tiistai 2. elokuuta 2016

Juhlat kotonamme ja ohje helppoihin pöytäliinapainoihin

Meillä vietettiin reilu viikko sitten rippijuhlia. Juhlat ovat aina ihania ja on kivaa viettää elämän merkkihetkiä itselle tärkeiden ihmisten seurassa. Sen vuoksi iloitsin jo etukäteen tulevista juhlistamme.


Päätin koristella kotiamme yksinkertaisilla ja helpoilla ideoilla. Sain Riinalta vinkin laittaa luonnonkukkia pulloihin ja pikkupurkkeihin pöydälle jonoon. Juhlapäivän aamuna kävinkin poimimassa sopivia kasveja lähiniityltä. Pikkupullojen väleihin laitoin valkoisia kynttilöitä Festivo-kynttilänjalkoihin. Pöytäliinana oli valkoinen liina, jonka päälle laitoin tekemäni kaitaliinan.Terassille kannoimme pöytiä naapurista ja varastosta. Oli kaunis ja aurinkoinen päivä, joka hetkittäin oli melkein liiankin lämmin. Terassille laitoin koristeeksi luonnonkukkia vanhoihin Riihimäen lasin purkkeihin.


Pihan ja terassin pöytien liinoille virkkasin pöytäliinapainot. Minulla oli joskus viherkasvien ruukuissa mullan päällä valkoisia kiviä koristeena. Niitä oli jäänyt jemmaan ja nyt otin ne käyttöön. Lankana oli vanha, kätköistä löytynyt puuvillalanka. Koukku taisi olla kokoa 3. 


Virkkasin ensin 5 ketjusilmukkaa, jotka yhdistin renkaaksi. Renkaaseen virkkasin kiinteitä silmukoita sen verran kuin siihen helposti mahtui. Sen jälkeen aloitin verkon virkkaamisen. Ensimmäisellä kerroksella virkkasin 3 ketjusilmukkaa, jotka kiinnitin kiinteällä silmukalla edellisen kerroksen kaareen. Toisella kerroksella 4 ketjusilmukaa ja sitten lopuilla kerroksilla, aina 5 ketjusilmukkaa kaareen. Näin jatkoin, kunnes pussukkaa olisi pitänyt alkaa kaventamaan. Laitoin kiven pussukan sisään ja lopputyön ajan lyhensin tarpeen mukaan ketjusilmukkakaaria. Lopuksi tein pelkkiä kiinteitä silmukoita ja virkkasin sopivan ketjusilmukkapötkön ripustuslenkiksi. Päättelin melko huolettomasti ja laitoin painon vanhaan verhonipsuun roikkumaan.Pöytäliinapainot toimivat hyvin. Tein yhteen pöytään aina 4 painoa. Tosin tuulta ei ollut juuri ollenkaan, onneksi.


Kerrostarjotin pääsi myös juhlapöytään. Tarjottimelle pääsivät teinin leipomat pikkuleivät ja minikuppikakut.


Juhlat sujuivat hyvin ja herkutkin riittivät. Nyt on päällimmäisenä kiitollinen olo. Hyvillä mielin siis kohti alkavaa syksyä ja arkea. Hyvää alkanutta elokuuta, ihanat lukijat!

4 kommenttia:

 1. Kauniisti katettu pöytä ja kivat noi pöytäliinan painot.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhe arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Pienet pullot on kauniita, eikä tartte olla kuin yksi kukka siinä. Hieno sun tekemäs liinan pidike....upee ja erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Yksikin kukka on riittävästi. Jotenkin niiden kauneus tulee pulloissa paremmin esille. Kiitos, pidekkeistä tuli hyvät ja tarpeeksi painavat!

   Poista

Kiitos kommentistasi!