Siirry pääsisältöön

Uusi projektipussukka

Tämän pussukan virkkaaminen ei sujunut ihan niin nopeasti kuin olin kuvitellut. Mutkia tuli matkaan ja motivaatiokin oli välillä hukassa. Pussukan tarina alkaa kesäkuussa 2016, jolloin ostin muutaman kerän puuvillalankaa tarkoituksena virkata Molla Millsin kirjan ohjeella laukku. Tein ohjetta hieman kapeamman version. Virkkasin sinä kesänä ehkä korkeintaan 10 cm työtä eteenpäin. Kesä meni ja virkkaus jäi. Jostain syystä virkkaus puuvillalangalla kuuluu enemmän kesään kuin talveen.

kirjovirkkaus

kuviovirkkaus

Kesällä 2017 jatkoin virkkaustyötäni taas loman automatkoilla. Olin työssä jo loppumetreillä, kun auton takapenkillä katselin melkein valmista työtä ja tajusin, että olen tehnyt työn vihreät osiot vääriin kohtiin eikä kuvio ollut ollenkaan kolmiulotteinen, kuten piti. Hetken harmittelin asiaa ja mietin, mitä virkkaukselleni teen. Päätin kuitenkin purkaa kaikki, mitä kesän aikana olin virkannut.

Molla Mills ohje

kirjovirkkaus

Jatkoin hyvin sujunutta virkkausta vielä loppukesänkin ajan. Sain työn valmiiksi ja olin tyytyväinen, että tein homman kokonaan uusiksi. Nyt kuvio on oikeasti kolmiulotteinen ja sellainen kuin sen pitikin olla. Viimeistelyt jäivät hieman roikkumaan ja vasta tänä kesänä ompelin pussukkaan vetoketjun. Nyt minulla on kiva projektipussukka syksyn käsitöitä varten. Tykkään pussukan väreistä ja kuvioista. Virkkaus on sen verran tiivistä, että vuoriakaan pussukka ei kaivannut.

projektipussi


Iloa viikkoosi!

Kommentit

 1. Onpa kaunis, eikä näytä totisesti ihan helpolta virkkaustyöltä.
  Ja nyt voit aina onnitella itseäsi sitkeydestä ja hyvistä hermoista, kun katsot työtäsi. Tuntuu aina hyvältä saada juuri tuollainen vaikea ja ehkä hermoja koetellut työ loppuun.
  Iloa ja voimia myös sinne alkaneseen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Virkkaaminen oli aluksi hankalaa, mutta kyllä se siitä lähti sujumaan. Hankalaa taisi tällä kertaa ollakin tuo hermoja raastava purkaminen ja työn tekeminen uudelleen. Mutta kiitos, nyt voin tosiaan onnitella itseäni sitkeydestä. Iloa myös sun viikkoon!

   Poista
 2. Hyvin tulee kuvion kolmiulotteisuus esille näillä väreillä. Ja on sinulla kyllä siisti virkkauskäsiala. Kauniita pussukoita ei voi olla koskaan liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! On ihan totta, että pussukoita ei todellakaan voi olla liikaa. Aina on joku keskeneräinen työ, jonka voi säilöä ja kuljettaa pussukassa. Ja mitä kauniimpi pussukkai, sen parempi. Hyvää viikonloppua sulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oslo-pipo ja muut neulelahjat

Uusi vuosi on alkanut ja olen lomaillut oikein kunnolla. Olen ottanut rennosti ja viettänyt aikaa perheen kanssa kotoillen. Hämmästyksekseni olen katsonut jopa muutaman elokuvan ilman neuletta käsissäni. Poikkeuksellista minulle, mutta tauko tekee hyvää, mukavasta harrastuksestakin. Loppulomasta sain siivottua työhuoneeni ja tehtyä pari pitkään keskeneräisenä ollutta käsityötä loppuun. Joten voin aloittaa tämän vuoden melkein puhtaalta pöydältä.

Tässä postauksessa kuitenkin vielä viime vuoden neulomuksiani, nimittäin joululahjaneuleet. Minä harvemmin innostun mistään hitti-asiasta. Tai olen vähän mattimyöhänen ja toteutan idean vasta sitten, kun se ei enää ole hitti. Viime syksynä Oslo-pipoja valmistui monen bloggarin toimesta ja niitä vilahteli Insta-tileillä usein. Kiinnostuin piposta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Päätin neuloa kummipojalleni sellaisen joulupakettiin, koska arvelin alakouluikäisen käyttävän sellaista. Kummitäti kun ei ole ehkä muuten aallonharjalla nykymuodin suhte…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!