Siirry pääsisältöön

#miundesign- kirja

Kirjavinkki                                             Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerus Kustannus Oy: ltä


Miia Laakson #miundesign -ideoi, suunnittele, neulo ja virkkaa -kirja saapui ilokseni syksyisen pimeänä päivänä. Tämä kirja on juuri sellainen, jota olen viime vuosina kaivannut. Oli ihanaa saada kirja omaa osaamista lisäämään ja innostamaan omien suunnitelmien toteuttamisessa. Aikaisemmin olen tehnyt paljonkin varsinkin neuletöitä valmiista ohjeista, mutta viime aikoina uskaltautunut myös kokeilemaan ilman ohjetta. Kirjasta sain lisärohkeutta ja paljon tarpeellisia ohjeita.


Kirja on juuri sitä, mitä otsikko lupaakin. Se sisältää inspiraatiota omaa suunnittelua varten ja auttaaa toteuttamaan omia suunnitelmia. Kirjan alussa on perusohjeet neulomiseen ja virkkaamiseen. Niiden avulla kertautuu perustekniikat, kavennukset, lisäykset ym. Alkuosio sisältää myös ohjeet mm. erilaisiin tapoihin luoda silmukoita. 



Tämän jälkeen on neulomisesta osiot myssy, huppu, kaulahuivi, kolmiohuivi, briossi ja yläosa. Jokainen osio sisältää ideoita malleihin, esittelyjä erilaisista pintaneuleista ja kavennuksista ja rutkasti muita ideoita. Jokaisen osion lopussa on pari valmista työtä ohjeineen. 



Neulonnan jälkeen on virkkausvinkkejä sisältäen osiot ympyrä, neliö, pussukka, veska ja lätsä. Tässä osiossa samaan tapaan vinkkejä jokaiseen aiheeseen, erilaisia tekniikoita, koristeluideoita ja lopussa pari valmista ideaa ohjeineen. 


Kirja on erittäin inspiroiva ja se saa itselle sellaisen olon, että minähän osaankin jatkossa itse suunnitella omat neuleeni ihan helposti. Kirjan ohjeet ovat selkeät ja antavat omalle suunnittelulle selkeät raamit, mutta jättävät vapauden toteuttaa itselle sopivimmat ideat. Itse innostuin kirjan ohjeista erityisesti pitkien silmukoiden käytöstä, mitä en ole ennen kokeillut, erilaisista pitsineulepinnoista ja briossin neulomisesta. 


Kirjan saapumisen aikoihin suunnittelin muutaman silkkisen jämälankakerän käyttöä. Aloitinkin neulomaan itselleni neulepaitaa kirjan ohjeiden mukaan. Paita on edennyt hyvin ja vaikuttaa siltä, että siitä tulee sopiva. Joululahjaneuleet ovat vain tässä vaiheessa vuotta ohittaneet omat neuleet, joten palaan jämälankapaitaan joulun pyhinä. Ehkä tammikuussa pääsen esittelemään sen teillekin. 


Voin suositella kirjaa neulomisen tai virkkaamisen perusasiat osaaville, jotka uskaltaisivat kokeilla omia käsitöitä myös ilman valmista ohjetta. Tästä kirjasta saa potkua siihen suuntaan. Kirja olisi myös ihana joululahja.

Inspiroivaa viikkoa!

Kommentit

  1. Kuulostaapa kivalta kirjalta! Minulla on vähän sama juttu, että pikkuhiljaa alkaa mieli tehdä uskaltautua suunnittelemaan omia neuleita. Kun vain olisi vähän enemmän aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että samanlaisia ajatuksia on sullakin. Eikö ole ihana huomata, että voi luottaa omiin taitoihin eikä tarvitse enää niin paljon roikkua kiinni ohjeessa. Aikaa voisin minäkin ottaa itselleni hieman lisää. Varsinkin sellaista pelkkää käsitöidentekoaikaa. Toivotaan, että sitä järjestyy ainakin joskus <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin oikein neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tullut tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkave

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Avainkaulanauhoja työpäivään

Töissä on hyvä, että avaimet ovat aina käden ulottuvilla. Kätevintä on roikottaa niitä kaulassa, jolloin ne eivät unohdu mihinkään pöydän nurkalle. Kaikissa vaatteissakaan ei ole aina taskuja, johon avaimet kätevästi saisi. Tällaisin ajatuksin aloin tekemämään itselleni avaikaulanauhoja, koska kyllästyin ei niin kovin kauniisiin mainoskaulanauhoihin. Huomasin myös, että todella pienellä väkertämisellä saa työpäivää piristävän asusteen valmiiksi. Nämä avainkaulanauhat kuuluvat pika-askarteluihin, ainakin helmiversioiden osalta. Eli tällaisen ehtii vielä pyöräyttää vaikka ystävälle lahjaksi huomisen ystävänpäivän kunniaksi. Varsinkin, jos kotona sattuu olemaan oikeanlaisia tarvikkeita. Valkoinen helmiavainnauha on tehty puuvillaisesta mustasta nyöristä ja valkoisista puuhelmistä. Taitoin pitkän nyörin kaksinkerroin ja laitoin keskelle avainrenkaan. Perään vuorotellen solmu ja helmi, niin monta kertaa kuin helmiä haluaa laittaa. Nyörin päät voi solmia niskan taakse yhteen