Siirry pääsisältöön

Kumihanskoista joulukorvakorut


Jostain syystä joulun aika ja kaikki marras-joulukuun juhlat saavat minut useinkin askartelemaan itselleni juuri joulukoruja. Aikaisempien vuosien koruista voit lukea täältä. Tänä vuonna en edes ehtinyt pohtia tai suunnitella korujani, kun idea tupsahti eteen kylpyhuonetta siivotessa. Löysin nimittäin laatikosta punaiset kumihanskani, jotka ovat uskollisesti palvelleet minua jo pidemmän aikaa. Huomasin hanskojen sormissa reikiä, joten hanskat saivat lähteä roskiin. Kuten monessa muussakin vastaavassa tilanteessa, pohdin aina ennen roskiin heittämistä, voisiko näistä tehdä jotakin uutta. Niin tälläkin kertaa ja kumihanskat päätyivät askartelumateriaaliksi.


Kumihanskojen materiaali on oivallista askarteluun. Se on vähän nahkamaista, kevyttä eikä rispaannu. Väriltään nämä hanskat olivat niin jouluiset, että pakostakin mietin niistä pikkujouluihin sopivia korvakoruja. Olin nähnyt joku aika sitten Hernén Drop-korvakorut, jotka olivat jääneet mieleeni. Omistani tuli sitten vähän samantapaiset. 


Leikkasin kumihanskan varresta paloja, joista muotoilin vähän sulan tai lehden tapaiset. Yläreunaan tein nahkareiittimellä reiät. Reikään laitoin korumetallisen välirenkaan ja siihen korvakorukoukun. 


Näin sain roskasta tehtyä kivat pikkujoulukorvakorut, jotka ovat olleet jo ainakin kaksi kertaa korvissa tänä vuonna. Ainut haittapuoli näissä on se, että kumihanskojen sisäpuoli on vaaleaa, joten kevyiden korvisten keikkuessa korvissa vaalea sisäpuoli välillä pilkahtelee. Mutta se taitaa olla aika pieni haitta.


Jouluun on aikaa enää muutamia päiviä. Joulusta ei kuitenkaan kannata ottaa stressiä. Itse ajattelin noudattaa Marttaliiton ohjetta pyrkiä jouluvalmisteluissa tänäkin vuonna kohtuullisuuteen. 

Mukavia jouluvalmisteluja ja stressittömiä päiviä!

Kommentit

 1. Mikä oivallus! Ihanan syvä punainen värikin. <3

  Rauhallista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Juuri tuo ihana väri saikin minut miettimään kumihanskojen uutta elämää. Rauhallista joulua myös sulle <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…