Siirry pääsisältöön

Idea kädentaitomessuilta (siis viime vuodelta)

Tänä vuonna Tampereen kädentaitomessut jäivät harmillisesti väliin. Olen katsellut viikonlopun aikana bloggareiden ja tuttavien kauniita ja inspiroivia kuvia messuilta ja kaivannut kovasti mukaan. Messuilta saa aina niin hirveän paljon ideoita ja innostusta, uusia tarvikkeita ja materiaaleja ja hyvän mielen. Kädentaitomessut ovat käsitöiden tekijälle jotenkin kokonaisvaltainen kokemus, ainakin minulle.

Mutta ei se haittaa. Uusia messuja tulee ja huomasin juuri, että viime vuoden messujen ideoitakin on vielä useita toteuttamatta. Ostin viime vuonna juuri Tampereen messuilta Caitlin Sainion ihanan kirjan 100 virkattua lumihiutaletta. Innostuin heti kotiin tultuani virkkaamaan useita lumihiutaleita, mutta kuten tavallista, jostain tuli taas uusia innostavampia ideoita ja lumihiutaleiden virkkaaminen jäi hetkeksi unohduksiin.


Tällä viikolla kaivoin hiutaleet uudestaan esiin ja päätin virkata joka ilta vähintään yhden uuden hiutaleen. Hiutaleita onkin mukava virkata. Jokainen on erilainen, yksilö, kuten oikeatkin lumihiutaleet. Mallit ovat kauniita ja herkkiä.

lumihiutale virkattu


lumihiutale virkkaus

Ohjeet ovat kirjassa sekä kirjoitettuna että piirroskuvina. Tekstistä on minun mielestäni jotenkin paljon vaikeampi hahmottaa kuviota. Siksi luen ohjeet mieluummin piirroskuvista. Ne sopivat minulle paremmin. Kirjassa kuvat ovat selkeitä ja helppolukuisia. Alussa on helpompia malleja ja lopussa hieman haasteellisempia. Kirjan lopussa on lisäksi vinkkejä, mihin valmiita lumihiutaleita voi käyttää. Yhden lumihiutaleen tekemiseen ei mene kovin kauan aikaa, joten se on sopiva työ jossain välissä päivää. Minä virkkaan usein sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Se jotenkin rauhoittaa.

tähti virkkaus
virkkaus joulu

Tällä hetkellä on valmiina 26 hiutaletta. Lankana minulla on Novitan Huvila ja koukku taitaa olla kokoa 3,0. Suunnittelin virkkaavani ainakin kerän loppuun ja katsoa, riittääkö siinä vaiheessa valmiina olevat hiutaleet jo joulukuusen koristeeksi vai pitääkö hakea lisää lankaa. Lumihiutaleiden viimeistely onkin sitten ihan oma hommansa. Katsotaan, kuinka siinä sitten käy. Nyt nautin vain hiutaleiden virkkaamisesta.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…

Idea ylioppilaan rahalahjaan

Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.

Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.

Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta…