Siirry pääsisältöön

Kooste käsityövuodesta 2018

Vuosi alkaa muutaman tunnin päästä olla taas lopuillaan. Nykyään vuodet tuntuvat jotenkin kuluvan nopeammin kuin aikaisemmin. Luulenpa, että tämä jotenkin liittyy tähän ikään. Tänäkin vuonna on käsitöitä tullut tehtyä melko paljon ja suurin osa on valmistunutkin ja päätynyt blogiin. Tähän postaukseen tein koosteen kaikista tämän vuoden käsitöistä.

Ompelu on ollut minulle aina haasteellista ja se vaatii jotenkin enemmän keskittymistä kuin sohvalla tehtävät neuletyöt. Tänä vuonna korjasin kirppispaidan leventämällä hihoja, ompelin maksimekon ja Kototeon Sannan innostamana Renew Mama-haasteessa trikoopaidan, hameen ja neuletakin. Tuunasin myös mieheni vanhan neulepaidan ponchoksi itselleni. Loppuvuodesta jopa innostuin ompelemisesta ja odotankin uusia vaatteita myös tulevana vuonna. 

Neulominen on nykyään minulle ehkä innostavin käsityömuoto. Sitä on niin helppo toteuttaa missä vaan. Tänä vuonna neuloin 5 huivia. Ne ovatkin lempineuletöitä. Osa meni lahjaksi ja osa omaan käyttöön. Olen iloinen erityisesti ensimmäisestä englannin kielisestä ohjeesta neulomastani kolmiohuivista. Neuloin myös 3 pipoa, yhdet lapaset ja yhden hameen. Hame on ollut talven aikana usein päällä varsinkin kotona ulkoilujen jälkeen. Se on ihanan lämmittävä ja helppokäyttöinen vaate.


Virkkaus on jostain syystä jäänyt tänä vuonna vähemmälle huomiolle. Virkkasin vain yhden säilytyskorin ja sain valmiiksi Molla Millsin ohjeen mukaan tehdyn pussukan. Pussukka oli vaiheessa aika kauan, mutta valmistuttuaan on ollut erittäin toimiva projektipussukkana. Tälläkin hetkellä pussukassa odottaa yksi neuletyö.


Erilaiset askartelut ja kierrätysmateriaaleista tehdyt työt ovat minua erityisesti innostavia. Olen askarrellut ovikranssin kakkuvuoasta, tehnyt koruja korkeista, nahkapaloista, meikkivoidepurkin kansista ja puutarhuriystävälle fimo-massasta. Joulun aika innostaa erityisesti askartelemaan. Askartelin puisia kuusikoristeita ja kranssin seinälle. Kumihanskat päätyivät pikkujoulukorvakoruiksi ja hanan osat kynttilänjaloiksi. Kokeilin kesällä myös uudella tavalla kuvansiirtoa (täällä ja täällä) vanerille ja muille materiaaleille kuvansiirtoaineen avulla.

Tämän vuoden luetuimmat postaukset ovat olleet yllättäen shampoopullosta tehdyt pääsiäiskoristeet, kolmiohuivi ja leviterasiasta tehty rasia paladeodorantille. Kiitos, että sinä olet ollut lukemassa postauksiani tekemistäni käsitöistä ja kiitos myös kaikista ihanista ja kannustavista kommenteista! Olet tärkeä minulle!Loppuvuonna opin myös yhden uuden käsityötekniikan, josta olen tosi iloinen. Siitä lisää lähiaikoina.

Odotan myös alkavaa uutta vuotta innolla. Haaveilen paljostakin, osa haaveista liittyy käsitöihin ja osa muuhun elämääni. Olen sitä mieltä, että haaveita ja unelmia on hyvä olla ja ne potkivat myös elämäsä eteen päin, toimivat ikään kuin tavoitteina.

Tänä vuonna minulla oli Anna-Mari Westin joulukalenteri. Kalenterin luukuista löytyneistä lauseista jätän itselleni ja sinulle kaksi loistavaa ajatusta kantamaan tulevanakin vuonna:

Elämä on lyhyt - ota päiväunet aina kun voit, äläkä koskaan jätä jälkiruokaa syömättä!

Rohkeus ei vaadi suuria harppauksia, vaan paljon pieniä askeleita.

Oikein hyvää uutta vuotta sinulle! Nautitaan tässä hetkessä elämisestä ja tehdään paljon rentouttavia ja innostavia käsitöitä!


Kommentit

  1. Ompelun haasteellisuus ei kyllä välity, kun katsoo tekemiäsi vaatteita! Ja samaa mieltä, haaveita tulee olla: jos ei tietoisesti, niin tiedostamatta alintajunta ainakin ohjaa aina niitä kohti. ♥ Haaveilemisiin! Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maarit, ihanasti sanottu ❤️ Kiitos, samoin, haaveillaan ja toteutetaan tästä hyvä vuosi!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…