Siirry pääsisältöön

Unimaa-huivi


Neuloin viime syksynä lahjaksi Nurmilintu-huivin Malabricon Mechitasta. Lanka loppui muutamaa kerrosta ennen huivin valmistumista. Jouduin siis ostamaan samaa lankaa toisen vyyhdin. Se ei oikeastaan haitannut yhtään, koska väri oli alkanut tuntumaan erittäin kauniilta. Valitsin värin alunperin lahjan saajalle sopivaksi, mutta totesin tykkääväni siitä myös itse. 


Toisen vyyhdin jäljellä olevasta langasta ajattelin neuloa huivin itselleni. Päädyin Heidi Alanderin Unimaa-huiviin. Siinä on ainaoikeinneuletta ja reunassa samanlainen pitsi kuin Nurmilinnussakin. Tykkäsin mallista ja se oli taas niin sopivan tasoinen minulle. Huivimalleissa harvoin kaipaan suurempia haasteita. Arvelinkin tämän langan loppuvan ennen huivin valmistumista. Lankaa oli jäljellä vain vähän ennen huivin pitsiosuutta. Etsiskelin sopivaa lankaa varastoistani huivin loppuosaan. Sukkaprojektistani oli jäänyt lankaa ja se olikin juuri sopiva. Sukkalangassa oli ihan samaa sinistä kuin huivin väri.Neuloin siis huivin pitsiosuuden alussa joka toisen kerroksen sukkalangalla ja joka toisen huivilangalla. Tein näin kunnes huivilanka loppui ja loput pitsistä neuloin pelkällä sukkalangalla.


Lanka on ihanaa merinovillaa ja se tuntuu pakkasilla lämmittävältä. Huivi on parhaimmillaan juurikin sisäkäytössä. Käytän sitä usein farkkujen kanssa jonkun yksivärisen paidan kanssa. Aika kiva arkiasu.


Muistakaahan osallistua minun ja Craft Candidate-blogin kässähamsterihaasteeseen. Haasteessa tarkoituksena on tehdä käsitöitä kotoa löytyvistä materiaaleista ja samalla saada kaappeja siistimmäksi. Myös keskeneräiset työt on tarkoitus saada valmiiksi. Haaste on koko vuodeksi, joten hyvin ehdit vielä mukaan. Haasteesta lisää täällä.

Hyvää alkanutta helmikuuta! 
Kommentit

 1. Onpa ihana huivi! Hyvin sointuu sukkalanka huivilankaan. Minäkin tykkään usein malleista, joissa ei ole liikaa haastetta, koska neulon vain telkkaria katsellessani ja on hankala seurata ohjelmaa samalla, kun yrittää tavata ohjetta tai kaaviota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkään. Sukkalangan sopivuus yllätti positiivisesti. Sattumalta värisävyt osuivat nappiin. Suosittelen tätä huivia just telkkarineuleeksi. Pitsiosuudessa pitää olla vähän tarkempi, mut muuten on helppoa.

   Poista
 2. Kaunis huivi. Nyt tuollaista lämmintä tarvitaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija! Huivit on kyllä loistavia lisälämmittäjiä.

   Poista
 3. Todella kaunis huivi, tykkään niin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, munkin mielestä tästä tuli oikein hyvä! Malli on ihana ja väri melkein vielä ihanampi.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h