Siirry pääsisältöön

Kumihanskoista joulukorvakorut


Jostain syystä joulun aika ja kaikki marras-joulukuun juhlat saavat minut useinkin askartelemaan itselleni juuri joulukoruja. Aikaisempien vuosien koruista voit lukea täältä. Tänä vuonna en edes ehtinyt pohtia tai suunnitella korujani, kun idea tupsahti eteen kylpyhuonetta siivotessa. Löysin nimittäin laatikosta punaiset kumihanskani, jotka ovat uskollisesti palvelleet minua jo pidemmän aikaa. Huomasin hanskojen sormissa reikiä, joten hanskat saivat lähteä roskiin. Kuten monessa muussakin vastaavassa tilanteessa, pohdin aina ennen roskiin heittämistä, voisiko näistä tehdä jotakin uutta. Niin tälläkin kertaa ja kumihanskat päätyivät askartelumateriaaliksi.


Kumihanskojen materiaali on oivallista askarteluun. Se on vähän nahkamaista, kevyttä eikä rispaannu. Väriltään nämä hanskat olivat niin jouluiset, että pakostakin mietin niistä pikkujouluihin sopivia korvakoruja. Olin nähnyt joku aika sitten Hernén Drop-korvakorut, jotka olivat jääneet mieleeni. Omistani tuli sitten vähän samantapaiset. 


Leikkasin kumihanskan varresta paloja, joista muotoilin vähän sulan tai lehden tapaiset. Yläreunaan tein nahkareiittimellä reiät. Reikään laitoin korumetallisen välirenkaan ja siihen korvakorukoukun. 


Näin sain roskasta tehtyä kivat pikkujoulukorvakorut, jotka ovat olleet jo ainakin kaksi kertaa korvissa tänä vuonna. Ainut haittapuoli näissä on se, että kumihanskojen sisäpuoli on vaaleaa, joten kevyiden korvisten keikkuessa korvissa vaalea sisäpuoli välillä pilkahtelee. Mutta se taitaa olla aika pieni haitta.


Jouluun on aikaa enää muutamia päiviä. Joulusta ei kuitenkaan kannata ottaa stressiä. Itse ajattelin noudattaa Marttaliiton ohjetta pyrkiä jouluvalmisteluissa tänäkin vuonna kohtuullisuuteen. 

Mukavia jouluvalmisteluja ja stressittömiä päiviä!

Kommentit

 1. Mikä oivallus! Ihanan syvä punainen värikin. <3

  Rauhallista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Juuri tuo ihana väri saikin minut miettimään kumihanskojen uutta elämää. Rauhallista joulua myös sulle <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Idea ylioppilaan rahalahjaan

Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.

Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.

Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…