Siirry pääsisältöön

Mukava mekko

                                 

Jostain syystä käsityöasioita on tullut päivitettyä viime aikoina vain Instagramiin. Siellä tämäkin mekko on jo ollut esillä. Päätin kuitenkin ajoittain päivittää käsitöitä myös tänne blogin puolelle. En lupaa postata säännöllisesti, koska haluan pitää käsityöt ja blogin stressittömänä. Jos luon itselleni tavoitteen postata kerran viikossa, otan siitä turhaan itselleni paineita. Siksi huvin vuoksi postaaminen sopii minulle paremmin.


Tämän mekon ompelusta on jo jonkin verran aikaa ja vielä enemmän on kankaan hankkimisesta. Eli muistaakseni tilasin mekon kankaan Majapuulta, mutta tällä hetkellä sitä ei ollut siellä saatavilla. Samaa kangasta löytyi kuitenkin Jyväskylän Kangaskaupan valikoimista. Kangas on oikeastaan kolmikerroksinen. Siinä on päällikankaan ja sisäpuolella olevan, ohuen, sileän kankaan välissä ohut täyte. Kangas on vähän tikkicollegen tapaista. Kangas joustaa hyvin. Vaikka kerroksia on useita, kangas ei kuitenkaan ole kuuma, ainakaan minun mielestäni. Kangas on suurimmaksi osaksi polyesteriä, mikä tekee siitä valitettavasti hieman sähköisen. 


Ompelin mekon yhdistelemällä useita, aikaisemmin käyttämiäni kaavoja. Ainakin Ottobren raglahihaisen mekon ja Suuri Käsityö-lehden hupparin kaava on ollut tässä pohjana. Tilasin kangasta hieman liian vähän, koska lopullinen idea muotoutui vasta mekkoa tehdessä. Sen vuoksi en saanut hihoista kokopitkiä. Ehkä näin oli kuitenkin parempi. Ompelin lisäksi paloista pienet resorit hihojen reunaan. Kaulus on vain suorakaiteen muotoinen kappale. 

Mekko on osoittautunut oikein loistavaksi talvimekoksi. Sinne mahtuu alle pitkähihainen paita ja paksut sukkahousut. Se ei purista mistään ja on lämmin. 

Kommentit

 1. Tosi kaunis mekko!
  Tällaisille arkimekoille on käyttöä. Ja on mukava, että alle voi tarvittaessa lisätätä enemmän lämmintä tai vastaavasti vähentää alle puettavia vaatteita. Mekolla on varmasti paljon käyttötilaisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Tämä on juuri sellainen, monikäyttöinen mekko, jonka alle mahtuu kerroksia ja silti päälle voi vielä heittää neuletakin.

   Poista
 2. Kivasti kuvailtu, joustava mekko on tosiaan mukavin mahdollinen vaate. Ja kirkas väri tuo lisäiloa harmaaseen arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Varsinkin talvella puristamattomat mekot on vaan niin ihania.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko