Siirry pääsisältöön

Pikaisia betonitöitä


Tässä postauksessa olevat työt tein melko pikaisesti ilman sen suurempaa suunnittelua. Joskus extempore-askartelut ovat vaan aika kivoja. Homma meni niin, että meillä tehtiin ulkoportaiden laatoitusta eräänä lauantaina. Saneerauslaastia jäi hieman yli ja minä päätin siinä samassa tehdä siitä muutaman askartelun. Saneerauslaastihan ei ole parasta tällaisten ruukkujen tekoon, mutta ajattelin, että tulee, mitä tulee ja kestää, mitä kestää. Koska laasti kuivuu, päätökset siitä, mitä aioin laastista askarrella, piti tehdä nopeasti. Olin edellisenä päivänä istuttanut pihaamme muutamia kasveja ja muistin laittaneeni muoviruukut talteen. Sieltähän löysinkin kivan mallisen ruukun, joka sopi hyvin tähän. Laitoin laastia ruukkuun ja sisälle laitoin maitopurkin alaosan. Painoksi maitopurkin sisään löytyi muutama kivi. Toisen astian tein maitopurkkiin, jonne laitoin muutaman sentin laastia. Painoin sisään tyhjän lasipurkin ja painoksi taas muutaman kiven. Molemmat työt onnistuivat, ihme kyllä. Kuivuttuaan irtosivatkin melko helposti muoteistaan, vaikka en ollut öljynnyt astian pintaa. Isompaa ruukkua käytän ihan kukkaruukkuna. Katsotaan, kuinka kauan saneerauslaasti toimii tässä muodossa. Lasipurkkimaljakon ajattelin vieväni töihin. Siihen voin laittaa joskus jonkun oksan tai kasvin työpöydälle. Painava betoniosa pitää maljakon paremmin pystyssä, ettei vedet kaadu pöydällä olevien papereiden ja tietokoneiden päälle. Pohjiin laitoin palat huopatarraa, ettei pöytään tule betonista jälkiä.


Kuvissa olevista vihreyksistä täytyy sanoa, että olen muutaman viime vuoden aikana innostunut niistä kovasti. Sain äidiltäni kilpipiilean taimen ja aikaisemmista huonoista kukkienhoitokokemuksista johtuen ajattelin taimen joko tukehtuvan veteen tai kuolevan kuivuuteen. Mutta sainkin sen ihan helposti pysymään hengissä ja vielä lisääntymäänkin. Olen istuttanut vauvataimia jo kahteen kertaan ja onnistunut siinäkin. Kuvissa näkyy viimeisimmät pikkutaimet. Maljakossa olevat taimet ovat vedessä, koska olen toimittamassa niitä työkaverilleni. 


Mukavaa syksyistä keskiviikkopäivää!

Täältä pääset lukemaan aikaisemmin tekemistäni betonitöistä: yhden kukan maljakot, korusetti, kynttilänjalat, sisustusjuttuja, lisää kynttilänjalkoja ja -alusia ja valokuvateline ja kirjatuki.


Kommentit

 1. Ihanat! Vihreä ja betonin harmaus sopivat hyvin yhteen.
  Ja mahtava, että viherinnostus on tarttunut sinuunkin. Varo, siitä voi tulla pysyvä tartunta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä tuntuu sopivan aika monen värin kanssa ja kaikki kasvit tuovat eloa sisustukseen. Harmi, että meidän kissat ovat myös innostuneet viherkasveista. Mä vasta myönnän pienen innostumisen, pahempaa tartuntaa odotellessa... ;-)

   Poista
 2. Söpöjä betonitöitä! :) Näitä olen haaveillut kokeilevani itsekin, ideoita olisi, kun vaan saisi aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipo-otus! Ymmärrän sua hyvin. Betonityöt vaativat aikaa ja paikan sotkuille. Mutta suosittelen kokeilemaan. Varaa kaikki hyvät ideat ja muotit ja sitten loppu onkin vähän niin kuin lapsuuden hiekkakakkuleikkejä.

   Poista
 3. Voi hurja, kuinka kivoja! Tykkään kovasti betonin pinnasta ja harmaasta väristä. Mainio tuo idea lasipurkin ja betonin yhdistelmästakin.

  Mukavaa alkanutta työviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli kyllä kivat, vaikka suunnittelu jäikin minimiin. Minä pidän myös betonin väristä ja pinnasta. Samaan aikaan esineet ovat jotenkin rouheita ja seesteisiä. Kiitos, samoin sulle Maarit <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Puiset kuusikoristeet

Jouluisia koristeita on aina mukava tehdä. Niiden tekemisestä tulee jotenkin jouluinen olo. Viime vuonna askartelin kuusenkoristeita vanhan kirjan sivuista. Edellisenä vuonna testailin lastunauhaa jouluaskarteluissani. Olen myös virkannut lumihiutaleita kuusenkoristeiksi. Tänä vuonna päätin kokeilla pitkästä aikaa puutöiden tekoa, kun kotoa löytyi sopiva pätkä höylättyä lautaa. Lauta on noin 2 cm paksua. Minulla on käytössä vannesaha, mutta uskon, että nämä koristeet onnistuvat ihan käsisahallakin. Lautana voi käyttää vaikka eurolavojen raakalautaa.

Sahasin laudasta kolmioita, jotka eivät tarkoituksella ole keskenään samankokoisia. Halusin kuusien olevan hieman kallellaan, kuten Marimekon Kuusikossa-kuosin kuuset, jotka toimivat tässä inspiraationa. Kolmioista sahasin vielä suorakulmaisesta kärjestä pienen palan pois. Kolme, kuusien latvoiksi tulevaa kolmiota jätin kokonaisiksi. Hioin hiekkapaperilla teräviä reunoja jonkin verran. 

Sommittelin palat päällekäin ja liimasin ne Eri Keep…