keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kaiverrin

Sain mieheltäni lahjaksi kaivertimen. Hän oli ostanut sen kauppareissulta Lidlistä. Ilostuin lahjasta kovasti ja heti päässä alkoi raksuttaa ideoita. Mitään kovin ihmeellistä ideaa en tähän koneentestaamistarpeeseen keksinyt, mutta pitihän sitä nyt jotain kokeilla.

Olin virkannut kestovanulaput käyttööni ja niitä pyöri kylpppärin tasolla sekä puhtaina että likaisina. Niille piti keksiä järkevä säilytyssysteemi. Siistejä, juuri sopivan kokoisia omenahillopurkkeja oli kerääntynyt lasiroskikseemme. Päätin ottaa kaksi hillopurkkia uuteen käyttöön.


Kaivertimen pää on käteen sopiva. Siitä saa kunnon, tukevan otteen, vähän kuin kynästä. Päätin kirjoittaa purkkeihin tekstit "puhtaat" ja "pyykkiin". Pakkauksessa mukana tulleita kirjainmalleja en kuitenkaan osannut käyttää. Niillä homma ei vain onnistunut.


Rajasin alueen maalarinteipillä ja kirjoitin tekstit vapaalla kädellä. Käytössäni oli varmuuden vuoksi suojalasitkin. Mitään siruja lasista ei kuitenkaan irronnut. Kuulosuojaimet olisivat olleet enemmän tarpeen. Pikkuruisesta kaivertimesta lähti nimittäin melko suuri ääni. Muuten kone toimi hyvin ja helposti.
Tällaiset niistä sitten tuli. Ihan kivat ja tällä hetkellä erittäin tarpeelliset.

2 kommenttia:

  1. Hauska vempain! Saako sillä kaiverrettua mitä vaan? Puuta, metallia???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuta, metallia, lasia, nahkaa, ainakin nuo oli mainittu ohjeessa. Kokeilin metallilevyynkin ja ihan hyvin toimi. Käden hallinta vaatii vähän harjoitusta, en ehkä ihan vielä sormukseen kaivertaisi tekstejä ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!