Siirry pääsisältöön

Pikkujoulukauteen valmistautuminen

Pikkujoulukausi lähestyy ja on käsillä nopeammin kuin oikein uskookaan. Pimeys ja loppuvuoden kiireet vievät voimia, joten pikkujoulukauteen on syytä varautua ajoissa. Kiireessä saattaa tehdä huonoja valintoja, joten mekko tai muut juhlavaatteet kannattaa olla ajoissa mietittynä ja ostettuna/ommeltuna. Itselleni vaatteiden lisäksi juhlissa tärkeitä ovat korut. Siksi mietin myös juhlakorut ajoissa valmiiksi. Ja parhaimmat ovat tietysti itse tehtyjä. Tässä muutamia vuosien varrella tekemiäni koruja, jotka sopivat pikkujouluihin tai joulun ajan juhliin. Joulun lähestyessä punaista väriä voi lisätä myös arkipukeutumiseen vaikka korujen muodossa.

Tähän aikaan vuodesta kaivetaan viimeistään kausivalot (tai jouluvalot) esiin. Aina jokunen lamppu on päättänyt lopettaa toimintansa ja niitä pitää vaihtaa uusiin. Minä askartelin kynttelikön palaneista lampuista korvakorut itselleni. Täältä voit lukea ohjeita lamppukorvakorujen tekoon.

diy korvakorut

Muovipulloista tai muista muoviroskista voi tehdä kivoja, eri muotoisia koruja. Itse tein tyhjästä vihreästä muovipullosta kuusenmuotoiset pikkujoulukorut. Sulatin muovin reunoja kynttilän liekin lähellä hieman, jotta reunan terävyys pehmeni. Täällä koruista tarkemmin.

diy korvakorut

Virkkaamalla saa nopeasti näyttäviä ja kevyitä korvakoruja ja kaulakoruja. Virkkasin muutama vuosi sitten hopealangasta pyörylöitä, joita yhdistin korumetallirenkailla toisiinsa. En edes kovettanut koruja millään. Sain kivan korusetin, joka sopii loistavasti pikkumustan kaveriksi. Täällä postaus korusetistä.

koru diy

Samalla virkkausidealla olen tehnyt myös turkoosista puuvillalangasta koruja. Näitä kovetin liima-vesiseoksella. Koruista tuli tosi hyvät. Pyörylät ovat sopivan kovat, silti hyvin kevyet. Tällaiset voisi virkata punaisesta puuvillalangasta tonttulakin kaveriksi. Täällä postaus koruista.

diy koru

koru virkkaus

Puuhelmet, ja varsinkin punaiset, sopivat perinteiseen joulutunnelmaan hyvin. Tein puuhelmistä helpot korut laittamalla helmiä valmiisiin korupohjiin. Korut valmistuivat nopeasti ja niillä saa kivasti väriä pukeutumiseen. Täällä korusetistä enemmän.

puuhelmi koru

Viime vuonna pikkujouluissa minulla oli vetoketjuista tehdyt korvakorut. Niistä postaus täällä.

vetoketju kierrätys

Hopealangalla voi päällystää renkaita ja tehdä niistä itselleen säihkyvät korvakorut. Minä päällystin meikkivoidepurkin kansista leikatut pahviset renkaat. Täällä postaus näistä korvakoruista.

koru diy

Ja jos vielä ei ole kimallusta tarpeeksi, tähän loppuun vielä pikkujoulumekko muutaman vuoden takaa. Juhlissa voi vaikka pyöriä keskellä juhlatilaa ja näin ollen toimia elävänä discopallona, koska säihkettä tässä mekossa riittää. Postaus mekosta löytyy täältä.


Hauskoja hetkiä juhlavalmistelujen parissa ja myös niitä pikkujouluja!

Kommentit

 1. Sä oot niin mahtavan idearikas! <3
  Tämä oli tosi kiva ja inspiroiva kooste ja juuri tähän aikaan vuotta niin tarpeellinen.
  Itse olen sellainen viime tipassa vaatteita miettivä ja sekös vie koko perheeltä hermot. Täytyykin hieman parantaa tapojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina <3 Minäkin tunnustaudun viimetipanihmiseksi ja tunnistan tuon hermoilun. Onneksi vielä voi oppia uusia tapoja toimia :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäiskoristeita shampoopullosta

Pääsiäinen innostaa askartelemaan. Viime vuonna askartelin ristipistokoristeltuja pääsiäismunia ja hakapunottuja munakuppeja. Tänä vuonna innostuin askartelemaan pieniä koristeita pajun- tai koivunoksiin. Tälläkin kertaa käytin askarteluissani pääosin kierrätettyjä materiaaleja.
Leikkasin keväisen vihreästä, tyhjästä shampoopullosta pohjan ja yläosan irti. Pullon sivuista leikkasin lehden muotoisia paloja piirtämäni kaavan avulla. Tein lehtiin reiät ripustusta varten nahkareiittimellä. Reikiin pujotin ompelulankaa.

Toisesta, vaalean turkoosin sävyisestä pullosta leikkasin pieniä pyörylöitä, joiden reunoihin tein myös nahkareiittimellä reikiä. Näihin reikiin virkkasin kukan terälehdet ohuella virkkauslangalla seuraavan ohjeen mukaan:

      1. Virkkaa kiinteä silmukka reikään ja reikien väliin 3-5 ketjusilmukkaa.
      2. Virkkaa 5 pylvästä  reikien puolivälissä olevaan silmukkaan (toinen tai kolmas ketjusilmukka)            ja reiän kohdalla piilosilmukka.
      3. Päättele langat ja …

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Vapun kunniaksi korvakoruja kierrätetyistä korkeista

Kevään koittaessa innostun käyttämään roikkuvia korvakoruja paljon enemmän kuin talvella. Pipojen ja sähköisten hiusten kanssa roikkuvat asiat pään ympärillä ovat vaan jotenkin liikaa. Lähestyvän vapun, kevään iloisen juhlan kunniaksi päätin askarrella muutamia uusia korvakoruja kotoa löytyneistä materiaaleista.


Ensimmäiset esittelemäni korvakorut olen tehnyt kuohuviinipullon korkeista. Korkista olen sahannut (onnistuu myös veitsellä leikaten) noin 0,5 cm paksun siivun toisesta päästä. Käytin sellaisia korkkeja, joissa oli suunnilleen samanlainen teksti. Tämän jälkeen lakkasin korkkisiivut ja porasin Dremelilläni pienet reiät. Korvakorukoukkuja varten väänsin hopeoidusta kuparilangasta kuvien mukaiset kolmiot, jotka painoin  kiinni porattuihin reikiin ja niihin pujotin korvakorukoukut. Korutarvikkeet olen ostanut Villihelmestä.
Kivoja ideoita viini- tai kuohuviinipullon korkkien käytöstä löytyy myös Emilian aitta- blogista.
Myös kruunukorkeista voi tehdä koruja. Niiden käytössä on us…