keskiviikko 31. elokuuta 2016

Paras teemukini

Teen juominen ihanasta pannusta on tällä hetkellä yksi nautinnoistani ja tavoista rentoutua. Halusin tehdä itselleni spesiaalimukin teehetkiini. Löysin kirpputorilta Arabian mukin muistaakseni eurolla. Se oli juuri sopivan kokoinen käteen. Muuten se on hieman liian pieni, mutta kun juon teetä pannullisen, pieni koko ei haittaa. Pääseepähän kaatelemaan useampaan kertaan kuumaa teetä kuppiin.

diy

Spesiaalimukiin tulisi tietenkin neulekuvio. Löysin vanhasta tekstiilityön kirjasta piirretyn kuvion, jossa opetettiin erilaiset neulepinnat. Siitä katsoin mallia ja harjoittelin ensin ihan paperille. Sitten vapaalla kädellä piirsin vastaavan kuvion mukin pintaan posliinitussilla, jonka olen tilannut täältä. Samaisella tussilla tein myös koristeet juhlavaan kerrostarjottimeen. Tussi kiinnitetään normiuunissa ja sen jälki kestää myös astianpesukoneen. Tätäkin mukia on jo tiskattu koneessa useampaan kertaan ja väri on pysynyt loistavasti.


Melkein vahingossa mukista tuli juuri minulle sopiva. Olen kyllä tehnyt samanlaisia myös lahjaksi. Neulekuvio mukissa sopii nimittäin myös monelle ystävälleni.

posliinitussilla neulekuvio

Ihania teehetkiä (tai kahvihetkiä) teille, lukijani! Niitä tarvitaan arjen keskelle.

12 kommenttia:

 1. IHANA! :) Mullakin on hyviä kokemuksia posliinitussista ja astianpesukoneesta. Mainitsen tämän ihan vain siksi että monesti ihmiset pelkäävät että eivät kestä pesukoneessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Totta, nykyään posliinitussit on ilmeisen laadukkaita. Tätäkin mukia on pesty koneessa jo kymmeniä kertoja.

   Poista
 2. Tuo on niin ihana! Onkohan mentävä posliinitussia ostamaan :) Ja niitä mukeja lisää!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tussi vaan tilaukseen ja kokeilemaan👍

   Poista
 3. Mahtava kaunis muki. Tuo olis ihana lahja kutojalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olenkin tehnyt muutaman lahjaksi neulojaystävälleni ja äidilleni. Olivat mieluisia lahjoja ja menivät heti käyttöön.

   Poista
 4. Wau! Siis aivan upee muki. Sopii erityisen hyvin käsityöihmiselle. Pitäisköhän itekin yrittää tuollainen vääntää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin pidän siitä. Rohkeasti vaan kokeilemaan. Paperille voi testailla kuviota ja sitten kirpparilta edullisia mukeja testikappaleiksi. Hyvä siitä tulee👍

   Poista

Kiitos kommentistasi!