Siirry pääsisältöön

Korvakorut puutarhurille

puutarhatyökalut korvakorut

Arki on taas alkanut ja kelit ovat hieman jo viilentyneet. Aamuisin tuntuu vähän ehkä syksyltä ja onhan tässä jo kaiveltu hanskat ja huivitkin aamupyöräilyjä varten valmiiksi. Vaikka välillä on tuntunut vielä ihan kesältä, arjen rutiinit ovat kuitenkin alkaneet ja niihin yritetään taas lämpimän kesän jälkeen sopeutua. Kesällä aloitetut käsityöt alkavat osittain valmistua, joten kesän muistelua on luvassa lähiaikojen postauksissa, kuten tässäkin. 

Helteisellä kesälomaviikolla olin menossa tapaamaan pitkäaikaista ystävääni Riinaa. Riina on todella taitava puutarhuri, jonka ihanasta Versoja Vaahteramäeltä - blogista löytyy paljon vinkkejä ja ideoita kasveihin ja puutarhaan liittyen ja blogissa on myös todella kauniita valokuvia. Tuliaisiksi Riinalle suunnittelin askartelevani puutarha-aiheiset korvakorut, koska pitäähän todellisella puutarhurilla sellaiset olla. 


Ajatuksena oli siis tehdä korvakorut, joissa olisi puutarhalapio, hara (onkohan edes oikea termi?) ja kottikärryt. Niistä voisi aina valita kaksi vaihtoehtoa korviin oman mielen mukaan. Koruille tarkoitetusta metallilangasta vääntelin pohjat työkaluille. Kuvassa keskellä on kottikärryn aihio, joka ei sitten yrityksistä huolimatta valmistunutkaan. Metallilankaosuus oli kyllä ihan toimiva, mutta fimo-massailu ei kuitenkaan onnistunut. Ehkä joku toinen kerta riittää taidot ja kärsivällisyys myös onnistuneisiin kottikärrykorvakoruihin.


Muotoilin fimo-massasta haralle varsiosan ja puutarhalapioon terän metallilankataivutusten päälle. Paistoin korut lähtöaamuna uunissa.

fimomassa diy


Vierailupäivän iltana oli kaunista ja mansikkakakku oli herkullista. Päivä sujui leppoisasti ja ihan liian nopeasti. Ihan täydellinen kyläily siis.


korvakoru diy

Puutarhavälinekorvakorut korvissa saa ehkä aikaiseksi puutarha-aiheista keskustelua. Kiitos Riina ja muu perhe <3


Kommentit

 1. Kiitos rakas Kati kivasta päivästä ja aivan ihanista korviksista! <3
  Ystävän kanssa aika kuluu niin nopeasti, tuntuu että se loppuu aina ihan kesken.
  Olin haaveillut pitkään puutarha-aiheisista korviksista. Sävykin oli just mulle sopiva. Mä taidankin otattaa joku päivä kuvan itsestäni korvikset ylläni ja postata aiheesta blogissani. Moni puutarhaharrastaja haaveilee varmasti myös oman suosikkiaiheensa koruista.
  Mukavaa viikon jatkoa ja kauniita elokuun päiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Jään odottamaan kuvia ja mahdollista postausta. Puutarha-aiheisia koruja en ole oikeastaan missään nähnyt, vaikka usein koruja erilaisissa myyntitapahtumissa katselen. Kiva, kun sulla on nyt ainakin omat :-)

   Poista
 2. Voi vitsit, ihana Sinä! ♥ Varmaankin pieni vaivannäkö sinulle, mutta ilahduttaa näin "vierestä seuraavaakin", kuinka toisen huomioit. Oivallinen lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit <3 Todellakin pieni vaiva itselle. Korut valmistuivat melko helposti. Innostuin vain kokeilemaan, saanko pikkutyökaluista edes lähellekään oikeiden työkalujen näköisiä. Muutama kokeilu meni kyllä mönkään, mutta onneksi vain muutama. Puutarhakorvikset olivat olleet mielessä jo pidempään ja nyt tuli hyvä syy toteuttaa ne :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h