Siirry pääsisältöön

Joutsen puutarhaan


Olen iloinen jokaisesta ystävästäni. Erityisesti iloa toi helmikuisena ystävänpäiväviikonloppuna kutsu yhden ystäväni luokse ihanalla naisporukalla. Luksusta oli seuran lisäksi se, että ystäväni oli suunnitellut meille pienet puutyöhommat autotalliinsa. 


Tarkoituksenamme oli tehdä puutarhaan koristejoutsenet. Mallina oli ystäväni aikaisemmin tekemä joutsen. Ensin piirsimme lyijykynällä mallin mukaan viivat, joita pitkin sahasimme kuviosahalla joutsenen vartalon ja pään. Tämän jälkeen hioimme reunat hiekkapaperilla huolellisesti. Seuraavaksi porasimme linnun jaloille reiät valmiiksi. Sitten vain maalia pintaan ja yöksi kuivumaan. Aamulla piirsimme joutsenen nokan ja silmät tusseilla. Punainen maalikin olisi ollut ihan toimiva. Kaulaksi laitoimme litteää metallinauhaa (en osaa sanoa tarkalleen, miksi tätä nimitetään). Kiinnitimme metallinauhan pienillä ruuveilla kiinni päähän ja vartaloon. Haasteellista oli saada ruuvi tarpeeksi tiukalle ilman, että ruuvinväännin alkaa pyörittämään myös metallinauhaa. Joutsenen jaloiksi laitoimme kaksi pätkää mustaksi maalattua harjaterästä. Jalkoja on hieman taivutettu (tämän teki ystävällisesti ystäväni puoliso jo valmiiksi meille) ja sen jälkeen vain tökkäsimme jalat valmiiksi porattuihin reikiin. Yksi ystävistäni teki samalla mallilla kurjen, me muut joutsenet. Linnuista tuli hauskan persoonallisia, pää keikkuu kivasti tuulessa. Joutsenet valmistuivat viikonlopun aikana kaiken keskustelun, syömisen, nauramisen ja yhdessäolon lomassa. Ensi kesänä minun joutseneni ilostuttaa pihassamme ja muistuttaa kivasta viikonlopusta. Kiitos seurasta, ihanat ystäväni!


Leppoisaa sunnuntaita ja iloa uuteen viikkoon!


Kommentit

 1. Ihanan veikeitä lintusia! Tosi mukava yhteinen viikonloppu, ja ihana ystävä, joka järjesti tähän mahdollisuuden.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Hieno idea yhteiseen viikonloppuun. Muistoksi jäi vielä upeat käsintehdyt joutsenet.
  Hyvää tätä viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ystäviä ja puutöitä! Voi veljet, voiko parempaa olla... Tai siis, niin ainakin luulen, kun noita puutöitä en osaa, mutta kovasti niistä haaveilen. :) Kuten siitä omasta porakoneesta. Vieläkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä paljon parempaa voi olla. Ehkä ystäviä ja askarteluakin kävis tai ystäviä ja ompelua ;-) Ihanaa, että haaveilet porakoneesta ja puutöistä. Toivon ja myös uskon, että haaveesi saattaa joskus toteutuakin.

   Poista
 4. Kivoja tuollaiset koristejoutsenet. Itsekin olen vähän haaveillut uusista koristeista puutarhaan näin joulun alla. Noissa ei ainakaan vaadita hirveästi mitään materiaaleja kun vaneri, metallinauha, maalit ja harjateräs riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tämä on kyllä jokaisena vuodenaikana sopiva koriste omassa puutarhassa. Tekeminen oli mukavaa ja melko helppoakin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Elämäni ensimmäinen neulottu hame

Sain joku aika sitten KlompeLOMPE-kirjan arvioitavaksi ja ihastuin kirjaan välittömästi. Sen tyyliin, sopivan tuntuisiin ohjeisiin ja suloisiin kuviin. Kirjasta bongasin neulotun hameen ohjeen, joka sai ajatukseni liikkeelle. Eipä ollut aikaisemmin tullut edes mieleen neuloa hametta. Se tuntui jotenkin mahdottomalta. Toisaalta, käytänhän trikoista hametta, miksen siis neulottuakin. Lisäksi talvisin palelen töissä jatkuvasti, joten lämmittävät vaatteet eivät olisi pahitteeksi. Miksi siis hame ei olisi seuraava neuleprojekti? Lainasin kirjastosta toisenkin KlompeLOMPE- kirjan, Ihania neuleita lapsille. Sieltä löytyi Siksak- hame mielestäni vielä kauniimmalla pintaneulekuviolla. Se siis valikoitui lopulta neulottavakseni. Ostin Neuloosista Langin Novena baby alpaca- lankaa, joka on hyvälaatuista ja kestää jonkin verran kulutusta. Vyötteen tietojen mukaan lanka kestää jopa 30 asteen hellävaraista konepesua. Hame joutuu paljon kovempaan käyttöön kuin vaikkapa paita tai huivi, joten la