Siirry pääsisältöön

#miundesign- kirja

Kirjavinkki                                             Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerus Kustannus Oy: ltä


Miia Laakson #miundesign -ideoi, suunnittele, neulo ja virkkaa -kirja saapui ilokseni syksyisen pimeänä päivänä. Tämä kirja on juuri sellainen, jota olen viime vuosina kaivannut. Oli ihanaa saada kirja omaa osaamista lisäämään ja innostamaan omien suunnitelmien toteuttamisessa. Aikaisemmin olen tehnyt paljonkin varsinkin neuletöitä valmiista ohjeista, mutta viime aikoina uskaltautunut myös kokeilemaan ilman ohjetta. Kirjasta sain lisärohkeutta ja paljon tarpeellisia ohjeita.


Kirja on juuri sitä, mitä otsikko lupaakin. Se sisältää inspiraatiota omaa suunnittelua varten ja auttaaa toteuttamaan omia suunnitelmia. Kirjan alussa on perusohjeet neulomiseen ja virkkaamiseen. Niiden avulla kertautuu perustekniikat, kavennukset, lisäykset ym. Alkuosio sisältää myös ohjeet mm. erilaisiin tapoihin luoda silmukoita. Tämän jälkeen on neulomisesta osiot myssy, huppu, kaulahuivi, kolmiohuivi, briossi ja yläosa. Jokainen osio sisältää ideoita malleihin, esittelyjä erilaisista pintaneuleista ja kavennuksista ja rutkasti muita ideoita. Jokaisen osion lopussa on pari valmista työtä ohjeineen. Neulonnan jälkeen on virkkausvinkkejä sisältäen osiot ympyrä, neliö, pussukka, veska ja lätsä. Tässä osiossa samaan tapaan vinkkejä jokaiseen aiheeseen, erilaisia tekniikoita, koristeluideoita ja lopussa pari valmista ideaa ohjeineen. 


Kirja on erittäin inspiroiva ja se saa itselle sellaisen olon, että minähän osaankin jatkossa itse suunnitella omat neuleeni ihan helposti. Kirjan ohjeet ovat selkeät ja antavat omalle suunnittelulle selkeät raamit, mutta jättävät vapauden toteuttaa itselle sopivimmat ideat. Itse innostuin kirjan ohjeista erityisesti pitkien silmukoiden käytöstä, mitä en ole ennen kokeillut, erilaisista pitsineulepinnoista ja briossin neulomisesta. 


Kirjan saapumisen aikoihin suunnittelin muutaman silkkisen jämälankakerän käyttöä. Aloitinkin neulomaan itselleni neulepaitaa kirjan ohjeiden mukaan. Paita on edennyt hyvin ja vaikuttaa siltä, että siitä tulee sopiva. Joululahjaneuleet ovat vain tässä vaiheessa vuotta ohittaneet omat neuleet, joten palaan jämälankapaitaan joulun pyhinä. Ehkä tammikuussa pääsen esittelemään sen teillekin. 


Voin suositella kirjaa neulomisen tai virkkaamisen perusasiat osaaville, jotka uskaltaisivat kokeilla omia käsitöitä myös ilman valmista ohjetta. Tästä kirjasta saa potkua siihen suuntaan. Kirja olisi myös ihana joululahja.

Inspiroivaa viikkoa!

Kommentit

  1. Kuulostaapa kivalta kirjalta! Minulla on vähän sama juttu, että pikkuhiljaa alkaa mieli tehdä uskaltautua suunnittelemaan omia neuleita. Kun vain olisi vähän enemmän aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että samanlaisia ajatuksia on sullakin. Eikö ole ihana huomata, että voi luottaa omiin taitoihin eikä tarvitse enää niin paljon roikkua kiinni ohjeessa. Aikaa voisin minäkin ottaa itselleni hieman lisää. Varsinkin sellaista pelkkää käsitöidentekoaikaa. Toivotaan, että sitä järjestyy ainakin joskus <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Puiset kuusikoristeet

Jouluisia koristeita on aina mukava tehdä. Niiden tekemisestä tulee jotenkin jouluinen olo. Viime vuonna askartelin kuusenkoristeita vanhan kirjan sivuista. Edellisenä vuonna testailin lastunauhaa jouluaskarteluissani. Olen myös virkannut lumihiutaleita kuusenkoristeiksi. Tänä vuonna päätin kokeilla pitkästä aikaa puutöiden tekoa, kun kotoa löytyi sopiva pätkä höylättyä lautaa. Lauta on noin 2 cm paksua. Minulla on käytössä vannesaha, mutta uskon, että nämä koristeet onnistuvat ihan käsisahallakin. Lautana voi käyttää vaikka eurolavojen raakalautaa.

Sahasin laudasta kolmioita, jotka eivät tarkoituksella ole keskenään samankokoisia. Halusin kuusien olevan hieman kallellaan, kuten Marimekon Kuusikossa-kuosin kuuset, jotka toimivat tässä inspiraationa. Kolmioista sahasin vielä suorakulmaisesta kärjestä pienen palan pois. Kolme, kuusien latvoiksi tulevaa kolmiota jätin kokonaisiksi. Hioin hiekkapaperilla teräviä reunoja jonkin verran. 

Sommittelin palat päällekäin ja liimasin ne Eri Keep…