Siirry pääsisältöön

Kumihanskoista joulukorvakorut


Jostain syystä joulun aika ja kaikki marras-joulukuun juhlat saavat minut useinkin askartelemaan itselleni juuri joulukoruja. Aikaisempien vuosien koruista voit lukea täältä. Tänä vuonna en edes ehtinyt pohtia tai suunnitella korujani, kun idea tupsahti eteen kylpyhuonetta siivotessa. Löysin nimittäin laatikosta punaiset kumihanskani, jotka ovat uskollisesti palvelleet minua jo pidemmän aikaa. Huomasin hanskojen sormissa reikiä, joten hanskat saivat lähteä roskiin. Kuten monessa muussakin vastaavassa tilanteessa, pohdin aina ennen roskiin heittämistä, voisiko näistä tehdä jotakin uutta. Niin tälläkin kertaa ja kumihanskat päätyivät askartelumateriaaliksi.


Kumihanskojen materiaali on oivallista askarteluun. Se on vähän nahkamaista, kevyttä eikä rispaannu. Väriltään nämä hanskat olivat niin jouluiset, että pakostakin mietin niistä pikkujouluihin sopivia korvakoruja. Olin nähnyt joku aika sitten Hernén Drop-korvakorut, jotka olivat jääneet mieleeni. Omistani tuli sitten vähän samantapaiset. 


Leikkasin kumihanskan varresta paloja, joista muotoilin vähän sulan tai lehden tapaiset. Yläreunaan tein nahkareiittimellä reiät. Reikään laitoin korumetallisen välirenkaan ja siihen korvakorukoukun. 


Näin sain roskasta tehtyä kivat pikkujoulukorvakorut, jotka ovat olleet jo ainakin kaksi kertaa korvissa tänä vuonna. Ainut haittapuoli näissä on se, että kumihanskojen sisäpuoli on vaaleaa, joten kevyiden korvisten keikkuessa korvissa vaalea sisäpuoli välillä pilkahtelee. Mutta se taitaa olla aika pieni haitta.


Jouluun on aikaa enää muutamia päiviä. Joulusta ei kuitenkaan kannata ottaa stressiä. Itse ajattelin noudattaa Marttaliiton ohjetta pyrkiä jouluvalmisteluissa tänäkin vuonna kohtuullisuuteen. 

Mukavia jouluvalmisteluja ja stressittömiä päiviä!

Kommentit

 1. Mikä oivallus! Ihanan syvä punainen värikin. <3

  Rauhallista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Juuri tuo ihana väri saikin minut miettimään kumihanskojen uutta elämää. Rauhallista joulua myös sulle <3

   Poista
 2. Moi nätit korva korut ,ja noi kumihanskat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkäsin kumihanskoista myös tosi paljon, kun harvemmin punaisia näkee missään.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oslo-pipo ja muut neulelahjat

Uusi vuosi on alkanut ja olen lomaillut oikein kunnolla. Olen ottanut rennosti ja viettänyt aikaa perheen kanssa kotoillen. Hämmästyksekseni olen katsonut jopa muutaman elokuvan ilman neuletta käsissäni. Poikkeuksellista minulle, mutta tauko tekee hyvää, mukavasta harrastuksestakin. Loppulomasta sain siivottua työhuoneeni ja tehtyä pari pitkään keskeneräisenä ollutta käsityötä loppuun. Joten voin aloittaa tämän vuoden melkein puhtaalta pöydältä.

Tässä postauksessa kuitenkin vielä viime vuoden neulomuksiani, nimittäin joululahjaneuleet. Minä harvemmin innostun mistään hitti-asiasta. Tai olen vähän mattimyöhänen ja toteutan idean vasta sitten, kun se ei enää ole hitti. Viime syksynä Oslo-pipoja valmistui monen bloggarin toimesta ja niitä vilahteli Insta-tileillä usein. Kiinnostuin piposta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Päätin neuloa kummipojalleni sellaisen joulupakettiin, koska arvelin alakouluikäisen käyttävän sellaista. Kummitäti kun ei ole ehkä muuten aallonharjalla nykymuodin suhte…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!