Siirry pääsisältöön

Kässähamsterihaaste -maaliskuu

Tammikuun lopussa heitimme Craft Candidate-blogin Teresan kanssa haasteen kaikille käsitöitä tekeville käyttää omien kaappien kankaita ja lankoja käsitöihin ja myös saattaa loppuun kaapeissa lojuvat keskeneräiset käsityöt. On ollut ihanaa, että monet ovat innostuneet haasteesta ja jakaneet valmiita töitä blogeissaan ja haasteen omalla facebook-sivulla. Tähän haasteeseen ehdit vielä mukaan, koska haaste kestää koko vuoden ajan. 

Minä keräsin tammikuussa lankalaatikon jämäkeriä kasaan. Päätin ottaa työn alle kaikki turkoosin eri sävyiset langat ja yhdistää niihin vähän keltaista, oranssia ja vihreää ja kokonaisuutta rauhoittamaan hieman valkoista. Näillä langoilla aloitin villapesufestivaali-huivin, jonka ohje löytyy ilmaiseksi täältä.Aloitin huivin kolmeen kertaan, kun etsin sopivaa paksuutta. Ohjeessa oli käytetty kaksinkertaista lankaa, mutta minun langanjämäni olivatkin sen verran paksuja, että tein lähes koko huivin yksinkertaisesta langasta. Käytin eri värisiä lankoja huivin raidoissa ja väleissä olevan reikäraitakerroksen tein aina valkoisella langalla. Huivin neulominen oli helppoa ja rentouttavaa. Aaltopitsissä, huivin loppupuolella oli haasteita päästä alkuun, mutta onneksi sain siihen ystävältä apua. En vain osannut lukea ohjetta oikein. Ohjeen mukaan huivin silmukat pääteltiin i-cord-päättelyllä. En ollut aikaisemmin kokeillut sitä. Ohjeen löysin täältä. I-cord-päättelystä tuli kivan näköinen eikä sekään ollut vaikeaa.
Tällä viikolla olen ollut hiihtolomalla ja nauttinut kiireettömyydestä ja aikatauluttomuudesta.  Olen ulkoillut ja liikkunut vähän ja viettänyt aikaa ystävien ja läheisten kanssa. Käsitöitä olen tehnyt vain jonkin verran, on ollut ihan hyvä välillä vain olla. Olen istunut jopa kahden tunnin automatkan ilman neuletyötä, mikä on minulle poikkeuksellista. Alkuviikosta vanhempani olivat käymässä meillä ja innostuimme äitini kanssa tarttumaan ompelukoneen vieressä olevaan korjattavien vaatteiden kasaan. Oli ihana saada apua äidiltäni, joka on taitava ompelija ja myös saada kasaa pienemmäksi. Blogiin niistä ei taida kuitenkaan päätyä mikään, mutta kässähamsterihaasteen innoittamana keskeneräisiä töitä on siis tullut valmiiksi ja käyttöön. Sehän on tärkeintä. Korjattavien kasan pienennettyä sain eilen inspiraation aloittaa ompelemaan kaappien kätkössä olleesta kankaasta neuletakkia. Siitä lisää myöhemmin.


Mitä sinä olet tehnyt kaappien kangas- tai lankajemmoista? Ja mitä keskeneräisiä töitä olet saanut valmiiksi? Linkkejä blogipostauksiin voit laittaa alle olevaan linkkiketjuun koko maaliskuun ajan. Vaikka alla lukeekin Ohh No!, klikkaa silti Visit Link Party-nappulasta, niin pääset lisäämään linkin.

Aurinkoista viikonloppua sinulle!
Inlinkz Link Party


Kommentit

 1. Kuulostaapa kivalta, että olet opetellut uusia tekniikoitakin. Mukavan iloinen huivi tuli tuloksena! Harmi, että tuo linkkihomma ei nyt näy oikealla tavalla mutta onneksi tuosta pääsee sentään linkittämään kuitenkin postauksia ketjuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivista tuli kyllä kiva. Se oli jo kerran kaulassa ja tykkäsin kovasti. Muoto ei ole tasasivuinen kolmio ja siksi huivi näyttää kaulassa kivalta. Joo, linkki ei toimi ihan niin kuin toivoisin, mutta onneksi linkitys kuitenkin onnistuu.

   Poista
 2. Kivan huivin sait jämistä aikaiseksi. Punnitsitko jämäkeriä ennen kutomista? Uteliaisuuttani kyselen, sillä sukkalaatikkosukkia kutoessa olen huomannut, että ihmeen pienistä nökkösistä saa aikaiseksi melko monta raitaa. Aikaisemmin olin ajatellut, ettei niistä mitään saa aikaiseksi. Nyt alkaa tuntuu siltä, etten ikinä saa vähennettyä lankavarastojani, kun pienetkin kerät ovat niin riittoisia. :D Selvästikään en siis hahmota, minkä verran lankaa tarvitaan, kun ilman ohjetta kudon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! En punninnut jämäkeriä, vaikka olisi kyllä voinut sen tehdäkin. Mullakin oli aika pieniä nökkösiä. Aika paljon niissä kuitenkin sitä lankaa oli. Aloitin niillä langoilla, joita oli vähemmän ja lopussa tein isommista keristä. Ainoastaan yhdessä raidassa väri loppui kesken, mutta ei sekään niin haitannut. Jatkoin vain toisella värillä. Minäkin olisin kaivannut hieman lankamääriä ohjeeseen. Alussa mietin ja jahkasin, mut onneksi pääsin alkuun. Kannustan sua rohkeasti aloittamaan, tähän ohjeeseen saat monta pikkukerää kulumaan.

   Poista
 3. Kauis huivi ja ihania väriyhdistelmiä. Itse käytän paljon tilkuillessa tuota pohjaväri-lähtökohtaa. Otan jonkin sävyn pohjaksi, ja siihen sitten sattumalta ja fiiliksen pohjalta jotain lisää.

  Muille lukijoille vinkkaan että myös tuon "ohh no" -tekstin takaa pääsee lukemaan muiden haasteeseen osallistuneiden käsityötarvikevaraston pienentymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! Ja kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan. Tuo ohh no-painike ei toimi oikein niin kuin toivoisin sen toimivan, joten hyvä, kun selvensit lukijoille myös muiden postauksien löytyvän sieltä. Hyvää viikonloppua sulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h