Siirry pääsisältöön

Pikkujoulukauteen valmistautuminen

Pikkujoulukausi lähestyy ja on käsillä nopeammin kuin oikein uskookaan. Pimeys ja loppuvuoden kiireet vievät voimia, joten pikkujoulukauteen on syytä varautua ajoissa. Kiireessä saattaa tehdä huonoja valintoja, joten mekko tai muut juhlavaatteet kannattaa olla ajoissa mietittynä ja ostettuna/ommeltuna. Itselleni vaatteiden lisäksi juhlissa tärkeitä ovat korut. Siksi mietin myös juhlakorut ajoissa valmiiksi. Ja parhaimmat ovat tietysti itse tehtyjä. Tässä muutamia vuosien varrella tekemiäni koruja, jotka sopivat pikkujouluihin tai joulun ajan juhliin. Joulun lähestyessä punaista väriä voi lisätä myös arkipukeutumiseen vaikka korujen muodossa.

Tähän aikaan vuodesta kaivetaan viimeistään kausivalot (tai jouluvalot) esiin. Aina jokunen lamppu on päättänyt lopettaa toimintansa ja niitä pitää vaihtaa uusiin. Minä askartelin kynttelikön palaneista lampuista korvakorut itselleni. Täältä voit lukea ohjeita lamppukorvakorujen tekoon.

diy korvakorut

Muovipulloista tai muista muoviroskista voi tehdä kivoja, eri muotoisia koruja. Itse tein tyhjästä vihreästä muovipullosta kuusenmuotoiset pikkujoulukorut. Sulatin muovin reunoja kynttilän liekin lähellä hieman, jotta reunan terävyys pehmeni. Täällä koruista tarkemmin.

diy korvakorut

Virkkaamalla saa nopeasti näyttäviä ja kevyitä korvakoruja ja kaulakoruja. Virkkasin muutama vuosi sitten hopealangasta pyörylöitä, joita yhdistin korumetallirenkailla toisiinsa. En edes kovettanut koruja millään. Sain kivan korusetin, joka sopii loistavasti pikkumustan kaveriksi. Täällä postaus korusetistä.

koru diy

Samalla virkkausidealla olen tehnyt myös turkoosista puuvillalangasta koruja. Näitä kovetin liima-vesiseoksella. Koruista tuli tosi hyvät. Pyörylät ovat sopivan kovat, silti hyvin kevyet. Tällaiset voisi virkata punaisesta puuvillalangasta tonttulakin kaveriksi. Täällä postaus koruista.

diy koru

koru virkkaus

Puuhelmet, ja varsinkin punaiset, sopivat perinteiseen joulutunnelmaan hyvin. Tein puuhelmistä helpot korut laittamalla helmiä valmiisiin korupohjiin. Korut valmistuivat nopeasti ja niillä saa kivasti väriä pukeutumiseen. Täällä korusetistä enemmän.

puuhelmi koru

Viime vuonna pikkujouluissa minulla oli vetoketjuista tehdyt korvakorut. Niistä postaus täällä.

vetoketju kierrätys

Hopealangalla voi päällystää renkaita ja tehdä niistä itselleen säihkyvät korvakorut. Minä päällystin meikkivoidepurkin kansista leikatut pahviset renkaat. Täällä postaus näistä korvakoruista.

koru diy

Ja jos vielä ei ole kimallusta tarpeeksi, tähän loppuun vielä pikkujoulumekko muutaman vuoden takaa. Juhlissa voi vaikka pyöriä keskellä juhlatilaa ja näin ollen toimia elävänä discopallona, koska säihkettä tässä mekossa riittää. Postaus mekosta löytyy täältä.


Hauskoja hetkiä juhlavalmistelujen parissa ja myös niitä pikkujouluja!

Kommentit

 1. Sä oot niin mahtavan idearikas! <3
  Tämä oli tosi kiva ja inspiroiva kooste ja juuri tähän aikaan vuotta niin tarpeellinen.
  Itse olen sellainen viime tipassa vaatteita miettivä ja sekös vie koko perheeltä hermot. Täytyykin hieman parantaa tapojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina <3 Minäkin tunnustaudun viimetipanihmiseksi ja tunnistan tuon hermoilun. Onneksi vielä voi oppia uusia tapoja toimia :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo kolmiohuivi ohjeineen

Sain lainata Suomi100-itsenäisyysjuhliin työkaverini kansallispukua. Neuloin hänelle kiitokseksi puvun lainasta huivin. Lankana käytin Novitan Elegia-lankaa. Mallina helppo, useasti itselleni ja lahjaksikin neuloma kolmiohuivi ainaoikeinneuleena.


Vastaavia kolmiohuiveja löytyy erilaisina ohjeina netistä enemmänkin. Minä olen ohjeen bongannut joskus vuosia sitten jostain lehdestä. Se oli muistaakseni aikoinaan Siwasta saatu mainoslehti. 

Huivi aloitetaan luomalla 4 simukkaa. Neulotaan ainaoikeinneuletta. Joka neljännen kerroksen lopussa lisätään yksi silmukka, kunnes ollaan sopivasti työn puolessa välissä. Eli itse ajattelen, että joka toinen kerta, kun tulen huivin levenevälle sivulle, lisään silmukan. (Ohje silmukan lisäämiseen) Sen jälkeen joka neljäs kerros kavennetaan yksi silmukka, kunnes jäljellä on enää 4 silmukkaa. (Ohje silmukan kaventamiseen) Nämä silmukat päätellään ja työ on päättelyä ja pingoitusta vaille valmis. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Idea ylioppilaan rahalahjaan

Kevään ylioppilaat ja ammattiin valmistuvat suunnittelevat juhliaan. Juhliin osallistuvat sukulaiset ja muut läheiset miettivät, mikä olisi hyvä lahja nuorelle. Usein raha on omaa elämäänsä aloittevalle mieluisin vaihtoehto. Rahasta ei jää varsinaista muistoa, mutta nuori voi hankkia asioita, joita oikeasti tarvitsee.

Minä askartelin yhteiskortin rahalahjasta lähipiirimme ylioppilaalle. Lahja on siis usean henkilön yhteinen. Tässä kortissa oli käytettävissä 250 € ja rakensin siitä kortin, jonka summa näyttää mahdollisimman suurelta. Jos yhden 50 €:n setelin vaihtaisi vaikka kymppeihin, saisi vielä enemmän nollia luvun perään. Vastaavanlaisen kortin olen nähnyt joskus aikaisemmin, mutta nyt aloittaessani askartelua, en löytänyt ohjetta mistään. Eli idea ei ole minun omani.

Käärin jokaisen setelin rullalle niin, että nolla jää sopivasti keskelle ja laitoin klemmarilla pötkön kiinni sekä ylä- että alareunastaan. Osassa seteleistä piti taittaa ensin muutaman sentin pätkä setelin toisesta…

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää. 
Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva. 

Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla.

Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen.

Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilmava. Lankaa ei mennyt ko…