Siirry pääsisältöön

Joulukortti-ideoita


Tänä vuonna joulukorttien askartelun ja lähettämisen tekee jännittäväksi Postin lakko. Saapa nähdä, kuinka tänä vuonna korttien lähettämisen käy. Laitan teille kuitenkin kuvia viime vuoden korteistani, jos joku kaipailee helppoa ideaa omiin mahdollisiin kortteihinsa. 


Arvostan kaikessa askartelussani ja käsitöissäni sitä, että materiaalia ei hankita turhaan. Päätin näissä viime vuonna askartelemissani korteissa käyttää kaapissa olleita materiaaleja. En hankkinut muuta kuin muutaman luonnonvärisen korttipohjan.


Ajatuksenani oli käyttää perinteisiä, taitellusta neliöstä leikattuja lumihiutaleita kortin koristeena. Leikkasin lumihiutaleita vanhan virsikirjan sivuista, mainoslehtisistä ja voimapaperista. Voimapaperi oli toiminut jo meille tulleen postipaketin pakkausmateriaalina ja pääsi nyt uusiokäyttöön. Liimasin lumihiutaleet erivärisille korttipohjille. Virsikirjan sivuja olen käyttänyt myös aikaisempien vuosien joulukortteihin, kuten täältä voit lukea.


Joulutoivotuksen kirjoitin Dymolla, jonka olen hankkinut jo useita vuosia sitten. Dymon mukana tuli silloin muutama erivärinen nauha. Punainen nauha oli ollut siis vuosia käyttäämättä ja nauha olikin sen verran vanhaa, että sen liimapinta ei enää toiminut. Onneksi dymo-nauhan pystyi myös liimaamaan kiinni korttiin ihan puikkoliimalla. 


Minulla oli myös punaista, kaapista löytynyttä paperia, josta leikkasin koristeeksi pyörylöitä tai taustaneliöitä sen mukaan, mitä kortti mielestäni kaipasi. Korteista tuli vähän erinäköisiä, mutta niissä on myös paljon samaa. 


Jos jouluasiat tuntuvat olevan ajankohtaisia ja haluat lukea aikaisempien vuosien jouluaskarteluistani, löydät niitä täältä.

Mukavia jouluaskarteluhetkiä!

Kommentit

 1. Kivoja joulukortteja! Erityisesti tietenkin tykkään siitä, että ne on tehty pääosin kotoa löytyvistä tarvikkeista. ;) Voimapaperi ja virsikirjan sivut ovat kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teresa! Minäkin tykkään siitä, että en osta uusia materiaaleja ja kaappien jemmat tyhjentyvät.

   Poista
 2. Tosi kaunis idea! <3
  Ja tuo kierrätys ajatus on myös plussaa. Yllättävän paljon sitä löytyy kaapeista askartelutarvikkeita, kun päästää mielikuvituksen valloilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Tuo on ihan totta. Minun kaappieni varastoista riittäisi varmaan useammallekin perheelle korttitarpeita. Yritän kyllä aina keksiä ideoita, joissa ei tarvitsisi ostaa uutta.

   Poista
 3. Hieno idea!
  Tyylikkäitä ja edullisia <3

  VastaaPoista
 4. Mää luulen että nappaan tästä idean joulukalenterin kannen kuvittamiseen. Joulukorteista en osaa vielä sanoa lähteekö tänä vuonna vai ei. Kiitän inspiraatiosta ja ihanaa ja rentoa joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sait inspiraatiota. Mullakin on kortit vielä pohdintavaiheessa. Kiitos, samoin sulle rentoa joulun odotusta!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h