keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Hyvän mielen graffiti

*Tämä on yhteistyöpostaus Teeleidin kanssa.

Jyväskylässä on kaksi vuotta sitten avattu Lutakkoon, melko lähelle keskustaa, kaunis teehuone, Teeleidi. Teeleidissä on tarjolla teen ystäville yli 100 erilaista laadukasta teetä vanhan talon miljöössä. Teeleidi on paikka, jonne mielelläni menen työpäivän jälkeen yksin tai ystävän kanssa nauttimaan kaupungin parhaasta teestä ja tunnelmasta. Joskus mukana on käsityö, joskus lueskelen rauhassa lehtiä. Joka kerta lähden kotiin hieman levollisempana. 

Olin erittäin otettu kunniasta virkata Teeleidin eteiseen vähän lisää kauneutta. Sisääntulon lähellä on patteri ja patterin putket eivät ole koskaan mitään kovin sisustuksellisia. Teeleidin Anne toivoi niiden päälle jotain neulegraffitia. Innostuin tehtävästä kovasti ja suunnittelin muutamat kirjovirkatut kuviot, joiden lisäksi tekisin erilaisia pitsikuvioita ja ihan perusvirkkausta melko ohuella virkkauslangalla. Tässä valmiiksi virkatut pötkylät odottavat Teeleidin terassilla ompelua eteisen putkien ympärille.


Tältä patterin putket ja eteinen näyttivät ennen graffitin kiinnitystä.


Ja tältä nyt.

Graffitia tehdessä nautin eri värien ja kuvioiden virkkaamisesta. Vaihtelin molempia satunnaisesti. Käytin työssäni ketjusilmukoita, kiinteitä silmukoita ja pylväitä. Yritin keksiä hieman erilaisia mallikuvioita, jotta graffitista tulisi elävän näköinen.Innostuin kuviovirkkauksesta joku aika sitten ja päätin kokeilla tähän työhön myös kirjainten virkkaamista. Latasin ipadilleni ohjelman PatternGenius, jonka avulla pystyi suunnittelemaan helposti kirjaimet. Ruutupaperi käy yhtä hyvin samaan tarkoitukseen. Minulla oli työssä 22 silmukkaa ja kirjainten leveys oli maksimissaan 8 silmukkaa. Virkkasin kirjaimet valkoiselle pohjalle eri väreillä. Tervetuloa-teksti onnistui ja kirjaimet näkyvät selvästi, vaikka osa virkkuusta onkin putken takana.


Pienet teekupit lisäsin graffitin yläosaan ilostuttamaan teen juojia.


Oma signeeraus tietysti mukaan. Kirjoin aidakankaalle tekstin ja liimasin sen pahvin päälle. Väliin laitoin pienen pehmusteen. Ripustuslenkin tein rautalangasta, johon pujottelin pieniä siemenhelmiä.


Tervetuloa sisään Teeleidiin! Eteistä koristaa nyt värikäs virkkausgraffiti, vai olisiko tämä enemminkin pitsigraffiti, kuten eräs asiakas sanoi. Olen iloinen, että sain kunnian olla kaunistamassa yhden kotikaupunkini lempipaikan eteistä. Tätä kirjoittaessani kupissani tuoksuu Laulava lohikäärme-vihreä tee, kiitos siitä ja yhteistyöstä Teeleidille!

8 kommenttia:

 1. Ihana, ihana graffiti ja ihan loistava idea! Ja paljon muutakin kivaa blogistasi löytyy, täällä pistäydyn toistekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti! Tervetuloa uudestaan, kiva että tykkäsit :-) Ja oikein hyvää juhannusta!

   Poista
 2. Tyttäreni ihastui neulegrafitteihin eikä meinannut malttaa tulla sisälle asti, kun eteisessä oli niin ihania juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla :-) Onneksi Teeleidissä on sisälläkin kaikkea ihanaa.

   Poista
 3. Todella ihana ja hieno oivallus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Yksinkertaiset ideat ovat joskus parhaita.

   Poista

Kiitos kommentistasi!