Siirry pääsisältöön

Pintaneuleiden testailua hyväntekeväisyyspeiton tilkuissa


Kesätuulian Mutamäki-blogissa on tehty useampi ihana tilkkupeitto jollekin yksityishenkilölle, joka kaipaa lohtua arkeensa. Mielestäni todella ihanaa ja konkreettia hyväntekeväisyyttä. Kiitos siis Kesätuulialle <3 Tilkkuja ovat virkanneet ja neuloneet mm. blogin lukijat. Olin itsekin lukenut asiasta blogissa jo aiemmin, mutta tänä syksynä postaus kolahti ja päätin itsekin neuloa muutaman tilkun. Kesätuulian kokoama neljäs peitto on juuri lähetetty uudelle omistajalle eli minun tilkkuni pääsevät ilahduttamaan seuraavaa peiton saajaa.

ainaoikeinneule

Laatikosta löytyi lapseni kauan sitten valitsemaa lankaa, joka ei oikein ollut minun värinen. Se oli jäänyt käyttämättä silloiseen ideaan. Luulen langan olevan Novitaa. Ajattelin näiden suloisten värien sopivan tähän tarkoitukseen.

Ensimmäsen tilkun (kuva yläpuolella) neuloin kulmasta kulmaan, lisäten jokaisen puikon alussa yhden silmukan, kunnes sivun pituus oli 15 cm. Sen jälkeen kavensin jokaisen puikon lopussa yhden silmukan, kunnes silmukat loppuivat.

raeneule


Toiseen tilkkuun etsin netistä erilaisia pintaneuleita. Innostuin helposta raeneuleesta, jota en ollut aikaisemmin tehnyt. Tässä raeneuleella tehdyt lapaset. Itse neuloin kolme silmukkaa ennen langankiertoa. Tämä oli helppo tekniikka, jolla saa sileään pintaan kivaa elävyyttä.


Pintaneuleista innostuneena kokeilin täältä löytynyttä kivaa mallia (kuva yllä). Tätäkin oli hauska neuloa ja suunnittelinkin jo kaikenlaisia lapasprojekteja pintaneuleiden hyödyntämiseen.

helmibriossi

Viimeisenä kokeilin helmibriossia tai -patenttia. Kodin Kuvalehden sivuilla oli hyvä video, jonka avulla työ oli helppo aloittaa. Neuloksesta tuli pehmeää ja joustaa ja sitä oli kiva neuloa. Harmillisesti ainoan keräni lanka loppui tilkun puolivälissä eikä viimeisestä tullut siis valmista. Mutta opinpahan vielä helmibriossin neulomisen.


Tilkut on juuri postitettu Kesätuulialle. Toivon, että seuraavan tilkkupeiton myötä joku saa lämpöä, huolenpitoa ja hellyyttä arkeensa ja omaan elämäntilanteeseensa. 

Kommentit

 1. Tosi nätti ja kivan näköinen malli. Mä otin malliohjeen, sopii vaikka sukanvarteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja aika helppo tehdä. Usein tällaiset kivan pintaneulekuviot unohtuu, vaikka niitä voisi käyttää juurikin vaikka sukan varteen.

   Poista
 2. Kauniita kuvioita kauniiseen tarkoitukseen. ♥

  VastaaPoista
 3. Mitä on toi ihana lanka? Tosi söpön väristä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi söpöä. Lanka on Novitan, jotain ainakin 5 vuotta vanhaa mallia. Se on sekoitelankaa, joka tuntuu ihanan pehmeältä. Harmillisesti lankaa ei enää kyllä ole saatavilla.

   Poista
 4. Hyvän käyttötarkoituksen olet keksinyt neulotuille mallitilkuille. Raeneule ja pisaran muotoinen kuvio olivat minun suosikkejani. Ehkä tuon keskeneräisen voisi käyttää neulegraffitiksi esim. auton krapan varteen :) Onko sulla tulossa jokin isompi projekti mihin suunnittelet näitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna, kommentistasi! Kesätuulian peittoprojekti innosti neulomaan tilkkuja. Olisin voinut neuloa ihan perusainaoikeinneuletta tai helmineuletta tai jotain tuttua. Päätin kuitenkin etsiä itselleni uusia pintaneulekuvioita, joita peittotilkkuissa pystyi helposti toteuttamaan. Tilkut siis matkaavat osaksi hyväntekeväisyyspeittoa ja samalla opin itse muutaman uuden kuvion :-)

   Poista
 5. Voi, kuinka ihana idea!
  Ja hyväntekeväisyyspeitossa upeat mallitilkkusi pääsevät varmasti oikeuksiinsa ja käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Tässä hyötyy kyllä kaikki :-)

   Poista
 6. Mukava idea ja kaunis toteutus!
  Kivaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 7. Onpas mukavan kuuloinen tempaus tuo tilkkupeite!
  Hyvä tilaisuus varmasti kokeilla erilaisia pintaneuleita kun ei tarvitse sen suurempaa palaa neuloa kerralla. Mä oon yleensä niin laiska kokeilemaan kaikkia kuvioneuleita, että jää sitten vähän yksinkertaisemman puolelle, vaikka yleensä ulkonäköä saisi helposti aika yksinkertaisillakin keinoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Jenni! Vastasin tähän jo viikonloppuna, mutta nyt huomasin, ettei vastaus ollut tallentunutkaan. Tilkkupeittotempaus oli juuri sellainen, että siihen oli vaikea olla lähtemättä mukaan. Pidän hyväntekeväisyydestä, johon voi osallistua oman ajan ja voimien mukaan ja apu menee lähelle. Kesätuulia on tehnyt tärkeää työtä. Olen samaa mieltä sun kanssa siitä, että usein neulon sellaista mikä on helppoa tai tuttua. Opin näitä tilkkuja tehdessä useamman pintaneulekuvion ja myös sen, että ne ovat oikeasti aika yksinkertaisia toteuttaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h