi kiva kokeilla.
  Ja kirjan kuvat näyttävät ihastuttavilta!
  Kaunis kirja on ilo katsella, kaiken tietohyödyn lisäksi.
  Kiitos esittelystä ja ihanaa juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäneuleet kuuluvat ehkä ajatuksissa juhannukseen :-D Todellisuus saattaakin sitten olla ihan toinen. Joo, laukkuja oli kirjassa muutama ja sulle sopisi erityisesti ohje virkatuista ruukun suojuksista. Kirjan kuvat oli kyllä ihania ja niiden vuoksi mä kirjoista tykkäänkin. Aina ei kirjassa tarvitse olla yhtään itselle sopivaa ohjetta, kun kuvista ja ohjeista saa inspiraatiota omiin juttuihin. Kiitos, samoin ihanaa juhannusta sulle, Riina!

   Poista
 2. Kaunis postaus! Mukavaa kesää sinulle neuloen ja nauttien!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!