Siirry pääsisältöön

Nurmilintu-huivi


Instagramissa minua seuraavat ovatkin nähneet vilauksia tästä ihanan värisestä langasta. Aloin neulomaan huivia lahjaksi ja lahjansaajan väreihin sopi hyvin sininen. Lanka on merinovillainen Malabrico Mechita ja ostin sen Neuloosista. Huivimalliksi valikoitui Nurmilintu, koska malli on helppo ja kaunis. Aikataulu oli myös sen verran tiukka, että en halunnut lähteä kokeilemaan itselleni ihan upouusia malleja. 


Huivia neuloessa ihastuin väriin itsekin. Se sopii hyvin esimerkiksi farkkujen väriin ja sen vuoksi olisi arjessa kiva lisä ankean harmaiden puseroiden piristykseksi. Lankaa oli myös kiva neuloa, koska se on niin pehmeää ja kaikin puolin miellyttävää.Nurmilintu-huivi on mielestäni erittäin kaunis malli ja huivista tulee sopivan kokoinen. Pitsiosiot eivät ole liian vaikeita ja ne valmistuvat melko nopeasti. Näin ollen keskittymistä vaativia kohtia on vain vähän. Välissä voi taas tikuttaa ainaoikeinnneuletta oikein vauhdilla.Minun neulekäsialani on viime vuosien aikana muuttunut hieman aikaisempaa napakammaksi. Sen vuoksi yksi vyyhti ei ihan riittänytkään huiviin. Lanka loppui viimeisen pitsin puolivälissä. Mietin jämälankojeni yhdistämistä huiviin, mutta en ollut tyytyväinen sellaiseen ratkaisuun. Päätin ostaa uuden vyyhdin, jotta saan tyylikkään huivin lahjaksi. Lopusta langasta voinkin sitten neuloa itselleni samanvärisen huivin. 


Aikaisempia Nurmilintu-huivejani löytyy täältä ja täältä. Muita huiveja täältä, täältä ja täältä.

Rentouttavaa viikonloppua käsitöiden parissa tai ilman!


Kommentit

 1. Kaunis huivi ja ihana väri :) Minä en neuloa osaa lainkaan, mutta virkkaan mielelläni.
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivi on minustakin ihanan värinen ja malli on kaunis. Kiitos viestistä ja viikonlopputoivotuksista, samoin sulle!

   Poista
 2. Kaunis on, ja väri on niin hurmaava! Kauniit ovat kuvatkin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…