Siirry pääsisältöön

Esme-mekko Lempivaatteita-kirjasta


Tämä mekko valmistui jo viime talven aikana. Postaaminen kuitenkin jäi. Ostin kauniin viskoosikankaan Euronkankaan palalaatikosta. Mietin pitkään, teenkö kankaasta lyhyen mekon/tunikan vai paidan. Päädyin mekkoon. Jos mekkoa ei tulekaan käytettyä, sen voi aina lyhentää paidaksi.


Kaavana käytin jo hyväksi havaittua Lotta Jansdotterin Lempivaatteita-kirjan Esme-tunikan kaavaa. Samalla kaavalla olen tehnyt useammankin vaatteen. Tämän mekon, raitapaidan ja kukkapaidan tein kaavoja muokkaamatta. 


Malli on sopivan yksinkertainen ja siksi myös helppo ommella. Tykkään erityisesti kaula-aukosta. Tähän malliin ei tarvitse ommella myöskään vetoketjuja tai nappeja. Sen saa puettua päälle ihan hyvin. Malli on sen verran väljä. Minun kroppani tarvitsee mekkoon kuitenkin lisäksi vyön. 

Tämän postauksen kuvat ovat tyttäreni ottamat. Kaulassa minulla on askartelemani kaulakoru, johon tein myös yhteen sopivat korvakorut. Olen tehnyt ne nahkapaloista. Postaus koruista löytyy tästä linkistä.


Kommentit

 1. Tosi kaunis on tuo mekko! Itsekin tykkään mekoista, jotka eivät tarvitse vetoketjuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teresa! Vetoketjuja käyttämällä mekoista saa istuvampia, mutta ne on vaan paljon hankalampia ommella. Onneksi välillä voi ommella helpompia mekkoja, kun on näin hyvä ohje.

   Poista
 2. Tosi kaunis mekko! Ja sillä on varmasti käyttöä monenlaisissa tilanteissa. Teidän kotikin näyttää niin ihanalta tuolla kuvien taustalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina <3 Mekko on kiva myös minusta. Se menee töissä ja juhlissa koruja ja muita asusteita vähän vaihdellen. Välillä kyllä mietin mekon lyhentämistä paidaksi, koska silloin sitä tulisi käytettyä useammin. Vielä olen antanut mekon olla mekko :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Elämäni ensimmäinen neulottu hame

Sain joku aika sitten KlompeLOMPE-kirjan arvioitavaksi ja ihastuin kirjaan välittömästi. Sen tyyliin, sopivan tuntuisiin ohjeisiin ja suloisiin kuviin. Kirjasta bongasin neulotun hameen ohjeen, joka sai ajatukseni liikkeelle. Eipä ollut aikaisemmin tullut edes mieleen neuloa hametta. Se tuntui jotenkin mahdottomalta. Toisaalta, käytänhän trikoista hametta, miksen siis neulottuakin. Lisäksi talvisin palelen töissä jatkuvasti, joten lämmittävät vaatteet eivät olisi pahitteeksi. Miksi siis hame ei olisi seuraava neuleprojekti? Lainasin kirjastosta toisenkin KlompeLOMPE- kirjan, Ihania neuleita lapsille. Sieltä löytyi Siksak- hame mielestäni vielä kauniimmalla pintaneulekuviolla. Se siis valikoitui lopulta neulottavakseni. Ostin Neuloosista Langin Novena baby alpaca- lankaa, joka on hyvälaatuista ja kestää jonkin verran kulutusta. Vyötteen tietojen mukaan lanka kestää jopa 30 asteen hellävaraista konepesua. Hame joutuu paljon kovempaan käyttöön kuin vaikkapa paita tai huivi, joten la