Siirry pääsisältöön

Helpot nappikorvakorut


Usein töihin lähtiessä tulee ajatus, että tämä asu tarvitsisi juuri tietyn väriset korut seurakseen. Minulla on joitakin vihreitä vaatteita, koska pidän väristä. Kesällä tuli tehtyä monenlaisia käsitöitä ja tuli myös etsiskeltyä nappeja isosta nappipurkistani. Oivalsin, että minulla on jemmassa kymmenen, hyvän vihreää pientä nappia. Ja eikä minulla vielä ole hyviä, vihreitä korvakoruja.


Niinpä tein juuri näistä napeista itselleni helpot kovakorut. Avasin pihdeillä välirengasta ja pujotin napin reiästään renkaaseen. Renkaat kiinnitin toisiinsa nappien väleissä. Ylimpänä on yksi välirengas, jossa on korvakorukoukku. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.


Korvakorut valmistuivat käden käänteessä. Ja nyt minulla on vihreiden vaatteiden seuraksi myös sopivan väriset korvakorut.


Iloista viikkoa!

Kommentit

  1. Oi joi! Juuri olen miettinyt korvakorujen tekemistä, kun ei mistään mieluisia tahdo löytyä. Tasselikorut - vaikka ne taitaa olla jo ihan out ;) - ajattelin ainakin tehdä, niin samallahan nämäkin värkkäisin ja saisin juuri sen siniset korut, kun haluan. Että nyt vain nappeja metsästämään... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehden saa kyllä juuri oikean värisiä ja itselle mieluisia korvakoruja. Ja ne vielä valmistuvat nopeasti. Tasselikorvakorut ovat loistava idea. Toteutukseen vaan :-)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Elämäni ensimmäinen neulottu hame

Sain joku aika sitten KlompeLOMPE-kirjan arvioitavaksi ja ihastuin kirjaan välittömästi. Sen tyyliin, sopivan tuntuisiin ohjeisiin ja suloisiin kuviin. Kirjasta bongasin neulotun hameen ohjeen, joka sai ajatukseni liikkeelle. Eipä ollut aikaisemmin tullut edes mieleen neuloa hametta. Se tuntui jotenkin mahdottomalta. Toisaalta, käytänhän trikoista hametta, miksen siis neulottuakin. Lisäksi talvisin palelen töissä jatkuvasti, joten lämmittävät vaatteet eivät olisi pahitteeksi. Miksi siis hame ei olisi seuraava neuleprojekti? Lainasin kirjastosta toisenkin KlompeLOMPE- kirjan, Ihania neuleita lapsille. Sieltä löytyi Siksak- hame mielestäni vielä kauniimmalla pintaneulekuviolla. Se siis valikoitui lopulta neulottavakseni. Ostin Neuloosista Langin Novena baby alpaca- lankaa, joka on hyvälaatuista ja kestää jonkin verran kulutusta. Vyötteen tietojen mukaan lanka kestää jopa 30 asteen hellävaraista konepesua. Hame joutuu paljon kovempaan käyttöön kuin vaikkapa paita tai huivi, joten la