Siirry pääsisältöön

Vetoketjukorvakorut


Minulla on tapana säästää työhuoneessani kaikenlaista. Se ei aina ole kovin järkevää, koska kaapit pursuavat tarvikkeita ja materiaaleja, joita ei välttämättä koskaan edes tarvitse. Yritän hillitä kierrätyspuuskiani ja olla järkevä siinä, mitä säästän. Olin leikannut mieheni jostain vanhasta takista vetoketjun irti. Vetoketju oli mielestäni kivan värinen. Suuren Käsityölehden ohje vetoketjukorvakoruista lehdestä 1/2012 oli jäänyt mieleeni ja nyt, kun oli syyslomakin, oli aika toteuttaa se.


Leikkasin vetoketjun kangasosaa pois niin paljon kuin mahdollista ja kieputtelin sen ohjeen mukaan lenkeille. Alku- ja loppupään liimasin kuumaliimalla kiinni koruun. Ylös lisäsin kaksi kullanväristä välirengasta ja korvakorukoukun. Painoa korvakoruilla on jonkun verran, joten ihan arkikäyttöön nämä eivät päädy. Mutta kivat näistä joka tapauksessa tuli.


Tällä viikolla vietetty syysloma oli rentouttava ja arjesta irrottava. Käsitöitäkin tuli tehtyä jonkin verran, mutta vain nämä korvakorut tulivat valmiiksi asti. Nyt uusin voimin työviikkoa kohti. Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

Blogistani löytyy myös muita kierrätetyistä materiaaleista tehtyjä koruja. Käypä katsomassa värikynäkorvakoruja, karttakorvakoruja, sydänkorvakoruja, kuusikorvakoruja ja jouluisia lamppukorvakoruja. Ehkä löydät askarreltavaa itsellesi.

Kommentit

 1. Tosi kivasti kiiltävät ja sopivat varmasti tulevaan pikkujoulukauteen. Hylättyjä vetoketjuja löytyisi minultakin, hmm... pitäisikö tehdä. Tai saisiko tästä vetoketjukoristeesta pinnin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! Nää olis kyllä just hyvät pikkujoulukorvikset. Varmasti vetoketjukoriste sopisi myös pinniin tai vaikka kaulakoruun. Vetoketjun kun voi pyöräyttää mutkalle tai solmuun ja ommella kiinni tai käyttää kuumaliimaa. Minun vetoketjuissa oli niin vähän kangasta jäljellä, että ompeleminen oli mahdotonta. Kokeilehan, mitä keksisit omista vetoketjuistasi... :-)

   Poista
 2. Ehdottoman järkevää on säästellä kaikenlaista, jos niistä jemmatuista aarteista syntyy noin kauniita lopputuloksia.
  Todella kiva idea, ja samaan teemaan voisi tehdä pinnin lisäksi myös kaulakorun, rintaneulan, laukkukorun, koristeen lahjan päälle ja vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin oon ajatellu, et aika montaa juttua kannattaa säästää. Siivotessa työhuonetta siitä asiasta ei aina ole samaa mieltä😂 Totta, Riina, että samalla idealla voisi toteuttaa monenlaista. Mullakin on vielä jemmassa muutama vetoketju...

   Poista
 3. Vau, tulipa kauniit! Minulla on kanssa askartelukaapillinen jos jotain mistä vielä ehkä joskus keksin tehdä jotain! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina! Taitaa olla meillä kaikilla askartelijoilla ja käsitöiden tekijöillä sama "ongelma"😊

   Poista
 4. Todella hauska kierrätysidea! Mulla on laatikoiden kätköissä jos jonkinmoista säästettyä monen mielestä roskaa, joista olisi tarkotus tehdä jotain käyttöesineitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta! Idea on käsityölehdestä. Minullakin pyöri vetoketjut pitkään laatikossa ja onneksi olin niitä säästellyt. Tämän ohjeen nähtyäni, innostuin heti ideasta. Toteutuksessa meni hieman aikaa, mutta lopputulos on kyllä kiva. Kierrättäminen ja roskienkin säilyttäminen usein kannattaa, mutta joskus tuntuu, että helpommalla pääsisi, jos kaapit eivät olisi ihan niin täynnä ehkä-teen-tästä-joskus-jotakin-materiaaleja ;-)

   Poista
  2. Haha, tuo on totta. Pitää muistaa myös käyttää niitä jemmoja! Viimeksi eilen tosin käytin kynttiläjämiä ja munakennoja sytytysruusukkeisiin, joten kai mäkin saan jotain aikaan :D

   Poista
  3. Kauheeta, jos hyvät jemmat unohtuis ja ostaiskin vahingossa uutta😱 Todellakin olet ollut aikaansaava👍 Sytykeruusujen tekeminen on vähän sottaavaa, mutta siinä kyllä saa jemmojaan käytettyä arjessa tarpeelliseen juttuun.

   Poista
 5. Hauskan näköiset korvakorut tuli! Kekseliästä. Minäkin säästän kaikenlaista. Nyt yritän tehdä inventaariota, kun ei ole oikein tilaa enää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kaiken säästäminen ei ole välttämättä ole järkevää, jos hilloaa materiaalia vain kaappiin. Mullakin on jo liikaa kaikkea, mistä voisi tehdä jotain joskus... ;-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…