Siirry pääsisältöön

Ilmoitustaulu kierrättäen


Olin pitkään kaivannut keittiön seinälle ilmoitustaulua. Muutamasta liikkeestäkin sellaista etsin, mutta hinta tuntui olevan vähän turhan korkea. Kierrätyskeskuksessa haahuillessani oivalsin vanhan ritiläkorin olevan oivallinen ilmoitustaulu. Ostin yhden korin matkaani muistaakseni kolmella eurolla. 


Kokeilin sahata korin reunoja irti käsisahalla, jossa oli metalliterä. Se onnistui alkuun ihan hyvin, mutta työn edetessä en saanut sahaa mahtumaan korin leikatun reunan ja pohjan väliin, joten piti keksiä joku muu ratkaisu. Mieheni sai tehtäväkseen leikata korin reunat rälläkällä. 


Sen jälkeen hioin leikkauskohdat hiekkapaperilla ja maalasin ritilän mustalla spray-maalilla pariin kertaan. 
Keittiön seinässä oli edellisen taulun jäljiltä ruuvi, johon ripustin valmiin ritiläilmoitustaulun. Laitoin siihen muutaman kortin klipsulla kiinni. Koska ilmoitustaulu on melkein kiinni seinässä, kiinnitysklipsujen takaosa on taitettuna alaspäin.Ilmoitustaululla olevat kortit olen ostanut Anna-Mari Westin nettikaupasta. Tykkään näistä korteista erityisen paljon. Ilmoitustauluun on kiva kiinnittää kortteja tai muita inspiroivia kuvia. Ajattelin kokeilla myös jonkinlaisen säilytyspussukan kiinnittämistä ilmoitustauluun. Pussukkaan voisi laittaa vaikkapa pienen yrttiruukun. 


Ihanaa, aurinkoista iltaa ja mukavaa loppuviikkoa!

Kommentit

 1. Onpa hauska idea! Olen itsekin miettinyt juuri tuollaista ilmoitustaulua meillekin. En ole kuitenkaan tajunnut, että voisin tehdä sen itse. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina, kommentista ja kiva, jos ideasta on hyötyä!

   Poista
 2. Tosi ihanan taulun olet tehnyt. Mahtava idis. Ja hyvä, kun sait apua mieheltäkin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teresa! Mieheni tarjoutui avuksi, kun suunnittelin ensin itse rälläköiväni ritilän. Näin se ehkä sujui paremmin ja turvallisemmin ;-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Elämäni ensimmäinen neulottu hame

Sain joku aika sitten KlompeLOMPE-kirjan arvioitavaksi ja ihastuin kirjaan välittömästi. Sen tyyliin, sopivan tuntuisiin ohjeisiin ja suloisiin kuviin. Kirjasta bongasin neulotun hameen ohjeen, joka sai ajatukseni liikkeelle. Eipä ollut aikaisemmin tullut edes mieleen neuloa hametta. Se tuntui jotenkin mahdottomalta. Toisaalta, käytänhän trikoista hametta, miksen siis neulottuakin. Lisäksi talvisin palelen töissä jatkuvasti, joten lämmittävät vaatteet eivät olisi pahitteeksi. Miksi siis hame ei olisi seuraava neuleprojekti? Lainasin kirjastosta toisenkin KlompeLOMPE- kirjan, Ihania neuleita lapsille. Sieltä löytyi Siksak- hame mielestäni vielä kauniimmalla pintaneulekuviolla. Se siis valikoitui lopulta neulottavakseni. Ostin Neuloosista Langin Novena baby alpaca- lankaa, joka on hyvälaatuista ja kestää jonkin verran kulutusta. Vyötteen tietojen mukaan lanka kestää jopa 30 asteen hellävaraista konepesua. Hame joutuu paljon kovempaan käyttöön kuin vaikkapa paita tai huivi, joten la