Siirry pääsisältöön

Poncho miehen villapaidasta #muokkausmarraskuu

Mieheni villainen, ohut neule pötkötteli kirpputorikasassa. Neule oli vain jäänyt käyttämättä, vaikka siinä ei mitään vikaa ollutkaan. Ehkä se oli vain liian lämmin miehelleni. Päätin ottaa neuleen talteen, koska se oli laadukas, kivan värinen eikä pinta ollut edes nyppyyntynyt. Olin nähnyt vuosia sitten, kauan ennen blogiani, Kodin Kuvalehdessä ohjeen miesten villapaidasta tehtyyn ponchoon. En ottanut ohjetta ylös enkä edes lehden numeroa. Malli vain jäi mieleen ja sellaisen halusin itsellenikin.

poncho diy

vanhasta uutta
Leikkasin paidasta hihat irti. Ompelin siksakilla kädentien reunat. Leikkasin muutaman sentin viisteen olkapäiltä, että poncho menee paremmin omien olkapäiden muotoisesti ja ompelin saumat ompelukoneella. Neuleen sivusaumat jätin paikoilleen, mutta leikkasin helmasta pituutta lyhyemmäksi ja huolitelin reunan myöskin siksakilla.

neulepaidasta poncho


Toisen hihan leveämmästä päästä leikkasin noin 20 cm:n pitkän pätkän ja huolittelin reunat. Tästä osasta sain irrotettavan kauluksen ponchoon. 

diy poncho


Olen ommellut tämän ponchon jo joku aika sitten, mutta postaus on vain jäänyt. Nyt kun sain kuvaajan (tyttäreni) ja itseni oikeaan aikaan vaatteineni paikalle, sain postauksenkin tehtyä. Ja oivalsin tämän sopivan hyvin Mehukekkerit- blogin Veeran marraskuun haasteeseen, jossa muokataan kaavoja tai vaatteita. Olisi tämä sopinut Kototeon Sannan Renew Mama- haasteeseenkin, joka oli lokakuussa. Joten ehkä tässä on vähän molempiin. 

Kommentit

 1. Ihana muodonmuutos miehen villapaidalle!
  Nyt sillä on varmasti käyttöä.
  Ja upea muuten tämä blogisikin muodonmuutos! Selkeässä ulkoasussa tulee itse asia parhaiten esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Ja kiva kuulla, että blogi näyttää selkeämmältä. Viikonloppuna innostuin vähän muokkailemaan blogin ulkoasua. Edellisellä mallilla olikin menty viimeiset kolme vuotta.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…