keskiviikko 2. elokuuta 2017

Tämän kesän mökkiaskartelut osa 1


Vietin onnellisena muutaman päivän loman ystäväni kanssa heidän mökillään. Tällaisissa maisemissa oleminen tuntui kyllä todella lomalta. Olimme suunnitelleet askartelevamme pieniä, molempia innostavia juttuja, ilman suuria tulospaineita. Mutta välillä tietysti juotiin kahvia ja juteltiin ja käytiin saunassa. Tällä reissulla heitin talviturkinkin.

saunavihta

Ensimmäinen askartelu/käsityö, jota olimme päättäneet kokeilla oli makramee-solmut. Ystäväni oli tehnyt seinätekstiilin kevään aikana ja solmuja vääntäessä minäkin muistin, että olen joskus tehnyt makramee-solmuilla rannekorun. Toteutukseen pääsivät amppelit Kotivinkin ohjeen mukaan. Olin ostanut Neuloosista mustan ja valkoisen moppilangan. Tähän sopii hyvin mikä tahansa venymätön lanka. Solmuja oli hauska tehdä, varsinkin kun aurinko paistoi. Istuimme terassilla ja solmimme solmuja. Alussa piti tarkkaan katsoa ohjeesta lankojen suunnat, mutta solmut oppi pian. Tekniikka on kiva ja sitä voi hyvin soveltaa ja keksiä itse käyttötarkoituksia.amppeli diy

Saimme valmiiksi kivat amppelit, joihin voi laittaa viherkasvin ruukussa tai vaikkapa koiranputkia kattilassa.

makramee amppeli

makramee koru diy

Kokeilimme myös pienen makramee-korun tekemistä. Ystäväni kätköistä löytyi kierrätykseen menossa olevia verhorinkuloita, joissa oli kiinni pieni verhoklipsu, jonka siis poistimme. Näihin oli kiva kokeilla pientä, nopeasti valmistuvaa solmeilua. 

koru diy

Tuliaiseksi mökkireissulle vein kruunukorkeista virkatun pannunalusen. Virkkasin sitä vimmatusti edellisen viikonlopun reissulla. Se näytti kivata myös näin. Ja toimi myös tuikkukipon alusena.

pannunalunen kruunukorkeista

Mökkiaskarteluista on tulossa toinenkin postaus. Me oltiin nimittäin aika tehokkaita, kun oikein innostuttiin.

Kiitos vielä ihanasta mökkilomasta, Jonna!

6 kommenttia:

 1. Ihania tunnelmia kuvia, mökkeily on kyllä ♥. Tosi kivoja juttuja saitte aikaiseksi, kateellinen ihan olen: nuo maisemat ja luova hetki kaverin kanssa. Jään siis vihreänä odottelemaan, että mitähän vielä ... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Kyllä kaunis maisema ja innostava seura tekee luovuudelle hyvää. Ja kun on etukäteen sovittu aika askartelulle/käsitöille, saa jotain valmiiksikin. Yritämme aina tehdä sen verran pientä, ettei jää homma ihan kesken. Ja mökkeily on kyllä ihanaa <3

   Poista
 2. Mukavaa askarrella ystävän kanssa. Kiva amppeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yhdessä askartelu on kyllä mukavaa. Amppeli odottaa vielä ripustusta kotona vakituiselle paikalleen, mutta siitä tulee kyllä kiva.

   Poista
 3. Hauska amppeli:) Ja tuosta pannunalusesta tykkään myös. Kesäloma + mökkeily = <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin tykkään noista molemmista. Samanlaisen pannunalusen olen tehnyt itsellenikin ja käytän sitä ahkerasti teepannun alla. Kyllä mökkeily lomalla antaa voimaa arkeen :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!