Siirry pääsisältöön

Idea kädentaitomessuilta (siis viime vuodelta)

Tänä vuonna Tampereen kädentaitomessut jäivät harmillisesti väliin. Olen katsellut viikonlopun aikana bloggareiden ja tuttavien kauniita ja inspiroivia kuvia messuilta ja kaivannut kovasti mukaan. Messuilta saa aina niin hirveän paljon ideoita ja innostusta, uusia tarvikkeita ja materiaaleja ja hyvän mielen. Kädentaitomessut ovat käsitöiden tekijälle jotenkin kokonaisvaltainen kokemus, ainakin minulle.

Mutta ei se haittaa. Uusia messuja tulee ja huomasin juuri, että viime vuoden messujen ideoitakin on vielä useita toteuttamatta. Ostin viime vuonna juuri Tampereen messuilta Caitlin Sainion ihanan kirjan 100 virkattua lumihiutaletta. Innostuin heti kotiin tultuani virkkaamaan useita lumihiutaleita, mutta kuten tavallista, jostain tuli taas uusia innostavampia ideoita ja lumihiutaleiden virkkaaminen jäi hetkeksi unohduksiin.


Tällä viikolla kaivoin hiutaleet uudestaan esiin ja päätin virkata joka ilta vähintään yhden uuden hiutaleen. Hiutaleita onkin mukava virkata. Jokainen on erilainen, yksilö, kuten oikeatkin lumihiutaleet. Mallit ovat kauniita ja herkkiä.

lumihiutale virkattu


lumihiutale virkkaus

Ohjeet ovat kirjassa sekä kirjoitettuna että piirroskuvina. Tekstistä on minun mielestäni jotenkin paljon vaikeampi hahmottaa kuviota. Siksi luen ohjeet mieluummin piirroskuvista. Ne sopivat minulle paremmin. Kirjassa kuvat ovat selkeitä ja helppolukuisia. Alussa on helpompia malleja ja lopussa hieman haasteellisempia. Kirjan lopussa on lisäksi vinkkejä, mihin valmiita lumihiutaleita voi käyttää. Yhden lumihiutaleen tekemiseen ei mene kovin kauan aikaa, joten se on sopiva työ jossain välissä päivää. Minä virkkaan usein sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Se jotenkin rauhoittaa.

tähti virkkaus
virkkaus joulu

Tällä hetkellä on valmiina 26 hiutaletta. Lankana minulla on Novitan Huvila ja koukku taitaa olla kokoa 3,0. Suunnittelin virkkaavani ainakin kerän loppuun ja katsoa, riittääkö siinä vaiheessa valmiina olevat hiutaleet jo joulukuusen koristeeksi vai pitääkö hakea lisää lankaa. Lumihiutaleiden viimeistely onkin sitten ihan oma hommansa. Katsotaan, kuinka siinä sitten käy. Nyt nautin vain hiutaleiden virkkaamisesta.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h