Siirry pääsisältöön

Kuvansiirto, mökkiaskartelut osa 1


Minulla ja ystävälläni, Jonnalla, on ollut jo useampana kesänä tapana askarrella jotain kivaa yhdessä. Aikaisempina vuosina olemme kokeilleet mm. betoniaskartelua, himmeleitä, nokipainantaa ja makramee-solmuilua.

Viime marraskuussa kävimme Tampereen Kädentaitomessuilla. Nautin messujen tunnelmasta, ideoista ja hyvästä seurasta ja ostin itselleni melko maltilliset tuliaiset. Yksi ostoksistani oli kuvansiirtoaine Konsta Shopin myyntipöydästä. Ostimme sen vielä ystäväni kanssa puoliksi ajatuksena kokeilla kuvansiirtoa kesällä yhdessä. 


Päätimme kokeilla kuvansiirtoa vanerille. Teimme muutaman kokeilun myös posliinille, betonille ja kynttilälle. Ainetta voi käyttää myös kankaalle, mutta siinä olisi tarvittu silitysrautaa eikä mökillä sellaista ollut. Meiltä kotoa löytyi vanerilevyä, joka on ollut aikaisemmin itse tekemämme sängynpäädyn tukilevynä. Sahasimme mieheni kanssa levyn sirkkelillä lasinalusiksi ja muutamaksi hieman suuremmaksi palaksi.


Vaneripalojen lisäksi tarvitsimme laser-tulostimella tulostettuja kuvia. Itse etsin kuvia ilmaisesta kuvapankista, Pixabaysta. Hain mustavalkoisia, luontoaiheisia kuvia, ja löysinkin useita omaa silmää miellyttäviä vaihtoehtoja.


Kuvansiirtoa tehdessä siirrettävä kuva laitettiin teipillä kiinni vanerin ylä- tai alareunaan, jottei kuvio pääse liikkumaan. Kuvansiirtoainetta levitettiin kuvan päälle vanupuikolla. Ylläolevasta kuvasta näkyykin osiot, joihin ainetta on jo levitetty. Tämän jälkeen kuvaa hangattiin puisella puikolla. Meillä oli käytössä ihan tavalliset jäätelötikut. Jäätelöt oli syöty juuri ennen askartelua.


Kuva siirtyi vaneriin, kuten kuvasta näkyy. Jos joku kohta jäi himmeämmäksi, tikulla hangattiin vielä vähän enemmän. 


Työskentelypöytämme oli aika ihanassa paikassa ystäväni mökin terassilla. Kauniit maisemat silmien edessä, jos niitä vain malttoi katsella ja ilmakin oli askarteluun juuri sopiva. Päivä oli oikein innostava ja hyvällä mielellä saunoimme ja uimme askartelujen päätteeksi. Seuraavaan postaukseen säästin kuvat päivämme lopputuloksista. Pysykäähän kuulolla. 

Innostavaa viikkoa!

Tästä linkistä pääset katsomaan valmiiden kuvansiirtotöiden kuvia.

Kommentit

 1. Näyttää kauniilta!
  Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa postausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikapuolin saat nähdä lopputulokset. Vähän niitä jo vilahteli tässäkin postauksessa :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h