Siirry pääsisältöön

Joulukortti-ideoita


Tänä vuonna joulukorttien askartelun ja lähettämisen tekee jännittäväksi Postin lakko. Saapa nähdä, kuinka tänä vuonna korttien lähettämisen käy. Laitan teille kuitenkin kuvia viime vuoden korteistani, jos joku kaipailee helppoa ideaa omiin mahdollisiin kortteihinsa. 


Arvostan kaikessa askartelussani ja käsitöissäni sitä, että materiaalia ei hankita turhaan. Päätin näissä viime vuonna askartelemissani korteissa käyttää kaapissa olleita materiaaleja. En hankkinut muuta kuin muutaman luonnonvärisen korttipohjan.


Ajatuksenani oli käyttää perinteisiä, taitellusta neliöstä leikattuja lumihiutaleita kortin koristeena. Leikkasin lumihiutaleita vanhan virsikirjan sivuista, mainoslehtisistä ja voimapaperista. Voimapaperi oli toiminut jo meille tulleen postipaketin pakkausmateriaalina ja pääsi nyt uusiokäyttöön. Liimasin lumihiutaleet erivärisille korttipohjille. Virsikirjan sivuja olen käyttänyt myös aikaisempien vuosien joulukortteihin, kuten täältä voit lukea.


Joulutoivotuksen kirjoitin Dymolla, jonka olen hankkinut jo useita vuosia sitten. Dymon mukana tuli silloin muutama erivärinen nauha. Punainen nauha oli ollut siis vuosia käyttäämättä ja nauha olikin sen verran vanhaa, että sen liimapinta ei enää toiminut. Onneksi dymo-nauhan pystyi myös liimaamaan kiinni korttiin ihan puikkoliimalla. 


Minulla oli myös punaista, kaapista löytynyttä paperia, josta leikkasin koristeeksi pyörylöitä tai taustaneliöitä sen mukaan, mitä kortti mielestäni kaipasi. Korteista tuli vähän erinäköisiä, mutta niissä on myös paljon samaa. 


Jos jouluasiat tuntuvat olevan ajankohtaisia ja haluat lukea aikaisempien vuosien jouluaskarteluistani, löydät niitä täältä.

Mukavia jouluaskarteluhetkiä!

Kommentit

 1. Kivoja joulukortteja! Erityisesti tietenkin tykkään siitä, että ne on tehty pääosin kotoa löytyvistä tarvikkeista. ;) Voimapaperi ja virsikirjan sivut ovat kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teresa! Minäkin tykkään siitä, että en osta uusia materiaaleja ja kaappien jemmat tyhjentyvät.

   Poista
 2. Tosi kaunis idea! <3
  Ja tuo kierrätys ajatus on myös plussaa. Yllättävän paljon sitä löytyy kaapeista askartelutarvikkeita, kun päästää mielikuvituksen valloilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Tuo on ihan totta. Minun kaappieni varastoista riittäisi varmaan useammallekin perheelle korttitarpeita. Yritän kyllä aina keksiä ideoita, joissa ei tarvitsisi ostaa uutta.

   Poista
 3. Hieno idea!
  Tyylikkäitä ja edullisia <3

  VastaaPoista
 4. Mää luulen että nappaan tästä idean joulukalenterin kannen kuvittamiseen. Joulukorteista en osaa vielä sanoa lähteekö tänä vuonna vai ei. Kiitän inspiraatiosta ja ihanaa ja rentoa joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sait inspiraatiota. Mullakin on kortit vielä pohdintavaiheessa. Kiitos, samoin sulle rentoa joulun odotusta!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo pipo ohjeineen

Huomasin viikko sitten somesta, että asunnottomille oli meneillään pipojen, lapasten ja sukkien keräys. Minulla oli juuri siinä vaiheessa kesken neuletyö, johon olin vähän kyllästynyt. Kaipasin siis vaihtelua. Pengoin lankalaatikkoni läpi ja löysin neljä pientä kerää jämälankoja, jotka olivat suunnilleen samanpaksuisia (vastasivat paksuudeltaan ehkä Novitan Isoveli-lankaa) ja sopivat väreiltään jotenkin yhteen. Päätin osallistua hyväntekeväisyysprojektiin neulomalla pipon.  Malttamattomana en jaksanut tehdä mallitilkkua ja loin summittaisesti silmukoita. Muutaman kerroksen jälkeen totesin pipon olevan lasten kokoa ja purin työn. Toisen kerrankaan jälkeen silmukoita ei ollut tarpeeksi. Kolmannella kerralla onnistui. Tästä opin taas kerran sen, että nopeammin olisin saanut valmista, jos olisin malttanut mieleni ja tehnyt edes pienen mallitilkun.  Loin onnistuneeseen pipoon 90 silmukkaa 3,5:n puikoille. Olen saanut jonkun käsityölehden kylkiäisenä Prymin ergonomiset puiko

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Elämäni ensimmäinen neulottu hame

Sain joku aika sitten KlompeLOMPE-kirjan arvioitavaksi ja ihastuin kirjaan välittömästi. Sen tyyliin, sopivan tuntuisiin ohjeisiin ja suloisiin kuviin. Kirjasta bongasin neulotun hameen ohjeen, joka sai ajatukseni liikkeelle. Eipä ollut aikaisemmin tullut edes mieleen neuloa hametta. Se tuntui jotenkin mahdottomalta. Toisaalta, käytänhän trikoista hametta, miksen siis neulottuakin. Lisäksi talvisin palelen töissä jatkuvasti, joten lämmittävät vaatteet eivät olisi pahitteeksi. Miksi siis hame ei olisi seuraava neuleprojekti? Lainasin kirjastosta toisenkin KlompeLOMPE- kirjan, Ihania neuleita lapsille. Sieltä löytyi Siksak- hame mielestäni vielä kauniimmalla pintaneulekuviolla. Se siis valikoitui lopulta neulottavakseni. Ostin Neuloosista Langin Novena baby alpaca- lankaa, joka on hyvälaatuista ja kestää jonkin verran kulutusta. Vyötteen tietojen mukaan lanka kestää jopa 30 asteen hellävaraista konepesua. Hame joutuu paljon kovempaan käyttöön kuin vaikkapa paita tai huivi, joten la