Siirry pääsisältöön

Uusi projektipussukka

Tämän pussukan virkkaaminen ei sujunut ihan niin nopeasti kuin olin kuvitellut. Mutkia tuli matkaan ja motivaatiokin oli välillä hukassa. Pussukan tarina alkaa kesäkuussa 2016, jolloin ostin muutaman kerän puuvillalankaa tarkoituksena virkata Molla Millsin kirjan ohjeella laukku. Tein ohjetta hieman kapeamman version. Virkkasin sinä kesänä ehkä korkeintaan 10 cm työtä eteenpäin. Kesä meni ja virkkaus jäi. Jostain syystä virkkaus puuvillalangalla kuuluu enemmän kesään kuin talveen.

kirjovirkkaus

kuviovirkkaus

Kesällä 2017 jatkoin virkkaustyötäni taas loman automatkoilla. Olin työssä jo loppumetreillä, kun auton takapenkillä katselin melkein valmista työtä ja tajusin, että olen tehnyt työn vihreät osiot vääriin kohtiin eikä kuvio ollut ollenkaan kolmiulotteinen, kuten piti. Hetken harmittelin asiaa ja mietin, mitä virkkaukselleni teen. Päätin kuitenkin purkaa kaikki, mitä kesän aikana olin virkannut.

Molla Mills ohje

kirjovirkkaus

Jatkoin hyvin sujunutta virkkausta vielä loppukesänkin ajan. Sain työn valmiiksi ja olin tyytyväinen, että tein homman kokonaan uusiksi. Nyt kuvio on oikeasti kolmiulotteinen ja sellainen kuin sen pitikin olla. Viimeistelyt jäivät hieman roikkumaan ja vasta tänä kesänä ompelin pussukkaan vetoketjun. Nyt minulla on kiva projektipussukka syksyn käsitöitä varten. Tykkään pussukan väreistä ja kuvioista. Virkkaus on sen verran tiivistä, että vuoriakaan pussukka ei kaivannut.

projektipussi


Iloa viikkoosi!

Kommentit

 1. Onpa kaunis, eikä näytä totisesti ihan helpolta virkkaustyöltä.
  Ja nyt voit aina onnitella itseäsi sitkeydestä ja hyvistä hermoista, kun katsot työtäsi. Tuntuu aina hyvältä saada juuri tuollainen vaikea ja ehkä hermoja koetellut työ loppuun.
  Iloa ja voimia myös sinne alkaneseen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Virkkaaminen oli aluksi hankalaa, mutta kyllä se siitä lähti sujumaan. Hankalaa taisi tällä kertaa ollakin tuo hermoja raastava purkaminen ja työn tekeminen uudelleen. Mutta kiitos, nyt voin tosiaan onnitella itseäni sitkeydestä. Iloa myös sun viikkoon!

   Poista
 2. Hyvin tulee kuvion kolmiulotteisuus esille näillä väreillä. Ja on sinulla kyllä siisti virkkauskäsiala. Kauniita pussukoita ei voi olla koskaan liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! On ihan totta, että pussukoita ei todellakaan voi olla liikaa. Aina on joku keskeneräinen työ, jonka voi säilöä ja kuljettaa pussukassa. Ja mitä kauniimpi pussukkai, sen parempi. Hyvää viikonloppua sulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta