Siirry pääsisältöön

Nurmilintu-huivi


Instagramissa minua seuraavat ovatkin nähneet vilauksia tästä ihanan värisestä langasta. Aloin neulomaan huivia lahjaksi ja lahjansaajan väreihin sopi hyvin sininen. Lanka on merinovillainen Malabrico Mechita ja ostin sen Neuloosista. Huivimalliksi valikoitui Nurmilintu, koska malli on helppo ja kaunis. Aikataulu oli myös sen verran tiukka, että en halunnut lähteä kokeilemaan itselleni ihan upouusia malleja. 


Huivia neuloessa ihastuin väriin itsekin. Se sopii hyvin esimerkiksi farkkujen väriin ja sen vuoksi olisi arjessa kiva lisä ankean harmaiden puseroiden piristykseksi. Lankaa oli myös kiva neuloa, koska se on niin pehmeää ja kaikin puolin miellyttävää.Nurmilintu-huivi on mielestäni erittäin kaunis malli ja huivista tulee sopivan kokoinen. Pitsiosiot eivät ole liian vaikeita ja ne valmistuvat melko nopeasti. Näin ollen keskittymistä vaativia kohtia on vain vähän. Välissä voi taas tikuttaa ainaoikeinnneuletta oikein vauhdilla.Minun neulekäsialani on viime vuosien aikana muuttunut hieman aikaisempaa napakammaksi. Sen vuoksi yksi vyyhti ei ihan riittänytkään huiviin. Lanka loppui viimeisen pitsin puolivälissä. Mietin jämälankojeni yhdistämistä huiviin, mutta en ollut tyytyväinen sellaiseen ratkaisuun. Päätin ostaa uuden vyyhdin, jotta saan tyylikkään huivin lahjaksi. Lopusta langasta voinkin sitten neuloa itselleni samanvärisen huivin. 


Aikaisempia Nurmilintu-huivejani löytyy täältä ja täältä. Muita huiveja täältä, täältä ja täältä.

Rentouttavaa viikonloppua käsitöiden parissa tai ilman!


Kommentit

 1. Kaunis huivi ja ihana väri :) Minä en neuloa osaa lainkaan, mutta virkkaan mielelläni.
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivi on minustakin ihanan värinen ja malli on kaunis. Kiitos viestistä ja viikonlopputoivotuksista, samoin sulle!

   Poista
 2. Kaunis on, ja väri on niin hurmaava! Kauniit ovat kuvatkin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Puiset kuusikoristeet

Jouluisia koristeita on aina mukava tehdä. Niiden tekemisestä tulee jotenkin jouluinen olo. Viime vuonna askartelin kuusenkoristeita vanhan kirjan sivuista. Edellisenä vuonna testailin lastunauhaa jouluaskarteluissani. Olen myös virkannut lumihiutaleita kuusenkoristeiksi. Tänä vuonna päätin kokeilla pitkästä aikaa puutöiden tekoa, kun kotoa löytyi sopiva pätkä höylättyä lautaa. Lauta on noin 2 cm paksua. Minulla on käytössä vannesaha, mutta uskon, että nämä koristeet onnistuvat ihan käsisahallakin. Lautana voi käyttää vaikka eurolavojen raakalautaa.

Sahasin laudasta kolmioita, jotka eivät tarkoituksella ole keskenään samankokoisia. Halusin kuusien olevan hieman kallellaan, kuten Marimekon Kuusikossa-kuosin kuuset, jotka toimivat tässä inspiraationa. Kolmioista sahasin vielä suorakulmaisesta kärjestä pienen palan pois. Kolme, kuusien latvoiksi tulevaa kolmiota jätin kokonaisiksi. Hioin hiekkapaperilla teräviä reunoja jonkin verran. 

Sommittelin palat päällekäin ja liimasin ne Eri Keep…