Siirry pääsisältöön

Toukokuu


Pieni Lintu-blogin tämän viikon makrotex-haasteen aiheena on toukokuu. Minä kävin tänään nauttimassa toukokuisesta, kauniista metsästä. Monia kevään merkkejä oli nähtävillä. Nautin metsän palauttavasta rauhasta ja lintujen laulusta hektisen työviikon jälkeen. Tässä muutama kuva päivän kuvasaaliista.Suosittelen kaikille vierailua vaikka omaan lähimetsään. Läheltäkin löytyy upeita asioita, kun muistaa pitää silmät auki.


Oikein hyvää huomista äitienpäivää vielä kaikille äideille ja mummoille!

Kommentit

 1. Minäkin kaipasin tänään lenkkikaveriksi kameraa, ei tullut otettua mukaan. Huomasin pitäväni eniten noista mustikan raakilekuvita, ja sitten naurahdin, että taidan olla parantumaton marjastaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera on kyllä kiva lenkkikaveri. Ei tarvitse pitää kovaa vauhtia ja ehtii näkemään enemmän. Jos joku vieras ihminen kulkee ohi, ei tarvitse hävetä hohhailuaan, koska kamera antaa siihen hyvän syyn ;-) Mäkin tykkäsin mustikanvarvuista ja -kuvista. Kesän marjasatoja odotellen... :-)

   Poista
 2. Ihania luontokuvia.
  Käyn joka päivä metsässä, mutta en ole vielä törmännyt kukkivaa mustikkaan.
  Toivottavasti ei enää tule hallaa.
  Upeaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti Kaija! Toivotaan, että kaksi takatalvea olisi jo tarpeeksi. Minäkin mietin mustikoiden ja muiden marjojen selviytymisestä. Toivottavasti saadaan paljon marjoja loppukesällä. Samoin sulle ihanaa viikkoa!

   Poista
 3. Toukokuu on aivan ihanaa aikaa. Luonnosta saa kyllä todella ihania kuvia, niin kuin sinun ottamasi kuvat ovat <3.

  VastaaPoista
 4. Se on ihan totta: miksi mennä merta edemmäksi kalaan. Aina ei tarvitse. :) Kauniita, rauhoittavia kuvia.

  VastaaPoista
 5. Kauniit kuvat keväisestä metsästä, melkein aistii metsäisen tuoksun ja lintusten viserryksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leila! Viserrystä oli kyllä vaikka kuinka paljon. Kiva, jos metsän ihanuudet aistii kuvistakin :-)

   Poista
 6. Ihania kuvia olet ottanut metsässä. Kevään myötä on kyllä tavattoman ihanaa seurata kun luonto herää hiljalleen eloon. :)

  VastaaPoista
 7. Keväinen luonto vasta herämäässä kukoistukseen on aivan ihana kuvauskohde :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Liian harvoin muistan kuvailla ympäröivää, ihan perusmetsää. Luonto on kyllä ihana kuvauskohde.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h