Siirry pääsisältöön

Juhannusruusu

Kesään kuuluu virkkaus ja valkoinen pitsi. Vaikka pitsiä ei talvi-iltoina virkkaisi, saati käyttäisi, se sopii lämpimiin kesäpäiviin loistavasti.


Löysin joku aika sitten Lankavan sivuilta ohjeen kauniiseen Juhannusruusu-mattoon. Virkkasin maton työhuoneeseeni ja ihastuin helppoon malliin.


Kuvassa näkyy myös työhuoneeni seinälle askartelema verstas-kyltti. Sain käytöstä poistettuja valomainoksen kirjaimia. Niistä sai sopivasti muodostettua sanan verstas, kun käytti väleihin muista materiaaleista tehtyjä kirjaimia. E-kirjain on tehty rautalankaan pujotetuista punaisista puuhelmistä, s virkatusta matonkuteesta, jonka sisään on pujotettu rautalanka ja a on erivärisiä nappeja myöskin rautalangassa.

Juhannusruusu-malli sopii mielestäni myös pienempiin tekstiileihin. Virkkasin valkoisista puuvillalangan jämistä samalla mallilla muutaman pitsiliinan. Tyyliltään Juhannusruusu-malli on modernimpi ja selkeämpi kuin perinteiset pitsiliinat. Sen vuoksi se sopii hyvin myös kotimme sisustukseen.


Kuvassa sivupöytänä Lammin betonin pilariharkko, joita löytyy kotoamme muutama kappale. Pari on päässyt televisiotason alle ja muutama on sivutasona. Harkon koloon mahtuu sopivasti lehtiä tai kirjoja ja päällä on usein keskeneräinen käsityö tai teekuppi.
Juhannusruusun myötä toivotan oikein aurinkoista ja ihanaa keskikesän juhlaa! Nautitaan valosta ja kesän vihreydestä!

Kommentit

 1. Juhannusruusu on niin ihana. Mulla on kans juhannus ruusu matto, ihana.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Malli on suhteellisen helppo ja valmis työ on kaunis :-)

   Poista
 2. Todella kivan näköisiä kutomuksia, varsinkin tuo kahvikupin alusta. Mäkin haluisin huoneeseni nimenomaan tuollaisia valomainos kirjaimia ja todella hyvin olet säkin saanut niitä yhdistettyä. Pitääpä itsekin taas kaivaa pitkän ajan jälkeen virkkauskamat esille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Minäkin etsin valomainoksia pitkään. Ilostun niistä kyllä usein. Ehkä sinunkin kohdallesi sattuu osumaan joku kiva valomainos. Toivotaan niin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Elämäni ensimmäinen neulottu hame

Sain joku aika sitten KlompeLOMPE-kirjan arvioitavaksi ja ihastuin kirjaan välittömästi. Sen tyyliin, sopivan tuntuisiin ohjeisiin ja suloisiin kuviin. Kirjasta bongasin neulotun hameen ohjeen, joka sai ajatukseni liikkeelle. Eipä ollut aikaisemmin tullut edes mieleen neuloa hametta. Se tuntui jotenkin mahdottomalta. Toisaalta, käytänhän trikoista hametta, miksen siis neulottuakin. Lisäksi talvisin palelen töissä jatkuvasti, joten lämmittävät vaatteet eivät olisi pahitteeksi. Miksi siis hame ei olisi seuraava neuleprojekti? Lainasin kirjastosta toisenkin KlompeLOMPE- kirjan, Ihania neuleita lapsille. Sieltä löytyi Siksak- hame mielestäni vielä kauniimmalla pintaneulekuviolla. Se siis valikoitui lopulta neulottavakseni. Ostin Neuloosista Langin Novena baby alpaca- lankaa, joka on hyvälaatuista ja kestää jonkin verran kulutusta. Vyötteen tietojen mukaan lanka kestää jopa 30 asteen hellävaraista konepesua. Hame joutuu paljon kovempaan käyttöön kuin vaikkapa paita tai huivi, joten la