keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Mustavalkoinen ristipistotaulu

Olin reilu vuosi sitten sairaalassa leikkauksessa. Leikkaus oli ennaltaehkäisevää sairaudenhoitoa, ei mitään vakavaa eikä suurta. Rutiinitoimenpide, mutta minulle merkittävä asia. Sain sairaalaan mennessä käteeni rannekkeen, jossa oli QR-koodina omat tietoni. Säilytin rannekkeen ajatellen, että haluan tehdä siitä jotain, joka muistuttaa tuosta sairaalareissusta.


Muutama viikko sitten oli jotenkin ristipisto-olo, sellainen, että tekee mieli nyhertää jotain pientä ja tarkkaa, ja päätin ottaa koodin käsittelyyn. Otin kännykällä kuvan koodista. Suurentamalla kuvaa oli suhteellisen helppoa piirtää ruutupaperille rasteja koodin mukaan. Minulla sattui kaapissa olemaan aidakangasta, josta leikkasin sopivan palan. Mittasin palan niin, että kuvion ympärille jäi reilusti kangasta.


Aloitin ristipistojen tekemisen kuvion vasemmasta alareunasta. Pistoja oli mukavaa pistellä televisiota katsellessa. Pidän ristipistoissa niiden yksinkertaisuudesta ja siitä, että työn eteneminen näkyy selvästi. Tämä kuvio oli jotenkin koukuttava ja tekeminen oli rentouttavaa. Pistoihin piti keskittyä, mutta ne olivat kuitenkin tarpeeksi helppoja, eivätkä vaatineet liikaa aivotyötä. Sopivaa pääntyhjennyspuuhaa työpäivän jälkeen siis.


Valmiin ristipistotyön pingotin pyöreän kirjontakehyksen sisään. Olen ostanut kehyksen joskus kauan sitten ajatellen käyttäväni sitä kirjomiseen. No, ei ole kuitenkaan tullut käytettyä. Kirjontakehykseen työ oli helppo pingottaa ja kehyksessä oli valmiina ripustuslenkkikin. Työ tulee työhuoneeni seinälle muiden mustavalkoisten töiden joukkoon.


Sairaalapäivääni palaan mielessäni useinkin ja ainakin joka kerta ristipistotaulua katsoessani.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!