Siirry pääsisältöön

Ihastuttava Kototekoja-kirja

Kirjavinkki                                                           Kirja saatu arvostelukappaleena Kustannusosakeyhtiö TammeltaOlen seurannut jo jonkun aikaa Sanna Suonpään Kototeko-blogia ja ihaillut usein blogin ideoita ja erityisen kauniita kuvia. Nyt Sanna on tehnyt kirjan, Kototekoja - ihanasti itse tehty, jonka ilokseni sain. Kirjassa on paljon samaa tunnelmaa ja innostavaa ilmapiiriä, joka myös blogin kautta on välittynyt.


Kototekoja on ihana ideaopus monenlaisiin, eri tasoisiin käsitöihin. Se sisältää ohjeita kotiin, vaatteisiin, arjen kaunistukseen, säilyttämiseen ja kuljettamiseen. Kaikista ideoista on hyvät ja selkeät ohjeet, joita voi noudattaa orjallisesti tai muokata sopivasti, ihan oman tarpeen mukaan. Moni kirjan idea on suhteellisen helppo toteuttaa. Kirjassa ei esimerkiksi ole kaavoja vaatteille, vaan kankaiden osat ovat niin yksinkertaisia, ettei kaavoja tarvita. Kynnys aloittamiseen ainakin minulla pienenee, kun ei tarvitse alkaa jäljentämään sekavasta kaavapaperista oman kokoisia kaavoja. Kirjassa on myös hauskasti jaoteltu ideat nuppineuloin (1-3) sen mukaan, minkä verran aikaa työn tekemiseen kuluu.Ohjeissa on käytetty paljon kierrätysmateriaaleja ja niiden käyttöön kannustetaan lukijaa omissakin käsitöissä. Kierrätysmateriaaleja käytän itsekin paljon ja tykkään suunnitella käsitöitä jo valmiina olevia materiaaleja hyödyntäen. Aina ei kuitenkaan jaksa kierrättääkään. Kirjassa oli useita ohjeita, joissa oli käytetty nahkapaperia ja korkkikangasta. Nämä ovat minulle ihan uusia tuttavuuksia. Olisi hauska kokeilla ommella vaikkapa joku kiva laukku korkkikankaasta tai kokeilla nahkapaperia vaikka vain pieniin koruihin.Olen itsekin innostunut kirjonnasta ja kokeillutkin sitä joihinkin töihin. Kirjassa oli kauniita, meidänkin kodin sisustukseen sopivia tauluja, joihin oli kirjottu kasveja, tekstiä tai kahvikuppeja. Tykkäsin niistä kovasti ja voisin harkita pisteleväni sellaisen omalle seinällekin. Kuvassa olevasta kirjontalankamytystä voi myös huomata, että omat kirjontalankani kaipaisivat järjestelyä ehkä ennen uuden kirjontatyön aloittamista.Kototekoja-kirja on kokonaisuudessaan inspiroiva teos, jonka kauniita kuvia voisi katsella vaikka kuinka. Sanna osaa myös kirjoittaa käsitöistä niin, että niistä helposti innostuu. Hän osaa kannustaa luovuuteen ja tsempata jokaista tekemään ja toteuttamaan käsillä ideoita omaksi ja muiden iloksi. Suosittelen lämpimästi kirjaa käsitöiden aloittelijoille ja myös paljon tehneille. Tämä olisi ihana joululahjakirja kädentaitajien pakettiin. Itse ainakin ilostuisin kovasti.


Kommentit

 1. Kiitos! Voi miten ihanasti sanottu! Olen ihan mykistynyt.💓 Ihana kuulla, että kirja on saanut aikaan juurikin niitä asioita, joita sillä tavoittelin: inspiraatiota ja kannustavuutta. Mukavaa syksyä sulle ja kototekoiluiloa! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle ihanasta kirjasta ja ideoiden jakamisesta! Kiitos, kototekoilut täälläkin varmasti jatkuvat. Juuri viimeistelin #renew ompeluhaasteen hametta ja lisää on tulossa. Sait minut innostumaan omien vaatteiden ompelusta ja myös tarttumaan keskeneräisiin ompeluksiin, jotka nyt toivottavasti valmistuvat. Hyvää syksyä myös sulle!

   Poista
 2. Tämä kirja kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja inspiroivalta!
  Taidankin käydä ensitilassa tutustumassa kirjoittajan blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, Riina. Sanna on taitava monessa asiassa ja Kototeko- blogia on ilo lukea.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…