Siirry pääsisältöön

Kooste käsityövuodesta 2018

Vuosi alkaa muutaman tunnin päästä olla taas lopuillaan. Nykyään vuodet tuntuvat jotenkin kuluvan nopeammin kuin aikaisemmin. Luulenpa, että tämä jotenkin liittyy tähän ikään. Tänäkin vuonna on käsitöitä tullut tehtyä melko paljon ja suurin osa on valmistunutkin ja päätynyt blogiin. Tähän postaukseen tein koosteen kaikista tämän vuoden käsitöistä.

Ompelu on ollut minulle aina haasteellista ja se vaatii jotenkin enemmän keskittymistä kuin sohvalla tehtävät neuletyöt. Tänä vuonna korjasin kirppispaidan leventämällä hihoja, ompelin maksimekon ja Kototeon Sannan innostamana Renew Mama-haasteessa trikoopaidan, hameen ja neuletakin. Tuunasin myös mieheni vanhan neulepaidan ponchoksi itselleni. Loppuvuodesta jopa innostuin ompelemisesta ja odotankin uusia vaatteita myös tulevana vuonna. 

Neulominen on nykyään minulle ehkä innostavin käsityömuoto. Sitä on niin helppo toteuttaa missä vaan. Tänä vuonna neuloin 5 huivia. Ne ovatkin lempineuletöitä. Osa meni lahjaksi ja osa omaan käyttöön. Olen iloinen erityisesti ensimmäisestä englannin kielisestä ohjeesta neulomastani kolmiohuivista. Neuloin myös 3 pipoa, yhdet lapaset ja yhden hameen. Hame on ollut talven aikana usein päällä varsinkin kotona ulkoilujen jälkeen. Se on ihanan lämmittävä ja helppokäyttöinen vaate.


Virkkaus on jostain syystä jäänyt tänä vuonna vähemmälle huomiolle. Virkkasin vain yhden säilytyskorin ja sain valmiiksi Molla Millsin ohjeen mukaan tehdyn pussukan. Pussukka oli vaiheessa aika kauan, mutta valmistuttuaan on ollut erittäin toimiva projektipussukkana. Tälläkin hetkellä pussukassa odottaa yksi neuletyö.


Erilaiset askartelut ja kierrätysmateriaaleista tehdyt työt ovat minua erityisesti innostavia. Olen askarrellut ovikranssin kakkuvuoasta, tehnyt koruja korkeista, nahkapaloista, meikkivoidepurkin kansista ja puutarhuriystävälle fimo-massasta. Joulun aika innostaa erityisesti askartelemaan. Askartelin puisia kuusikoristeita ja kranssin seinälle. Kumihanskat päätyivät pikkujoulukorvakoruiksi ja hanan osat kynttilänjaloiksi. Kokeilin kesällä myös uudella tavalla kuvansiirtoa (täällä ja täällä) vanerille ja muille materiaaleille kuvansiirtoaineen avulla.

Tämän vuoden luetuimmat postaukset ovat olleet yllättäen shampoopullosta tehdyt pääsiäiskoristeet, kolmiohuivi ja leviterasiasta tehty rasia paladeodorantille. Kiitos, että sinä olet ollut lukemassa postauksiani tekemistäni käsitöistä ja kiitos myös kaikista ihanista ja kannustavista kommenteista! Olet tärkeä minulle!Loppuvuonna opin myös yhden uuden käsityötekniikan, josta olen tosi iloinen. Siitä lisää lähiaikoina.

Odotan myös alkavaa uutta vuotta innolla. Haaveilen paljostakin, osa haaveista liittyy käsitöihin ja osa muuhun elämääni. Olen sitä mieltä, että haaveita ja unelmia on hyvä olla ja ne potkivat myös elämäsä eteen päin, toimivat ikään kuin tavoitteina.

Tänä vuonna minulla oli Anna-Mari Westin joulukalenteri. Kalenterin luukuista löytyneistä lauseista jätän itselleni ja sinulle kaksi loistavaa ajatusta kantamaan tulevanakin vuonna:

Elämä on lyhyt - ota päiväunet aina kun voit, äläkä koskaan jätä jälkiruokaa syömättä!

Rohkeus ei vaadi suuria harppauksia, vaan paljon pieniä askeleita.

Oikein hyvää uutta vuotta sinulle! Nautitaan tässä hetkessä elämisestä ja tehdään paljon rentouttavia ja innostavia käsitöitä!


Kommentit

  1. Ompelun haasteellisuus ei kyllä välity, kun katsoo tekemiäsi vaatteita! Ja samaa mieltä, haaveita tulee olla: jos ei tietoisesti, niin tiedostamatta alintajunta ainakin ohjaa aina niitä kohti. ♥ Haaveilemisiin! Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maarit, ihanasti sanottu ❤️ Kiitos, samoin, haaveillaan ja toteutetaan tästä hyvä vuosi!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Idea ylioppilaan rahalahjaan

Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.

Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.

Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…