Siirry pääsisältöön

#miundesign- kirja

Kirjavinkki                                             Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerus Kustannus Oy: ltä


Miia Laakson #miundesign -ideoi, suunnittele, neulo ja virkkaa -kirja saapui ilokseni syksyisen pimeänä päivänä. Tämä kirja on juuri sellainen, jota olen viime vuosina kaivannut. Oli ihanaa saada kirja omaa osaamista lisäämään ja innostamaan omien suunnitelmien toteuttamisessa. Aikaisemmin olen tehnyt paljonkin varsinkin neuletöitä valmiista ohjeista, mutta viime aikoina uskaltautunut myös kokeilemaan ilman ohjetta. Kirjasta sain lisärohkeutta ja paljon tarpeellisia ohjeita.


Kirja on juuri sitä, mitä otsikko lupaakin. Se sisältää inspiraatiota omaa suunnittelua varten ja auttaaa toteuttamaan omia suunnitelmia. Kirjan alussa on perusohjeet neulomiseen ja virkkaamiseen. Niiden avulla kertautuu perustekniikat, kavennukset, lisäykset ym. Alkuosio sisältää myös ohjeet mm. erilaisiin tapoihin luoda silmukoita. Tämän jälkeen on neulomisesta osiot myssy, huppu, kaulahuivi, kolmiohuivi, briossi ja yläosa. Jokainen osio sisältää ideoita malleihin, esittelyjä erilaisista pintaneuleista ja kavennuksista ja rutkasti muita ideoita. Jokaisen osion lopussa on pari valmista työtä ohjeineen. Neulonnan jälkeen on virkkausvinkkejä sisältäen osiot ympyrä, neliö, pussukka, veska ja lätsä. Tässä osiossa samaan tapaan vinkkejä jokaiseen aiheeseen, erilaisia tekniikoita, koristeluideoita ja lopussa pari valmista ideaa ohjeineen. 


Kirja on erittäin inspiroiva ja se saa itselle sellaisen olon, että minähän osaankin jatkossa itse suunnitella omat neuleeni ihan helposti. Kirjan ohjeet ovat selkeät ja antavat omalle suunnittelulle selkeät raamit, mutta jättävät vapauden toteuttaa itselle sopivimmat ideat. Itse innostuin kirjan ohjeista erityisesti pitkien silmukoiden käytöstä, mitä en ole ennen kokeillut, erilaisista pitsineulepinnoista ja briossin neulomisesta. 


Kirjan saapumisen aikoihin suunnittelin muutaman silkkisen jämälankakerän käyttöä. Aloitinkin neulomaan itselleni neulepaitaa kirjan ohjeiden mukaan. Paita on edennyt hyvin ja vaikuttaa siltä, että siitä tulee sopiva. Joululahjaneuleet ovat vain tässä vaiheessa vuotta ohittaneet omat neuleet, joten palaan jämälankapaitaan joulun pyhinä. Ehkä tammikuussa pääsen esittelemään sen teillekin. 


Voin suositella kirjaa neulomisen tai virkkaamisen perusasiat osaaville, jotka uskaltaisivat kokeilla omia käsitöitä myös ilman valmista ohjetta. Tästä kirjasta saa potkua siihen suuntaan. Kirja olisi myös ihana joululahja.

Inspiroivaa viikkoa!

Kommentit

  1. Kuulostaapa kivalta kirjalta! Minulla on vähän sama juttu, että pikkuhiljaa alkaa mieli tehdä uskaltautua suunnittelemaan omia neuleita. Kun vain olisi vähän enemmän aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että samanlaisia ajatuksia on sullakin. Eikö ole ihana huomata, että voi luottaa omiin taitoihin eikä tarvitse enää niin paljon roikkua kiinni ohjeessa. Aikaa voisin minäkin ottaa itselleni hieman lisää. Varsinkin sellaista pelkkää käsitöidentekoaikaa. Toivotaan, että sitä järjestyy ainakin joskus <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…