perjantai 3. kesäkuuta 2016

Kevätjuhlakoru

Tänä vuonna juhlin kevään juhlat vanhassa kotelomekossa, jonka olen ommellut itselleni noin 18 vuotta sitten. Juhlakengätkin on hyviksi havaitut, jo omissa häissä olleet vaaleat avokkaat. Jotain uutta asuun piti saada. Päätin tehdä, yllätys yllätys, korusetin. Koruja on mielestäni kiva tehdä ja ne valmistuvat nopeasti. Niillä saa myös helposti piristystä ja näyttävyyttä asuihin.

Pinterestissä olin nähnyt kivan korun, joka oli tehty fimomassasta. Aikaisemmista fimomassa-askarteluista olikin jäänyt muutamaa väriä pienet palat jäljelle. Viikonloppuna ehdin leipoa leivinpaparin päällä fimon jämistä muutaman kolmion sillä aikaa kun teini paistoi marenkeja. Uuni oli sopivan lämmin, kun sain palaset leikeltyä ihan tavallisilla keittiövälineillä. Korviksia varten painoin nappikorviksen kannalla pienet painaumat kahteen kolmioon helpottamaan liimausta. Ja kahteen kolmioon tein reiät ketjun kiinnittämistä varten. Paistoin palat uunissa ohjeen mukaan, eli 110 asteessa puolen tunnin ajan.
Tein paloja sen verran kun jäljellä olevasta massasta sain. Sommittelin palat korun muotoon niin, että palat ovat osittain päällekkäin. Otin kännykkään kuvan sommitelmastani ja laitoin kuumaliimapistoolin kuumenemaan. Kolmiot olivat sommitelmassani oikeastaan kolmessa kerroksessa. Otin päällimmäisen kerroksen palat omaan osioon, keskimmäiset omaansa. Sen jälkeen aloin liimaamaan kuumaliimalla palasia suunnitelman mukaan alimmaisten palojen päälle. Reiälliset kolmiot olivat reunimmaisina. Kiinnitin reikiin hopeoidut renkaat ja niihin kiinnitin sopivan pätkän hopean väristä ketjua. Laitoin taakse korulukon ja vastakappaleen. Korvakoruiksi suunnittelemiini kolmioihin liimasin kuumaliimalla nappikorvakorupohjat. Niin oli korusetti valmis kevään ja miksei kesänkin juhlia varten.
Toivotaan aurinkoa kevään juhlapäiviin. Onnittelut vielä kaikille ylioppilaille, ammattiin valmistuneille ja koulunsa päättäville!

18 kommenttia:

 1. Koru on kuin blogisi nimi: lumisiivet. :) Hieno koru - ihana keväinen tunnelma koivuineen noissa kuvissa. Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanasti sanottu! Samoin sulle, hyvää kevättä ja paljon aurinkoa!

   Poista
 2. Tosi kiva idea!
  Nätti keväinen koru :) Fimo massa onkin kätevää monissa puuhissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Fimomassahommat on vähän niin kuin leipomista, mutta riittää, että tuotteet näyttää hyvältä. Mun tapauksessa maku ei ehkä yltäis kovin korkealle tasolle ;-)

   Poista
 3. Todella kaunis kaulakoru! Tuollaista tulisi varmasti itsekin käytettyä ja usein, persoonallisia koruja on välillä vaikea löytää tai sitten kun sellaisen löytää on hinta liian suolainen. Kun on tehnyt korun itse käsin on siinä kyllä se ihan oma fiiliksensä mitä ei kaupasta saa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emilia! On ihan totta, että persoonallisia koruja on vaikea löytää. Onneksi niitä ei ole kovin vaikea toteuttaa, jos on hyvä idea. Jos innostuit, pyöräytä itsellesi samalla idealla :-)

   Poista
 4. Oi herranjestas miten kaunis koru! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pidän siitä itsekin. Ei ole liian romanttishenkinen, mutta silti kaunis ja naisellinen.

   Poista
 5. Oi, onpa hieno koru! Mun pitää tunnustaa, että vaikka olen tehnyt paljon paljon koruja, niin en ole koskaan kokeillut fimomassaa! Se on kyllä sillä To do -listalla... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lene! Sun tekemät korut on kyllä vähän eri sarjassa näiden kanssa👌 Mutta suosittelen joskus kokeilemaan fimomassaa. Se on aika helppoa, mutta vähän sellaista näpertämistä. Mut sellaistahan se korujen teko tuppaa olemaan😊

   Poista
 6. Ei vitsit miten upea, laittaisin kyllä milloin vain kaulaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Aurinkoista viikonloppua sulle☀️

   Poista
 7. Tosi kaunis korusetti ja upea on myös kampauksesi! Kiitokset myös hyvästä ideasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Kiva, jos idea tulee käyttöön. Kampaus on tyttäreni tekemä. On ihanaa, kun saa kampauksen juhlapäivänä ihan kotona. Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua!

   Poista
 8. Onpas kivannäköinen koru! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Samoin sulle! Aurinkoa näyttäisi olevan tulossa ainakin tälle päivälle...

   Poista
 9. Kaunis koru! Aurinkoista kevättä sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!