Siirry pääsisältöön

Idea kädentaitomessuilta (siis viime vuodelta)

Tänä vuonna Tampereen kädentaitomessut jäivät harmillisesti väliin. Olen katsellut viikonlopun aikana bloggareiden ja tuttavien kauniita ja inspiroivia kuvia messuilta ja kaivannut kovasti mukaan. Messuilta saa aina niin hirveän paljon ideoita ja innostusta, uusia tarvikkeita ja materiaaleja ja hyvän mielen. Kädentaitomessut ovat käsitöiden tekijälle jotenkin kokonaisvaltainen kokemus, ainakin minulle.

Mutta ei se haittaa. Uusia messuja tulee ja huomasin juuri, että viime vuoden messujen ideoitakin on vielä useita toteuttamatta. Ostin viime vuonna juuri Tampereen messuilta Caitlin Sainion ihanan kirjan 100 virkattua lumihiutaletta. Innostuin heti kotiin tultuani virkkaamaan useita lumihiutaleita, mutta kuten tavallista, jostain tuli taas uusia innostavampia ideoita ja lumihiutaleiden virkkaaminen jäi hetkeksi unohduksiin.


Tällä viikolla kaivoin hiutaleet uudestaan esiin ja päätin virkata joka ilta vähintään yhden uuden hiutaleen. Hiutaleita onkin mukava virkata. Jokainen on erilainen, yksilö, kuten oikeatkin lumihiutaleet. Mallit ovat kauniita ja herkkiä.

lumihiutale virkattu


lumihiutale virkkaus

Ohjeet ovat kirjassa sekä kirjoitettuna että piirroskuvina. Tekstistä on minun mielestäni jotenkin paljon vaikeampi hahmottaa kuviota. Siksi luen ohjeet mieluummin piirroskuvista. Ne sopivat minulle paremmin. Kirjassa kuvat ovat selkeitä ja helppolukuisia. Alussa on helpompia malleja ja lopussa hieman haasteellisempia. Kirjan lopussa on lisäksi vinkkejä, mihin valmiita lumihiutaleita voi käyttää. Yhden lumihiutaleen tekemiseen ei mene kovin kauan aikaa, joten se on sopiva työ jossain välissä päivää. Minä virkkaan usein sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Se jotenkin rauhoittaa.

tähti virkkaus
virkkaus joulu

Tällä hetkellä on valmiina 26 hiutaletta. Lankana minulla on Novitan Huvila ja koukku taitaa olla kokoa 3,0. Suunnittelin virkkaavani ainakin kerän loppuun ja katsoa, riittääkö siinä vaiheessa valmiina olevat hiutaleet jo joulukuusen koristeeksi vai pitääkö hakea lisää lankaa. Lumihiutaleiden viimeistely onkin sitten ihan oma hommansa. Katsotaan, kuinka siinä sitten käy. Nyt nautin vain hiutaleiden virkkaamisesta.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Elämäni ensimmäinen neulottu hame

Sain joku aika sitten KlompeLOMPE-kirjan arvioitavaksi ja ihastuin kirjaan välittömästi. Sen tyyliin, sopivan tuntuisiin ohjeisiin ja suloisiin kuviin. Kirjasta bongasin neulotun hameen ohjeen, joka sai ajatukseni liikkeelle. Eipä ollut aikaisemmin tullut edes mieleen neuloa hametta. Se tuntui jotenkin mahdottomalta. Toisaalta, käytänhän trikoista hametta, miksen siis neulottuakin. Lisäksi talvisin palelen töissä jatkuvasti, joten lämmittävät vaatteet eivät olisi pahitteeksi. Miksi siis hame ei olisi seuraava neuleprojekti? Lainasin kirjastosta toisenkin KlompeLOMPE- kirjan, Ihania neuleita lapsille. Sieltä löytyi Siksak- hame mielestäni vielä kauniimmalla pintaneulekuviolla. Se siis valikoitui lopulta neulottavakseni. Ostin Neuloosista Langin Novena baby alpaca- lankaa, joka on hyvälaatuista ja kestää jonkin verran kulutusta. Vyötteen tietojen mukaan lanka kestää jopa 30 asteen hellävaraista konepesua. Hame joutuu paljon kovempaan käyttöön kuin vaikkapa paita tai huivi, joten la