Siirry pääsisältöön

Pannunalunen kruunukorkeista

Kesällä lahjaksi saamani Marimekon teepannu kaipasi alleen kipeästi jotain tyyliin sopivaa pannunalusta. Olin nähnyt jossakin (valitettavasti en enää muista missä) virkkauksella päällystetyistä kruunukorkeista tehdyn pannunalusen. Metsästin ohjetta netistä, mutten sellaista löytänyt. Päätin siis soveltaa omasta päästäni. 


Virkkasin 19 kruunukorkin päälle Novitan 7 veljestä-langalla päällykset. Virkkasin aloitussilmukkaan 6 kiinteää silmukkaa. Sen jälkeen muutama kerros niin, että jokaiseen silmukkaan virkkasin kaksi kiinteää silmukkaa. Sen jälkeen kerros tai kaksi niin, että joka toiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa ja joka toiseen yksi. Kun pyörylä ylettyi korkin reunoille, aloin kaventamaan. Jätin joka kolmannen silmukan väliin. Näin muutama kerros. Lopuksi tein kiinteitä silmukoita vain joka toiseen silmukkaan. Aloituslangan tungin virkkauksen sisälle ennen kuin pyörylä umpeutui.


kruunukorkki, diy, kierrätys

Päättelin langat ja ompelin ensin keskipalluran ympärille kuusi palluraa muutamalla pistolla. Tämän jälkeen ompelin vielä uloimmalle kerrokselle loput pallurat.


Pannunalusesta tuli juuri oikean tyylinen. Se on myös toimiva ja tyylikäskin. Pitäisiköhän seuraavaksi virkata oikein värikäs pannunalunen. Korkkeja kun vielä jäi. Voisi olla sopiva työ jämälangoille.Oikein rentouttavaa, syksyistä viikonloppua!

Kommentit

 1. Tämähän näyttää kivalta! Heti aloin miettimään, miten saisin kerättyä kruunukorkkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Tästä vois tulla hauskan näköinen käyttämällä eri värisiä langanloppuja. Kruunukorkkeja voi saada varmaan ravintoloistakin tai kavereilta, jos oma käyttö on minimaalista. Minä olen keräillyt korkkeja aina, kun kohdalle sattuu, niin niitä on sitten idean toteutusvaiheessa valmiina. Nytkin on uuden pannunalusen verran odottelemassa.

   Poista
 2. Onpa kivan näköinen. Tyylikäs. Jotenkin tutun näköinen. Onko tää semmonen malli ja idea, mitä on tehty joskus ennenkin? Ihan kuin muistaisin nähneeni mummollani tämän näköisen alusen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna! Tää on varmaan joku vanha malli, koska mullakin oli mielessä, että olen jossain tämäntapaisen nähnyt. Aloittaessani virkkuuta, yritin netistä etsiä ohjetta tai kuvia, mutta en löytänyt. Eli malli ei siis ole minun keksimäni. Voin hyvin kuvitella, että mummoilla on ollut käytössä juuri tällaisia.

   Poista
 3. Mullakin on mummolta perittynä pari tälläistä pannunalusta. Tämä sinun versiosi on nykypivään sopiva modernimpi versio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Johanna. Aurinkoa sun päivään☀️

   Poista
 4. Tämä on kyllä kiva, ja sama ajatus tuli, että olen tämäntapaisia nähnyt joskus jossain. Mutta niin ne ideat jalostuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tämä on luultavasti vanha idea. Ohjetta en löytänyt, mutta tämä on varmaan juuri sellainen ohje, joka kiertää tutuilta toiselle. Helppo toteuttaa ilman valmista ohjettakin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h