Siirry pääsisältöön

Kässähamsterihaaste- heinäkuu


Kesäkuu on mennyt lomaillessa ja tehdessä onnellisesti kaikkea muuta kuin tietokoneella ja somessa oloa. Blogikaan ei ole päivittynyt, mutta käsitöitä olen tehnyt, mutta harvakseltaan, ilman valmistumispaineita. Suurin osa tekemistäni käsitöistä sopii edelleen hyvin Teresan kanssa alkuvuonna aloittamaamme kässähamsterihaasteeseen. Kaappejakin on tullut siivoiltua ja käytettyä sieltä löytyneitä materiaaleja. Ideoita tuleviin käsitöihinkin on paljon. Kesäkäsitöitä ehtii hyvin tehdä, onhan kesää vielä paljon jäljellä.


Minulla oli muutamia käytöstä poistettuja pyyhkeitä, jotka olivat jo aikansa palvelleet. En raaskinut niitä poiskaan heittää ja mietin niiden hyötykäyttöä. Vaatehuoneemme lattialla ei ole ollut vähään aikaan mattoa ja sellaista siihen kaipasin, se kun sijaitsee kylpyhuoneen vieressä. Joskus jalat saattavat olla vähän kosteat suihkun jäljiltä ja toisinaan jalkoja palelee. Matolle oli siis paikkansa. 


Leikkasin kolme kylpypyyhettä matonkuteiksi saumuroimalla. Näin suikaleen toisessa reunassa oli saumurin ommel ja toinen reuna oli huolittelematon. Saumurilla leikkaaminen sujui nopeasti. Toisaalta pyyhkeistä irtosi nöyhtää lähes koko työskentelyn ajan ja se oli kyllä maton teon haittapuoli. 


Leikatut soirot kerin ensin isoille kerille ja sen jälkeen aloin letittämään niistä lettiä. Letitin niin kauan kuin pyyhesoiroa riitti. Vihreä pyyhe oli hieman normaalia kylpypyyhettä pienempi, joten sen loppuessa päätin letityksen.


Tämän jälkeen aloin tekemään pitkästä lettinauhasta mattoa kieputtamalla lettinauhaa ympyrän muotoon. Ompelin käsin nurjalta puolelta mustalla ompelulangalla letin reunan edellisen kierroksen lettiin kiinni. Aloitin tekemisen maton keskeltä ja jatkoin koko lettinauhan loppuun asti. Valmiista matosta tuli ihan sopivan kokoinen pikkumatto. Onko sinun kesäkäsityösi ollut kaappien materiaaleista tehty? Tai oletko saanut valmiiksi pitkään keskeneräisenä olleen käsityön? Alla olevaan linkkilistaan voit linkittää oman blogisi tai liittyä facebookin kässähamsterit-ryhmään ja jakaa siellä kuvia valmistuneista töistä. Myös instagramissa käyttämällä tunnistetta #kässähamsterihaaste2019 voit jakaa ideoita ja kuvia meille muille hamstereille ja saada kannustusta kaappien tyhjentämiseen.

Ihania kesäpäiviä teille!
You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter


Kommentit

 1. tulipa kaunis matto. Kiva idea, mulla huonot pyyhkeet menevät isännän remppatouhuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija! Niin minullakin osa pyyhkeistä ja t-paidoista menee autotalliin, mutta nyt sattui olemaan enemmän näitä kauniin värisiä.

   Poista
 2. Tämä on tosi kiva idea! Joskus aikanaan yritin leikata pyyhkeistä matonkudetta virkatakseni kylpyhuoneen maton mutta se tosiaan pöllysi niin kamalasti, että lopetin sen harrastuksen siihen. Vanhoista pyyhkeistä olen lapselle ommellut kylpytakin aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teresa! Kyllä, pyyhkeet pöllysivät ihan kiitettävän paljon. Tein letityshommaa pihalla, joten se vähän helpotti asiaa. Työhuoneessani oli pyyhenöyhtää vielä pitkään. Kylpytakki pienessä koossa on myös hyvä idea.

   Poista
 3. Kaunis matto ja varmasti miellyttävä kosteidenkin jalkojen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti Kaija! Matto on kyllä mukavan tuntuinen. Myös kissamme tykkäävät siitä, joten silloin sen on pakko olla pehmeä.

   Poista
 4. Upea matto tuli... kierrätys on antoisaa puuhaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä :-) Kierrätysmateriaalit saavat minut innostumaan ja niistä saa kyllä monenlaista kivaa aikaiseksi.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Elämäni ensimmäinen neulottu hame

Sain joku aika sitten KlompeLOMPE-kirjan arvioitavaksi ja ihastuin kirjaan välittömästi. Sen tyyliin, sopivan tuntuisiin ohjeisiin ja suloisiin kuviin. Kirjasta bongasin neulotun hameen ohjeen, joka sai ajatukseni liikkeelle. Eipä ollut aikaisemmin tullut edes mieleen neuloa hametta. Se tuntui jotenkin mahdottomalta. Toisaalta, käytänhän trikoista hametta, miksen siis neulottuakin. Lisäksi talvisin palelen töissä jatkuvasti, joten lämmittävät vaatteet eivät olisi pahitteeksi. Miksi siis hame ei olisi seuraava neuleprojekti? Lainasin kirjastosta toisenkin KlompeLOMPE- kirjan, Ihania neuleita lapsille. Sieltä löytyi Siksak- hame mielestäni vielä kauniimmalla pintaneulekuviolla. Se siis valikoitui lopulta neulottavakseni. Ostin Neuloosista Langin Novena baby alpaca- lankaa, joka on hyvälaatuista ja kestää jonkin verran kulutusta. Vyötteen tietojen mukaan lanka kestää jopa 30 asteen hellävaraista konepesua. Hame joutuu paljon kovempaan käyttöön kuin vaikkapa paita tai huivi, joten la