Siirry pääsisältöön

Penaali opiskelijalle

Perheemme opiskelija, tyttäreni, kaipaili tilavaa penaalia itselleen. Hänellä oli ollut vuosia käytössä karkkipapereista ommeltu penaali, joka oli jo tullut tiensä päähän. 

Euronkankaasta löytyi kivan pirteää muumikangasta. Leikkasin siitä penaalin sivukappaleiksi n. 16 cm x 20 cm -kokoiset palat. Vetoketju ja musta, puuvillainen vuorikangas löytyivät omista varastoista. Vetoketjun olen purkanut jostain vanhasta laukusta. Siinä mielessä tämä postaus sopii myös osittain Kässähamsterihaaste-postaukseksi.


Kiinnitin päällikankaisiin tukikankaat nurjalle puolelle, koska muumikangas oli melko ohutta. Hyvä ohje penaalin tai muunkin vetoketjullisen pussukan ompeluun löytyy Lankatarina-blogista ja  Viipula Vaapula (Virvalilja)-blogista. Ompelin penaalin näillä ohjeilla.

Nyt on opiskelijan hyvä jatkaa opintojaan. Pirteän värinen penaali antaa toivottavasti virtaa lukuvuoteen. Tällä postauksella osallistun myös Pieni Lintu-blogin Makrotex-haasteeseen, jonka aihe on tällä viikolla vastavärit. Haasteen muut postaukset löydät täältä.Pirteyttä myös teidän viikkoonne!


Kommentit

 1. Ajankohtainen käsityö. Oikea arjen piristäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Kirsti Kaija. Oranssi väri sopii kyllä hyvin tällaiseen arkiseen asiaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin minustakin. Eurokankaasta löytyi paria muumikangasta. Mustavalkoisessa oli liian suuret kuviot, tämä oli juuri sopiva. Samaa kangasta löytyi myös vaalean sinisenä, mutta valittiin ehdottomasti oranssi.

   Poista
 3. Hieno penaali. Kiva vastaus haasteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Penaali valmistui vähän vahingossa juuri tämän haasteen aikaan. Sininen vihko ja oranssi penaali oli heti ajatukseni, kun huomasin haasteen olevan vastaväreistä.

   Poista
 4. Kiva tuulahdus muumimaailmasta, penaalin muodossa!

  VastaaPoista
 5. Kiva tuli muumipussista ja sopivasti kouluvihko vasta värittää sitä:) Voimia koulunkäyntiin!

  VastaaPoista
 6. Kiva itsetehty on myös hyvä muistuttaja tekijästä sitä käyttäessä: rakas äiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Itsetehty on aina kiva muistutus tekijästään :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Kässähamsterihaaste- kesäkuu

Mieheni vanha kauluspaita oli menossa kirpparille. Mietin kuitenkin, josko käyttäisin kivan väristä ja ihan laadukasta kangasta johonkin omaan vaatteeseeni. Niinpä paita päätyi siihen kasaan työhuoneessani, missä on aika monta kivan väristä ja laadukkaasta kankaasta tehtyä vaatetta, jotka odottavat, että niille tehtäisiin jotain. Kässähamsterihaaste on kuin tehty näitä kasoja varten. Craft Candidaten Teresa ja minä haastoimme vuoden alussa kaikki kässähamsterit käyttämään omia kangas- ja lankavarastoja, tekemään keskeneräiset työt valmiiksi ja tarttumaan pitkäaikaisiin kasoihin, joita käsitöiden tekijöille vain kasaantuu. 

Niinpä minäkin otin käsittelyyn tämän mieheni vanhan kauluspaidan. Mietin, kuinka siitä tekisin itselleni jonkin kivan vaatteen. Selaillessani vanhoja käsityölehtiä, löysin sopivan ommeltavan vaatteen. Suuressa Käsityölehdessä 11-12/2017 oli kiva paita, jonka kaavoilla sain tehtyä itselleni uuden paidan miehen paidasta. Lehdessä paita oli tehty kokonaan uusista mat…