Siirry pääsisältöön

Poncho miehen villapaidasta #muokkausmarraskuu

Mieheni villainen, ohut neule pötkötteli kirpputorikasassa. Neule oli vain jäänyt käyttämättä, vaikka siinä ei mitään vikaa ollutkaan. Ehkä se oli vain liian lämmin miehelleni. Päätin ottaa neuleen talteen, koska se oli laadukas, kivan värinen eikä pinta ollut edes nyppyyntynyt. Olin nähnyt vuosia sitten, kauan ennen blogiani, Kodin Kuvalehdessä ohjeen miesten villapaidasta tehtyyn ponchoon. En ottanut ohjetta ylös enkä edes lehden numeroa. Malli vain jäi mieleen ja sellaisen halusin itsellenikin.

poncho diy

vanhasta uutta
Leikkasin paidasta hihat irti. Ompelin siksakilla kädentien reunat. Leikkasin muutaman sentin viisteen olkapäiltä, että poncho menee paremmin omien olkapäiden muotoisesti ja ompelin saumat ompelukoneella. Neuleen sivusaumat jätin paikoilleen, mutta leikkasin helmasta pituutta lyhyemmäksi ja huolitelin reunan myöskin siksakilla.

neulepaidasta poncho


Toisen hihan leveämmästä päästä leikkasin noin 20 cm:n pitkän pätkän ja huolittelin reunat. Tästä osasta sain irrotettavan kauluksen ponchoon. 

diy poncho


Olen ommellut tämän ponchon jo joku aika sitten, mutta postaus on vain jäänyt. Nyt kun sain kuvaajan (tyttäreni) ja itseni oikeaan aikaan vaatteineni paikalle, sain postauksenkin tehtyä. Ja oivalsin tämän sopivan hyvin Mehukekkerit- blogin Veeran marraskuun haasteeseen, jossa muokataan kaavoja tai vaatteita. Olisi tämä sopinut Kototeon Sannan Renew Mama- haasteeseenkin, joka oli lokakuussa. Joten ehkä tässä on vähän molempiin. 

Kommentit

 1. Ihana muodonmuutos miehen villapaidalle!
  Nyt sillä on varmasti käyttöä.
  Ja upea muuten tämä blogisikin muodonmuutos! Selkeässä ulkoasussa tulee itse asia parhaiten esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Ja kiva kuulla, että blogi näyttää selkeämmältä. Viikonloppuna innostuin vähän muokkailemaan blogin ulkoasua. Edellisellä mallilla olikin menty viimeiset kolme vuotta.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Idea ylioppilaan rahalahjaan

Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.

Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.

Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…