Siirry pääsisältöön

Sininen


Pieni Lintu-blogin tämän viikon makrokuvaushaasteen aiheena on sininen. Aihe oli minulle mieluinen. Tykkään väreistä ja niitä on kiva myös kuvata. Sininen oli nuoruudessani lempivärini kunnes vähän kyllästyin siihen. Nyt se näyttää taas jotenkin kivalta ja sitä onkin eksynyt kotiinkin pieniä määriä. 


Näissä kuvissa näkyy monia minulle tärkeitä asioita. Yllä oleva kuppi on mummoni vanha. Muistan lapsuudesta, kun aikuiset joivat näistä kupeista kahvia. Kuppi on ihana juurikin muistojen vuoksi, mutta lisäksi se on todella kaunis. Kupin alla olevan pellavakangas on isomummoni kutoma itse kasvatuista pellavista. Olen suunnitellut kirjovani jotain kaunista tähän kankaaseen, mutta toteutus on vasta suunnitelmissa. 
Metallisen, sinikuvioisen säilytysrasian olen saanut myös minulle tärkeältä, ihanalta ihmiseltä. Minulla on samanlaisia rasioita kaksi kappaletta ja säilytän niissä askartelumateriaaleja ja keskeneräisyyksiä. Keittiövaaka ei enää toimi ja sen olen saanut äidiltäni. Tykkään siitä tosi paljon ja mielestäni sekin on kaunis. Vaaka tuo mieleen myös muistoja lapsuudesta, kun äidin kanssa leipoessa jauhot ja sokerit punnittiin juuri tällä vaa'alla. Lasipallon olen tehnyt itse joitakin vuosia sitten lasinpuhalluskurssilla. Vanhat lankarullat olen ostanut SPR:n kirpputorilta.


Muiden postauksia samasta aiheesta löydät tämän Pieni Lintu-blogin lopusta. Leppoisaa lankalauantaita!

Kommentit

 1. Ihana Viri-kaakopurkki, monta kertaa ollut kädessä, mutta joku on tökkinyt kun haen halpoja ja siistejä:) Nätit siniset kuvat muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irja! Kaakaopurkki on ihana. Näitä oli ehkä minun lapsuudessani monessa kodissa ja siksi se onkin niin nostalginen.

   Poista
 2. Näitä kauniita kuvia katsoessa ajatukset menevät nuoruuden hyviin hetkiin. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa on nostalgiaa ja minullekin tulee lapsuus mieleen. Onneksi sieltä on säilynyt joitakin ihania esineitä, joista muistot tulevat mieleen.

   Poista
 3. Viri-kaakaopurkki tuo mieluisa muistoja. Aina mummon luona vieraillessa sain nimittäin Viri-kaakaota. Ostin itselleni samanlaisen purkin vuosia sitten kirppikseltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kaakaopurkkeja on ollut aika paljon kirpputoreilla. Ihanaa, kuinka joku esine voi nostattaa tunteita ja lämpimiä muistoja. Ilmeisesti samainen kaakaopurkki on kuulunut aika monen ihmisen lapsuuteen.

   Poista
 4. Kauniit nostalgiaa henkivät kuvat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leila! Nostalginen olo tuli itsellenikin ja hyvä mieli kauniista esineistä.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta