Siirry pääsisältöön

Virkattu pehmopallo 1-vuotiaalle lahjaksi


Kesällä oli ystäviemme pikkuprinsessan 1-vuotissyntymäpäivät. Pohdin lahjaa, jonka voisin tehdä itse ja joka olisi sopiva juurikin 1-vuotiaalle. Jostakin netistä löysin lahjaidealistan, jossa mainittiin myös pehmeä pallo. Muistelin myös oman lapseni saaneen 1-vuotislahjaksi pallon, jota aikanaan käytettiin paljon. Näillä tiedoilla päätin siis tehdä lahjaksi pallon.


Löysin sopivan ohjeen virkattuun palloon täältä. Kotona oli puuvillalankojen jämiä iloisissa väreissä, joten päätin käyttää niitä. Virkkaushommia oli helppo tehdä automatkoilla ja virkkaustyö kulkikin alkukesän ajan käsilaukussa mukana. 
Virkkasin palloon ohjeen mukaan kahden kokoisia paloja, isompia 20 kpl ja pienempiä 12 kpl. Lopuksi ompelin palat yhteen ja täytin pallon vanulla. 


Pallosta tuli iloisen värinen ja mielestäni sopiva lahja. En mitannut pallon kokoa ennen lahjaksi antamista, mutta arvioisin pallon halkaisijaksi 20-25 cm. Tähän työhön sai hyvin käytettyä kaapissa lojuneiden puuvillalankojen jämät. 

                                                                 Pirteää torstaita!


 

Kommentit

 1. Hauska palllo. Hiennosti hyödynnetty jämälangat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsti Kaija! Tämä oli kiva jämälankatyö. Pallo voisi olla kivan näköinen myös useammalla värillä virkattuna.

   Poista

 2. Kiitos pallo vinkistä 1-vuotiaalle. Tyttären poikani on kylläkin vasta 9-kk mutta on päivistä kiinni koska lähtee tuetta kävelemään. Sitä seuraa sitten kaikki muukin vauhdilla perässä. Voisin tekaista pallon joululahjakassiin valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sait postauksestani joululahjaidean. Uskoisin, että tyttärenpoikasi on juuri sopivan ikäinen palloleikkeihin. Ihania hetkiä sinulle pienen ihmisen elämän seuraamisessa!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Elämäni ensimmäinen neulottu hame

Sain joku aika sitten KlompeLOMPE-kirjan arvioitavaksi ja ihastuin kirjaan välittömästi. Sen tyyliin, sopivan tuntuisiin ohjeisiin ja suloisiin kuviin. Kirjasta bongasin neulotun hameen ohjeen, joka sai ajatukseni liikkeelle. Eipä ollut aikaisemmin tullut edes mieleen neuloa hametta. Se tuntui jotenkin mahdottomalta. Toisaalta, käytänhän trikoista hametta, miksen siis neulottuakin. Lisäksi talvisin palelen töissä jatkuvasti, joten lämmittävät vaatteet eivät olisi pahitteeksi. Miksi siis hame ei olisi seuraava neuleprojekti? Lainasin kirjastosta toisenkin KlompeLOMPE- kirjan, Ihania neuleita lapsille. Sieltä löytyi Siksak- hame mielestäni vielä kauniimmalla pintaneulekuviolla. Se siis valikoitui lopulta neulottavakseni. Ostin Neuloosista Langin Novena baby alpaca- lankaa, joka on hyvälaatuista ja kestää jonkin verran kulutusta. Vyötteen tietojen mukaan lanka kestää jopa 30 asteen hellävaraista konepesua. Hame joutuu paljon kovempaan käyttöön kuin vaikkapa paita tai huivi, joten la