Siirry pääsisältöön

Kuvansiirto, mökkiaskartelut osa 1


Minulla ja ystävälläni, Jonnalla, on ollut jo useampana kesänä tapana askarrella jotain kivaa yhdessä. Aikaisempina vuosina olemme kokeilleet mm. betoniaskartelua, himmeleitä, nokipainantaa ja makramee-solmuilua.

Viime marraskuussa kävimme Tampereen Kädentaitomessuilla. Nautin messujen tunnelmasta, ideoista ja hyvästä seurasta ja ostin itselleni melko maltilliset tuliaiset. Yksi ostoksistani oli kuvansiirtoaine Konsta Shopin myyntipöydästä. Ostimme sen vielä ystäväni kanssa puoliksi ajatuksena kokeilla kuvansiirtoa kesällä yhdessä. 


Päätimme kokeilla kuvansiirtoa vanerille. Teimme muutaman kokeilun myös posliinille, betonille ja kynttilälle. Ainetta voi käyttää myös kankaalle, mutta siinä olisi tarvittu silitysrautaa eikä mökillä sellaista ollut. Meiltä kotoa löytyi vanerilevyä, joka on ollut aikaisemmin itse tekemämme sängynpäädyn tukilevynä. Sahasimme mieheni kanssa levyn sirkkelillä lasinalusiksi ja muutamaksi hieman suuremmaksi palaksi.


Vaneripalojen lisäksi tarvitsimme laser-tulostimella tulostettuja kuvia. Itse etsin kuvia ilmaisesta kuvapankista, Pixabaysta. Hain mustavalkoisia, luontoaiheisia kuvia, ja löysinkin useita omaa silmää miellyttäviä vaihtoehtoja.


Kuvansiirtoa tehdessä siirrettävä kuva laitettiin teipillä kiinni vanerin ylä- tai alareunaan, jottei kuvio pääse liikkumaan. Kuvansiirtoainetta levitettiin kuvan päälle vanupuikolla. Ylläolevasta kuvasta näkyykin osiot, joihin ainetta on jo levitetty. Tämän jälkeen kuvaa hangattiin puisella puikolla. Meillä oli käytössä ihan tavalliset jäätelötikut. Jäätelöt oli syöty juuri ennen askartelua.


Kuva siirtyi vaneriin, kuten kuvasta näkyy. Jos joku kohta jäi himmeämmäksi, tikulla hangattiin vielä vähän enemmän. 


Työskentelypöytämme oli aika ihanassa paikassa ystäväni mökin terassilla. Kauniit maisemat silmien edessä, jos niitä vain malttoi katsella ja ilmakin oli askarteluun juuri sopiva. Päivä oli oikein innostava ja hyvällä mielellä saunoimme ja uimme askartelujen päätteeksi. Seuraavaan postaukseen säästin kuvat päivämme lopputuloksista. Pysykäähän kuulolla. 

Innostavaa viikkoa!

Tästä linkistä pääset katsomaan valmiiden kuvansiirtotöiden kuvia.

Kommentit

 1. Näyttää kauniilta!
  Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa postausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikapuolin saat nähdä lopputulokset. Vähän niitä jo vilahteli tässäkin postauksessa :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Elämäni ensimmäinen neulottu hame

Sain joku aika sitten KlompeLOMPE-kirjan arvioitavaksi ja ihastuin kirjaan välittömästi. Sen tyyliin, sopivan tuntuisiin ohjeisiin ja suloisiin kuviin. Kirjasta bongasin neulotun hameen ohjeen, joka sai ajatukseni liikkeelle. Eipä ollut aikaisemmin tullut edes mieleen neuloa hametta. Se tuntui jotenkin mahdottomalta. Toisaalta, käytänhän trikoista hametta, miksen siis neulottuakin. Lisäksi talvisin palelen töissä jatkuvasti, joten lämmittävät vaatteet eivät olisi pahitteeksi. Miksi siis hame ei olisi seuraava neuleprojekti? Lainasin kirjastosta toisenkin KlompeLOMPE- kirjan, Ihania neuleita lapsille. Sieltä löytyi Siksak- hame mielestäni vielä kauniimmalla pintaneulekuviolla. Se siis valikoitui lopulta neulottavakseni. Ostin Neuloosista Langin Novena baby alpaca- lankaa, joka on hyvälaatuista ja kestää jonkin verran kulutusta. Vyötteen tietojen mukaan lanka kestää jopa 30 asteen hellävaraista konepesua. Hame joutuu paljon kovempaan käyttöön kuin vaikkapa paita tai huivi, joten la