sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Helppo huivi

Huivit on kyllä mun lempparineulomishommia. Niissä ei ole niin väliä, tekeekö ohjeeseen nähden liian tiukkaa tai liian löysää. Eikä sillä, onko oma lanka samanvahvuista kuin ohjeen lanka. Eikä niihin aina tarvita edes ohjetta. Huiveja ei koskaan ole myöskään liikaa ja silti usein tuntuu, että oikeanvärinen huivi olisi hukassa (tai vielä neulomatta). Huivit lämmittävät tällaista vilukissaa, kuin minä, helposti ja samalla tuovat väriä pukeutumiseen.

Olin pari viikkoa sitten pakollisen syysflunssan lamaannuttamana sohvanpohjalla muutaman päivän. Olo oli niin kurja, etten jaksanut edes neuloa :-) Silloin tuli luettua blogeja ja etsittyä ideoita omiin käsitöihin. Löysinkin itselleni juuri sopivan huiviohjeen ihanasta Ilosofiaa-blogista. Suosittelen sekä ohjetta että koko blogia!


Halusin omaan huiviini sinapinkeltaista ja harmaata, värejä, joita olen jo pitkään pyöritellyt huiviajatukset päässäni, mutta sopivaa ohjetta ei ole eteen tullut. Harmaa lanka on jäänyt muutaman vuoden takaisesta vauvaneuleesta, jonka tein kummipojalleni. Se on siis jotain konepestävää villaista vauvalankaa. Keltainen on jäänyt tuubihuiviprojektista jokunen vuosi sitten. En muista langan merkkiä, mutta riittoisa vyyhti se on ollut.


Aloittaessani huivia, en vielä hahmottanut ohjeen ja kuvan yhteyttä. Mielestäni oli hankalaa ymmärtää, mistä kohtaa neule aloitetaan. Kun pääsin vauhtiin, alkoi kuva hahmottumaankin. Huivi aloitetaan siis yläreunan keskeltä luomalla 10 silmukkaa. Huivi neulotaan oikeilla silmukoilla niin, että joka puikon kolmas ja kolmanneksi viimeinen silmukka neulotaan sekä etu- ja takareunasta, tehdään siis silmukoiden lisäys. Näin joka kerroksella tulee 2 silmukkaa lisää. Kun kerroksia on tarpeeksi, toisin sanoen yläreunalla pituutta tarpeeksi, päätellään silmukat. Hyvä päättelyohje löytyy myös Ilosofiaa-blogin huiviohjepostauksen lopusta.


Huiviohje oli ihanan yksinkertainen ja neule valmistuikin helposti. Sinapinkeltainen lanka oli nyppyläistä ja täynnä pieniä lenkkejä, mikä alkoi loppuvaiheessa jo tökkiä. Seuraavan neuleen taidan tehdä sileästä langasta.


Viikonlopun aikana satoi ensilumikin ja toi tullessaan valoa. Tuli kyllä heti vähän jouluinen fiilis. Ehtisiköhän muutaman neuleen vielä pukinkonttiin neulomaan?
Valoa alkavaan viikkoon!

4 kommenttia:

 1. Todella kaunis huivi tuli! Ihanat talviset kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos sulle vielä ohjeesta! Toivottavasti lumi pysyisi maassa...

   Poista
 2. Huivi on kyllä siitä paras, ettei sille tarvi tehdä paria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, kommenttisi oli joulunaluskiireissä jäänyt jotenkin huomaamatta ja siksi en heti vastannut siihen. Tuo on niin totta, huivia riittää vain yksi. Lapasissa ja sukissa saa aina laskea, että tulee samanlaiset.

   Poista

Kiitos kommentistasi!