Siirry pääsisältöön

Käsityön teemavuosi 2019- lempiväri

Käsityöblogeissa (käsityöbloggaajien ryhmä, joka löytyy facebookista) vuosi aloitetaan uudella idealla. Käsityön teemavuoden aikana joka kuukausi on oma aiheensa, jonka mukaan toteutetaan joku käsityö ja postataan siitä. Tammikuussa teemana on lempiväri. Villa Nannan blogista löytyy ohjeet ja tarkemmat tiedot sekä vuoden kaikki teemat. 

Minun lempivärini on jo useamman vuoden ajan ollut turkoosi. Jostain syystä vaan tykkään siitä. Se on raikas ja pirteä, toisaalta myös herkkä ja kaunis. Turkoosista löytyy paljon erilaisia sävyjä. Joskus väri on lähempänä petroolia ja joskus melkein sinistä. Koska turkoosi on mieluinen väri, minun tulee siis myös tehtyä turkooseja käsitöitä. Alkuun kuvakooste viime vuosien turkooseista käsitöistäni. 

Pieni laukku, jossa virkattu pohja. Yläosa ommeltu kankaasta, johon kirjoin kuvioita. Postaus täällä.

Virkatuista pyörylöistä liima-vesiseoksella kovetettuja koruja. Postaus täällä.

Kirppismokkahameesta tehtyjä koruja. Postaus täällä.

Kirppispaidan hihojen leventäminen sopiviksi. Postaus täällä.

Turkoosi pipo. Postaus täällä.

Neulepaita ja huivi. Paidasta postaus täällä ja huivista täällä.


Virkattu suojakotelo iPadille ja puhelimelle. Postaus täällä.

Korvakorut fimo-massasta. Postaus täällä.
Neulotut ranteenlämmittimet. Postaus täällä.

Lisäksi olen ommellut yhden turkoosin mekon ja tehnyt turkoosit lankakeräkorvakorut.


Havahduin tähän tammikuun teemaan vähän viime tipassa, kun tammikuu on ihan kohta jo ohi. Sen vuoksi lempiväreistä toteutettu, ihan uusi käsityö on vasta aluillaan. Kuvan langoista on tarkoitus neuloa Villapesufestivaali-huivi. En ole oikein varma, onko hyvä idea laittaa useita eri turkoosin sävyisiä lankoja samaan huiviin, mutta kokeillaan. Eilen loin jo silmukat ja neuloinkin huivia jo jonkun matkaa. Vaikuttaa ihanan helpolta mallilta, johon saa käytettyä hyvinkin eriparisia langanloppuja. Tämä huiviprojekti liittyy myös haasteeseen, josta ihan lähiaikoina kerron lisää.

Leppoisaa viikonloppua!

Kommentit

 1. Turkoosi on kaunis väri, se on myös mieheni lempiväri :) Itse pidän enemmän vihreään taittuvasta turkoosista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosi on kyllä kaunis väri ja siitä sävyjä löytyy. Kuvistakin huomaa, että turkoosiksi voi sanoa aika monenlaista värisävyä. Vihreämpi turkoosi on myös kaunis, voin kuvitella miten hyvin se sinulle sopiikin.

   Poista
 2. Turkoosi on myös minun lempiväri ja olen siitä paljon ommellut vaikka useimmat muille. Väri näkyy hyvin koosteissa, olin itsekin yllättynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yllätyin, miten paljon yhden värisiä käsitöitä on tullutkaan tehtyä. Toisaalta sehän on vain hyvä, että käsityöt on tehty lempiväristä. Silloin niitä tulee ainakin käytettyä.

   Poista
 3. Turkoosistakin löytyy monta sävyä, on kyllä ihanan värinen. Hienoja käsitöitä olet tehnyt, vaude! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Alore! Vuosien aikana on ehtinyt tehdä monenlaista :-)

   Poista
 4. Paljon kaunista olet tehnyt turkoosista... tuo neulepaita ja huivi näyttävät niin kauniilta yhdessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuta! Juuri viime viikolla oli turkoosi neulepaita ja huivi päällä ja itsekin tykkään niistä kovasti.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puikon ensimmäinen silmukka -neuloa vai ei?

Olen oppinut neulomaan joskus alakoulun ensimmäisillä luokilla. Seurasin aikani äitini neulomista ja halusin oppia saman myös itse. Äiti opetti minulle silmukoiden luomisen ja oikean silmukan neulomisen. Niillä ohjeilla syntyi jo ensimmäinen valmis työ. Taisi olla joku patalapun tapainen. Seuraavaksi syntyi muistaakseni puvustoa Barbielle. Äidin ohjeissa puikon ensimmäinen silmukka nostettiin neulomatta. Oranssissa tilkussa näkyy miltä neuleen reuna näyttää. Tätä ohjetta olen noudattanut useimmiten neuloessani. Neuleen reunasta on tällä tavalla ihan ok, siisti ja tasainen. Ei kuitenkaan mitenkään erityinen. Välillä olen kokeillut myös puikon ensimmäisen silmukan neulomista. Mallina tästä on tummempi sininen tilkku. Tätä olen tehnyt varsinkin, jos sillä on ollut merkitystä onko silmukka neulottu nurin vai oikein. Tämäkin on ollut ihan käyttökelpoinen ja joissakin tilanteissa erittäin tarpeellinen. Tällä viikolla opin uuden tavan aloittaa neule. Työkaverini opetti ta

Ainakin yksi huivi vielä...

Olen kertonutkin, että huivejä on mielestäni kiva tehdä eikä niitä ole koskaan liikaa. Käytän huiveja töissä, jos nyt en ihan päivittäin, niin ainakin viikottain, varsinkin kylmien säiden aikana. Huivi tuo väriä asuun ja lämmittää.  Neuloin talven aikana itselleni villapaidan ja siihen myös jonkinlaisen irtokauluksen. Kaulus tai tuubi venyi käytössä, eikä se oikein tuntunut sopivalta. Venyessään siitä tuli liian kapea ja roikkuva.  Hiihtolomalla olin neulomassa Neuloosissa ja sain sieltä idean. Neuloosin Anne oli tehnyt ihanan kevyen huivin reikäneuleisenä. Ohje oli helppo ja valmis huivi näyttävä. Minulla oli vielä villapaidan lankaa jäljellä, joten päätin kokeilla. Huivissa on 37 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka neulotaan aina oikein. Sen jälkeen langankierto ja kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tätä jatketaan kerros loppuun. Anne oli tehnyt nurjilla silmukoilla, jolloin siitä tuli hieman eri näköinen. Tämä huivi valmistui nopeasti ja lopputulos on runsas ja ilm

Suolalyhty

Tänä talvena ennen joulua ei juuri pakkasia ollut ja valkoinen joulukin jäi haaveeksi. Näinkin usemmassa paikassa lasipurkeista tehtyjä lyhtyjä, joihin suolalla oli saatu huurteinen kuvio. Purkit näyttivät hyvältä ja ohje tuntui olevan helppo toteuttaa. Työkiireiltäni en ehtinyt hommaa kovin ajoissa aloittaa. Jouluviikolla, 4 päivää ennen aattoa, laitoin kahteen tädiltäni saamaani Karhulan lasipurkkiin merisuolaa reilun kerroksen purkin pohjalle. Kaadoin päälle lämmintä vettä sen verran, että suolarakeet peittyivät. Jossakin ohjeessa oli maininta, että suola nouseen purkin reunoja pitkin paremmin lämpimässä. Jätin purkit keittiön tasolle ja siirtelin jouluruokien valmisteluiden lomassa lämpimiin paikkoihin. Jouluaattona pienempi lyhty näytti hyvältä ja poltinkin siinä tuikkua. Isompi tuntui jämähtäneet paikoilleen. Muutaman päivän päästä oli kuitenkin isommassakin purkissa tapahtunut toivottua muutosta. Sain joulun pyhiksi siis kaksi talvista lyhtyä, joissa oli kauniit h